TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yeni Special Edition Proje Sistemi İle İlgili Ön Açıklama

Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition Forum Saati Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, TSF Special Edition Project Bölümünde Steinhart Timepieces ve TSF İşbirliği İle Üretilecek Olan TSF Special Edition Modeli Hakkında Detaylı Bilgilere ve Paylaşımlara Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yeni Special Edition Proje Sistemi İle İlgili Ön Açıklam

Mesaj Thevenin » 12 Nis 2012, 15:18

Razz ozeti gecmis, sira Herr Gunter'de :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj kubbealtı » 12 Nis 2012, 15:58

Razz.............
çok güzel
Kullanıcı avatarı
kubbealtı

Mesaj aokyy » 12 Nis 2012, 16:43

Yuvarlak kasa olsun. Çelik bilezik olsun. Kronolu olsun. Klasik tarz ile spor arası bir şey olsun.
Kullanıcı avatarı
aokyy

Mesaj altanos » 12 Nis 2012, 16:49

Üstatlarım,

Tanışma fırsatımız olmadı, ama bi' süredir forumu takip ediyorum. Zaman zaman neredeyse dinlenmek için keyifle okuyorum yazılanları. Gördüğüm kadarı ile forumun en popüler ve heyecan verici konusu projeler ve düşünülen üretici Steinhart, benim de kendilerinden beklediğim bir siparişim var(vintage military).

Belki sizlere özgün tasarım ve onun üretim verileri hususunda bir nebze destek olabilirim diye düşündüm ancak Steinhart'ın üretim stratejisi, tasarımlarda belirgin değişiklikler yapmaya elverişli mi emin olamadım.

Eğer elverişli ise, eskizlerinizin katı CAD modellerini oluşturabilirim, ki bu datalar doğrudan CNC tezgahlarına aktarılarak kasalar veya bezeller üretilebilir.

İşim sebebiyle, katı modelleme progragramları üzerinde hatırı sayılır bir tecrübem var. Biz bir uçak rotorunun kanadını dahi dizayn edip simülasyonlarını gerçekleştirebiliyoruz ancak saat bambaşka bir deneyim ve ayrıca estetik görüş gerektiriyor. Eğer düşünürseniz böylesi bir ekip çalışmasının bir parçası olmak isterim.

Aşağıda geçtiğimiz gün modellediğim bezelin ekran görüntüsünü görebilirsiniz. Görseldeki renk/gölge oyunlarına aldanmayın, bahsettiğim gibi bu model blender veya StudioMax gibi bir yüzey modeli değil, doğrudan tezgahta işlemek için kullanılabilecek katı modeldir.

Resim
"A theory is something nobody believes, except the person who made it. An experiment is something everybody believes, except the person who made it."
Kullanıcı avatarı
altanos

Mesaj mrbars » 12 Nis 2012, 17:10

Razz yazdı:Önceki mesajlarımdan bir özet geçeyim :thumbup:

Date'i iptal edelim.. Inner Chapter Ring Engraving'i kesinlikle(!) iptal edelim.. Clasp üzerindeki logoyu laser etched değil, stamped yapalım.. Crown üzerindeki logoyu da aynı şekilde laser etched değil, embossed yapalım.. Mükemmel Tool Diver'ı elde ettik.. 8-)
Arka kapak da farklı kişiselleştirme çalışmalarına olanak verebilecek derecede geniş.. ;)

Go TSF SE Mark II Diver..! :champ:

Resim

Razz, Steinhart Ocean 1 Green siparişim sağsalim elime ulaşsın, ilk işim Ocean 44 automatic'i preorder edeceğim. Mayısta göndeririz diyorlar. :thumbup:

Bu arada tüm söylediklerine katılmakla birlikte, Inner ringdeki engravingi toptan iptal etmek yerine Ocean Forty-Four'ı drop edip, misal "TSF SPECIAL EDITION" engravingi yaptırsak hani? :idea: Çok orjinal olacağına inanıyorum.

Bir diğer alternatif de, Steinhart ek bezel de gönderse. Misal orjinalin üstüne pepsi bir de black red gibi ? :idea:
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj razz » 12 Nis 2012, 17:27

mrbars; Eline ulaşmasını müteakip ivedi incelemeni bekliyoruz o halde.. :champ:

Inner Engraving'te takılmamın nedeni Rolex SDDS inspired bir durum olmasına rağmen seçilen text'in saçmalığı aslında.. :shock: Bir de oraya ne yazarsan yaz yine işin çıkış noktası olan SDDS'nin kötü bir taklidi olmaktan kurtulamayacak.. :roll: Arka kapak müsait dostum, oraya ne istersen yazarız :thumbup:

Bezel mevzusu fena fikir değil ancak bezeli sökmek hem uygun alet hem de o aleti kullanmaya aşinalık ister.. ;) Şöyle ki; bezelin insertü ( üzerinde rakamlar olan kısım ) safirden mamül.. Haliyle en ufak yanlış güç uygulamasında çatlar.. Insertü ayrıca değil bezelle brilikte değiştirelim desen bu sefer bıçağa benzeyen ancak o kadar keskin olmayan bir aletin kasa ve bezel arasına sokulup yukarı/aşağı doğru hareketle bezeli attırması icap eder ki yine en ufak esneme safir insertü kırabilir ve/veya tecrübesizce yapılan bu işlem kasada/bezelde iz bırakabilir..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Bond » 12 Nis 2012, 19:38

Altanos teşekkür ederiz. Manufacture olarak bizimde katkımız ve planlamamız bir model olursa neden olmasın. Modelleme konusunda Orakay proje devam ederken deneme yapmıştı gayet güzel olmuştu. Aramızda bu işi pro olarak yapan ve yetenekli kişilerin olması çok güzel.

Diğer yorum yapan ve desteklerini bildiren kişilere teşekkürler. Arkadaşlar proje hakkında model bazlı konuşmak anlamsız şu etapta. Belli olsun görüşelim firmalar ile durum ortaya çıksın ;) Bunu bildiğiniz gibi durumu merak eden kişilere açıklama olarak yazdım. Edox için Fatih Yaman ile görüşürüm ama saatlerin fiyat skalası yüksek. Yüksek fiyatlı bir saat düşüncemizde var elbette ama bu daha sonraki sınırlı katılımlı bir proje için ve marka isteğimiz Edox üzeri segment.

Steinhart tamam derse zaten ona ayrı konu açar her bakımdan konuşuruz. Diğerleri için ise hepsinin yaklaşımı farklı netleşsin, ilerleme olsun detayları zaten hep beraber konuşacağız. Bazı şeyler belirsin görüştüğümüz markaları tek tek yazarız. Bu firmalara bizim isteklerimizi kabul ettirmek kolay değil. Önemli olan çok katılım olması, avantajlı fiyatlandırma ile kullanılabilir ve gerçek değeri olan markalı güzel bir anı saati yapılması. Bunun yanında keyifli vakit geçirmek yoksa asıl amaç saat yapmak değil ;) Ek olarak Sayın Başkan nedir beyler, elbette nezaketiniz için teşekkürler :)
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Ozgur » 12 Nis 2012, 20:23

Yeni bir proje de ben varim :thumbup:
Festina lente
Kullanıcı avatarı
Ozgur

ÖncekiSonraki

Dön TSF Special Edition By Steinhart Timepieces

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 14 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners