TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Basel 2011: De Grisogono Meccanico dG

TSF Watches And Wonders Baselworld SIHH GTE Haberler / News
Forum kuralları
TSF Watches & Wonders Baselworld, SIHH, GTE 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016. 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 Detaylı İzlenimleri Yeni Model Haberlerini Bu Bölümde Bulabilirsiniz

Re: Basel 2011: De Grisogono Meccanico dG

Mesaj Emre » 26 Mar 2011, 00:55

Archezia yazdı:Ama bakın ilk fotoğrafa 12:09 anlaşılıyor ama güzel de olmamış. Yatay çizgileri mecburen kısa yapmışlar 8, 0 gibi sayılarda araya girsin diye ama bu sefer arada kalmadığı 2,9 gibi sayılarda o kısacık kötü durmuş.

Archezia dedigin gibi mecburen kisa yapmislar uzun olsaydi kasa 70mm olurdu heralde. Cunku o cizginin uzun olmasi demek orada gorunen silindirin daha kalin olmasi demek. Bu da zaten buyuk olan saati hem enine hem boyuna daha da buyuturdu. Fotograf biraz aydinlik cikmis, gozunu hafifce kisip bakarsan okunabilirligi fark edersin saniyorum. Hele bir de lume var ve guclu ise tadindan yenmez.

Archezia yazdı:Sonra dikey çizgiler de üstüste geldiğine aynı hizada değil 1'de, 9'da belli oluyor. Yani madem bu fikir geldi aklınıza doğru düzgün yapın arkadaş. Çirkin çirkin 12:09 yazmışlar oraya. Madem düzgün yazamayacaktınız çıkarmasaydınız.

Eminim bunun da teknik bir aciklamasi vardir cunku dijital saatteki nizami burada aramak cok mantikli degil bence. Dikkat edersen soldaki 1 ve sagdaki 9'un ikisinin de ustteki cizgiler disa yakin. Eminim bunun da teknik bir aciklamasi vardir.

Dedigim gibi, fikir guzel. Bence yukaridaki analogu kaldirip tamamen dijital gorunen mekanik saate yonelmeleri ve buna has bi modele odaklanmalari faydali olur bence.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj Archezia » 26 Mar 2011, 01:58

Tabiki yaptıklarının daha doğrusu yapamadıklarının nedenleri var, açıklamaları var. Ben zaten yok demedim. Ama burada biz amatörler olarak bakıp yorum yapıyoruz. Sonuçta şu an piyasada olan birçok özelliği bir görmeden önce deseler bize "Böyle böyle bir özellik yok neden yapamıyorlar acaba?" deseler aynı senin verdiğine benzer cevaplar veririz. Teknik olarak mümkün değil, bazı sorunlar çıkıyordur, bir açıklaması vardır vs. deriz. Ama biz bu cevapları versek de sonra aslında o özelliğin gerçekte varolduğunu görüp "Vay canına! Demek yapmışlar." deriz. Adamların işi zaten bu, bizim düşünemediğimiz yada olmaz, zor olur dediğimiz şeyi yapmak. Aynı şekilde biz de şimdi diyoruz orası kısa olmalı zaten vs. ama bu bizim amatör bile olmayan görüşümüz. Sonuçta mekanizma tasarımında "0" tecrübemiz var. Bu sorunu halletmek de o adamların işi zaten. Ama doğru düzgün halledemeden çıkarmışlar işte. Bu date fonksiyonu ilk düşünüldüğü zaman normalde her gece değişmesi gerekirken öğlen 12'de de değişen bir date fonksiyonuna sahip mekanizmayı piyasa sürmek gibi birşey. Verdiğim örnek kadar büyük bir hata olmasa da yapamamışlar işte tam olarak.

Okunabilirliği düşük de değil saatin, okunuyor. Ama yamuk yumuk rakamlar var orada, çirkin gözüküyor. Zaten zor okunsa da bu tarz bir saat alan saatin kaç olduğunu öğrenmekten çok daha farklı amaçlar için alır saati.

Fikir güzel. Aslında fikirde de o kadar numara yok. Mekanik saatle ilgili insanlara sorsanız değişik birşey düşün diye bu gelebilir yani aklına. Ben bu tarz bir saat zaten vardır diye düşünüyordum mesela.(Doruk bir sürpriz yapabilirsin bana hala ümidim var :D) Fakat bu fikri gerçeğe dönüştürmek asıl başarıları. Yaptıkları mekanizmayı yapmak da her yiğidin harcı değil. Zoru başarmışlar, helal olsun. Ama işi tam yapamadan piyasaya sürmüşler. Eminim onlar da demiştir keşke şu rakamların görünümünü daha iyi yapabilseydik de çıkarsaydık diye ama olmamış.
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj Emre » 26 Mar 2011, 02:07

Su anlamda katiliyorum sana, saat 300.000 dolara yakin fiyatta olan bi saat. Dolayisiyla herseyde mukemmellik beklemek normal.

Bu arada 2010'da tanitilmis sanirim zaten. Ses kalitesiz ben kisip izledim.

T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj Archezia » 27 Mar 2011, 02:03

emre08 yazdı:Su anlamda katiliyorum sana, saat 300.000 dolara yakin fiyatta olan bi saat. Dolayisiyla herseyde mukemmellik beklemek normal.

Anlaştık :thumbup:
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Önceki

Dön TSF Watches And Wonders & Baselworld & SIHH & GTE Fuar Haberler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 26 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners