Cok tesekkurler.
FatihÖzdemir yazdı:Saatin üzerinde Kabil'den Tahran'a karaçiden sidneye dünya şehirleri varken İstanbul ya da Ankara'nın olmayışının teknik bir sebebi mi var yoksa sadece tercih mi?
Ilk basta ben de garipsemistim. Hatta hafif killandiydim. Yani Atina yerine niye Istanbul yazmamislar diye, cunku Atina'dan cok daha buyuk ve daha fazla turist aliyor. Ama sonra anladim durumu. Sanirim soyle:
Ayni zaman dilimi ve yaz saati uygulamasi iceren sadece bir sehir yaziyorlar, kalabalik etmemesi icin. Bunun icin de iki opsiyonlari var: Atina yahut Istanbul (Ankara daha az bilinen ve az nufuslu bir sehir). Ancak Atina, Almanya merkezli atomik saat sinyalinin kapsama alani icinde, ama Istanbul degil (gerci sinyal zayif ta olsa geliyor). Ve dunyada belli basli alti tane atomik sinyal gonderen istasyon var (Amerika, ingiltere, Almanya, Cin, iki tane de Japonya'da). Saat hangi sinyali alacagina sectiginiz sehre gore karar veriyor. Dolayisiyla bunun icin Istanbul yerine Atina'yi tercih etmisler sanirim. Saatin manuelinde zaman dilimi "Athens/Istanbul" olarak geciyor.
Zaten Japonya ile Turkiye arasi genelde iyi. Visa'siz gidebilecegimiz kac tane gelismis ulke var ki? Biri de Japonya.