TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Special Edition Project by Steinhart Timepieces

Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition Forum Saati Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, TSF Special Edition Project Bölümünde Steinhart Timepieces ve TSF İşbirliği İle Üretilecek Olan TSF Special Edition Modeli Hakkında Detaylı Bilgilere ve Paylaşımlara Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: TSF Special Edition Project by Steinhart Timepieces

Mesaj sosyalcan » 22 Eyl 2010, 19:51

Bence de sıkıştırmaya gerek yok! Hep berber bekleyelim ama Clk 44mm. sandwich dial panel olarak belirtmiş bu konu tam netleşmedi olarak biliyordum. Çünkü ince bilekli olan benim gibi bir çok arkadaş 42mm. önerisi yapmıştı.44mm. nasıl duracağı hakkında doğrusu pek fikrim yok?Bir de sınırlı sayıda deniliyor. Diyelim siz 100 adet belirlediniz,talep 130 geldi bu 30 kişi ne olacak?
Kullanıcı avatarı
sosyalcan

Mesaj Bond » 22 Eyl 2010, 23:56

Sosyalcan biz ön talebimizi 42 ve 44 olarak sorduk. 42'de sandwich uygulaması yapmıyorlar sebebi 42'lik military kasanın Nav B. Uhr kasasına göre daha ince oluşu sanırım. Normalde biliyorsun sandwich dial sadece 47mm lik Limited modelde mevcut. Sandwich dial dışında 42 military kasaya uygulanabilecek opsiyonlar ve lug arası oval 42'lik ek bir kasada sorduk ama bildiğin gibi şu an Steinhartın modellerinde farklı bir 42'lik yok.

Yeni sezon için farklı modellerde gelecek gibi beklentiler var, bu bilgi doğrultusunda kasamız farklıda olabilir ama bunun haberini henüz firmadan almamız pek mümkün değil. Elbette çoğunluk istemez ise 44 sandwich yerine 42 military beğenilecek bir modelde yaptırırız. Bu sadece ilk model tasarımı negatif feedback alırsa başka modele geçeriz.

Steinhart şu an hem bazı farklı forum projeleri konusunda hemde yeni sezon saatleri için çalışma yapıyor, gerekirse sıkıştırırızda aslında ama şu var; bu konuyu 7 Eylülde açtık, aramızda şöyle bir konuştuk ve çok hızlı ilerledik, sadece 2 hafta oldu. Bunun 10 gününde ise neredeyse proje ile ilgili pek birşey yazılmadı zaten taslak üzerinden ilk çalışmalar başlatıldı. Diğer yabancı forumlarda böyle bir hız mucize gibi birşey, çoğunun sadece aralarında konuşması bile aylar almış. Herşeyin en doğru şekilde olması ve biliyorsun bazı çok özel isteklerimiz var, bunlarda olsun istediğimiz için beklemek önemli bence. Gold gears konusuda buna dahil.

Adet konusu ise herşey ok'lenirse mümkün olan en az sayıda yaptırmak istiyoruz. Örnek 15-20 gibi. 100 adet gibi birşey ben açıkçası hiç düşünmedim. Bilinçli olarak forumda tüm üyelere mesaj atmadığımız ve 2800 kişiye yaklaşan facebook grubu/kullanıcısında da TSF SE projecti duyurmadığımız için ben böyle yüksek talep geleceğini sanmıyorum ama bellide olmaz dediğin gibi. Eğer karar verilirse şu durumda belli sayı kadar artırma olabilir ama ilk mesajda belirttiğim gibi önceliği aramızda eski ve aktif üyelere verdik, birde bu konuda ön talebini belirtenlere elbette. Bu kişiler arasında istemeyen ve kararını değiştiren kişilerde çıkabilir. Belki 15-20 yi bile bulmaz o zaman duyurusunu yaparız :) Günther Steinhart bize bu konuda esnek davranacak gibi duruyor ama kesin bilgi gelir gelmez Clk paylaşacak.

Bugüne kadar TSF'de hemen hemen her işi mükemmelliyetçi zihniyetle ve imkanlar dahilinde en iyi şekilde yapmaya çalıştık bununda düzgün yaparız gibi geliyor, Herhangi bir aksaklık olursada çareler tükenmez, B, C ve D planlarımızda mevcut. Bu arada projenin daha profesyonel ve yakın ilişkilere dayalı olması için Steinhart merkezinede gideceğiz kısa süre içinde veya Clk bir temsilci gönderecek ;)
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Clk » 23 Eyl 2010, 07:06

Dun aksam Herr Steinhart beni aradi ama disarida oldugum icin maalesef konusamadim. Bugun kendisi ile tekrar gorusecegim ve kim bilir belki de saatin cizimleri ile karsinizda oluruz :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj herofb » 23 Eyl 2010, 08:43

Çizimleri görmek için sabırsızlanıyorum hele saati koluma takmaktan bahsetmeyeceğim bile :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Archezia » 23 Eyl 2010, 11:15

Daha önce Steinhart bir saat görmemiştim. Clk aldığında yaptığı incelemeden bir fikrim vardı. Ancak dün bir arkadaşta gördüm saati ve inceleme fırsatım oldu kısa süre de olsa. Clk'nin aldığı modelin aynısıydı saat. Saat gerçekten güzel ve kaliteli. Eğer neden daha bilinir bir marka değil diye düşünenler varsa bence artık rahat olabilirler. Saati çok beğendim. Özellikle sandwich dial çok güzel gözüküyordu. Umarım forum saatinde de mümkün olacaktır sandwich dial. Bir de daha önceki sayfalarda huni şeklinde kurma kolundan şikayet eden bir arkadaş vardı sanırım. O konuda da saate çok yakıştığını düşünüyorum. Eminim bu foruma yakışan bir saat olacaktır...
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj Eterna » 23 Eyl 2010, 14:23

Değerli Dostlarım,

Forumda ki yönetim bir karar alırsa bu forumun bir parçası olan üyelere düşen o kararlara uymaktır.

Bu özel saatin az sayıda yapılmasının düşünülmesini de çok mantıklı buluyorum. 200 - 300 Tane yaptırıp zorla herkes vermek zaten çok anlamsız olur. Ama " 15 - 20 " rakamına takılmadım değil.

Yönetim ekibi linkine baktığımda 7 kişi zaten orada var :) 8 tanede arkadaşa yapılırsa eder total 15 kişi !!!

Bu kadar az kişiye yapılacaksa bu konunun bu kadar açıkta konuşulması, anlatılması, insanların heveslendirilmesi acaba biraz karışık bir durum olmuyor mu?

Örneğin deseniz ki ; 40 - 50 tane olacak bu saat. Koskoca Türkiye' de hatta Dünya da 40 - 50 tane devamı ve eşi olmayan saat yine özeldir. Ama 15 - 20 olunca sanki yönetim kendine birkaç arkadaşına yaptıracak saati bizlerde boşuna okuyoruz bekliyoruz gibi hissediyor insan kendini :)

Bu yazdıklarımı çok ciddi itirazlar olarak algılamayın. Böyle bir karar alınırsa itiraz etmem de. Ben sadece düşündüklerimi siz dostlarımla paylaşıyorum.

Saygılarımla,
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj sosyalcan » 23 Eyl 2010, 14:39

Öncelikle sevgili Bonda verdiği cevaplar için teşekkür ederim. Bende zaten çok hızlı ilerlediğimiz düşüncesinde olduğumdan ikidir acele olmasın gibi msjlar yazıyorum.Genel istek 44mm. olursa tabiki katılırım sizlerin bu konuda en iyi araştırmayı yaptığınızdan şüphem yok sadece 44 m kolda ansıl durur diye düşünüyorum ? Birde Eterna arkadaşın yazdğı gibi 15-20 sayısıda oldukça düşük gibi geldi mesela ben şimdiden para biriktirmeye başladım doğrusu ?! Bu anlamda adet sınırlı denilirse üzülürüm. Bu konuyla ilgili yaklaşık 25 yakın kişi yazı yazmış tabiki forum saat satmıyor ama böyle bir özel üretimde istekli saat severin isteği sanırım kırılmaz.Ben bu arada talep oldukça fazla olacağını düşünmüşüm 100 gerçekten fazlaymış yorum yapanları sayınca adetin zaten sizin tarfınızdan belirleneceğine bu ölçülerde hepimizin saatine kavuşacağına inanıyorum herkese sevgiler.
Kullanıcı avatarı
sosyalcan

Mesaj Bond » 23 Eyl 2010, 17:04

Yorum ve paylaşımlarınız için teşekkürler. Ben itiraz olarak kesinlikle algılamadım, aramızda konuşacağız ki en uygun şekilde gerçekleştirbilelim. 15-20 adeti o kadar talep var gibi gördüğüm içinde yazdım sadece yoksa dediğiniz gibi 30-40-50 adette olabilir. Görevli listesindeki 2 kişi siteden bağımsız biri webmasterın hesabı zaten. Zemberekte uzun zamandır iş durumları sebebi ile internete giremiyor. NickyNick'in de SE konusunda herhangi bir talebi yok ve işleri sebebi ile sitede aktif olarak bulunmuyor. Frax ise saati çapı yüzünden kesin alıcılardan şu an değil. Kaldık 3 kişi. Üstünede buraya yazan 15-20 kişi. Toplam bana bu sebeple öyle geldi. İsteğimizde az olması idi biliyorsunuz ondan genele tek konu olarak açtık. Sonra detaylandırma için ayrı bir bölüme alırız. Birde eşe dosta alma gibi birşeyde düşünmedim, benim tek bir arkadaşımın bile bu siteden haberi yok, davet dahi etmedim. İnşallah istediğim seviyeye geldiğinde haber vererek davet edeceğim. Ama belki yakın bir iki arkadaşa hediye olarak yaptırılması güzel bir jest olabilir bu konuya katılıyorum. Birde ben bu konuyu ve projeyi başlatmak için işin doğrusu isteksizdim sebebi ise bu saati aramızda maddi imkanı o an uygun olmayıp alamayan arkadaşlar olurda kendilerini kötü hissederler belki diye düşündüm. Ama herşeye rağmen başlattık artık.

Steinhart ile bugün Clk bir görüşme daha yaptı, nadir markada / modelde bulunan ve benim başından beri en çok istediğim detay olan sandwich dial tamam. Bu çift katmanlı özel kadran sadece bize özel yapılacak, kadran adet olarakta fazla olacak ama gerek Günther gerekse Clk ve ben bu konudaki ekstra detayı halledeceğiz. TSF SE alıcılarına yansımayacak. Altın dişliler için araştırmamız sürüyor. :)
Bizim kafamızda alt limit olan 20 adet saat içinde anlaştık. Bu konuda da bizlere anlayış göstermesi büyük nezaket oldu.

Steinhart hepimizin bildiği gibi bu konularda birçok yabancı foruma servis vermeye çalışan bir marka. Stok saatlerinide seven alıcı kitlesi her geçen gün artıyor, bu sebeple oldukça yoğunlar. Günther Steinhart hem profesyonel hemde yardımsever ve anlayışlı bir kişi. Ayrıca siyah sandwich ön taslağımız onlarında hoşuna gitmiş. Breitling Source 3.LE saat projesinin önüne geçtik diyebilirim. WUS Proteus projesi ise devam ediyor daha teslimatlar ancak olacak. Prototip ürün geçen hafta çıktı. WatchUSeek'te o kadar karmaşık ve ağır şartlara sahip bir sistemle gitmişlerki sadece 7 aya yakın aralarında konuşmuşlar. Steinhartın diğer yabancı forumlara yaptığı saatlerin teslim sürelerini bildiğimiz için hepsinden daha erken olacak bir sürede teslimat içinde uğraşıyoruz. Birde bu tarz bir markalar ile çalışmanın önemli bir kriteri var ki buda bizim adımıza çok memnuniyet ve gurur verici bir sonuç doğuruyor. Marka küçükte olsa gelen talep doğrultusunda ortak bir çalışma içine gireceği organizasyon veya oluşumu değerlendiriyor. Kendi marka değerine zarar vermeyecek belli kalitede yerlere hizmet veriyor. 1 yaşını doldurmamış TSF'yi de buna uygun görmeleri güzel haber.

Burayı forum genelinde ön konuşmalar için açtık biliyorsunuz. Netleşen durumlar ve almak isteyenler için listeli bir ayrı konuda hazırlarız. Firmadan çizimler gelince Clk paylaşacak diğer bilgilerle beraber, aramızda ilk resmi çizimler üzerinde konuşuruz. Elimizden geldiğince proje içinde yer almak isteyenlere şeffaf şekilde bilgi vermeye çalışıyoruz. Sürekli birşeyler yazmamamızın sebebi ise belli şeyler netleşmeden ortaya dökerek kafa karıştırmamak adına. Elbette ilerleyen safhalarda da tüm detayları sorabilirsiniz ve tavsiye/önerilerde bulunabilirsiniz, bu doğrultuda görüşüp sonuçları öğrendikçe açıklamaları gerek ben gerek Clk yapacaktır.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

ÖncekiSonraki

Dön TSF Special Edition By Steinhart Timepieces

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners