TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Bireysel Spor veya Takım Sporu Yapanlar

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

TSF Bireysel Spor veya Takım Sporu Yapanlar

Mesaj onatozer » 03 Haz 2014, 18:45

Benim yeteneğim ne hikmetse sadece kış sporlarına...
Takım sporu olarak 3 yıl lisanslı buz hokeyi oynadım. Antreman yükü nedeni ile ne yazık ki bıraktım.
Bireysel olarak da 10 yıl kayak yaptım, daha sonra ise 8 yıldır snowboard yapıyorum.

Ilgi duydugum ve keyif aldığım tum sporların ülkemizde mekan ve imkan sıkıntısı oldugundan ne yazık ki belirli bir disiplinde bir omur götürmeyi gönül istese de gerçekleştiremiyoruz :(
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Re: TSF Bireysel Spor veya Takım Sporu Yapanlar

Mesaj manil » 04 Haz 2014, 09:31

Judo + Krav Maga. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, atletizm gibi dayanıklılıktan ziyade yoğun güç-kuvvet isteyen antremanları açısından en ağır sporlar güreş ve judo'dur. Krav Maga ise basit, teknikten ziyade iç güdüye dayanan israil kökenli self-defense sistemidir.

35 yaşından sonra erkeklerin kas ağırlığı çok ciddi olarak azalmaktadır. İskeleti binanın demirleri olarak görürsek, kaslar bu demirleri kaplayan betondur. Bu sebeple yaşlılıkta bel ağrısı, şeker, yaşam kalitesinin düşüklüğü gibi hayatı zindan edecek sıkıntılarla muhatap olmak istemiyorsak kesinlikle ve kesinlikle günde 30 dk spor şarttır. Bu olay bir lüks değil zorunluluktur.

Lüks olarak tayt giyen seksi kızların reklamlarını yaptığı gym'leri görüyoruz ama boyun bel haşat olduğunda doktorun verdiği fizik tedavi programı bizde bu kızların yaptığı reklam gibi etki uyandırmazsa da bilelim ki, ikisi de aynı amaca hizmet eder.

Salon üyeliği şart değildir. Basit bir kaç hareket (push up, pull up, squat, sit up) ve de 100-150 liraya alınacak ekipman ile (iron bar, dumbell ve resistance bands) EN AZ lüks bir gym'deki imkanlara sahip olursunuz. İnternette home-gym ile ilgili yığınla kaynak bulunmaktadır. İsteyen kişiye de seve seve yardımcı olurum.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj raven » 04 Haz 2014, 13:47

manil yazdı:Judo + Krav Maga. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, atletizm gibi dayanıklılıktan ziyade yoğun güç-kuvvet isteyen antremanları açısından en ağır sporlar güreş ve judo'dur. Krav Maga ise basit, teknikten ziyade iç güdüye dayanan israil kökenli self-defense sistemidir.

35 yaşından sonra erkeklerin kas ağırlığı çok ciddi olarak azalmaktadır. İskeleti binanın demirleri olarak görürsek, kaslar bu demirleri kaplayan betondur. Bu sebeple yaşlılıkta bel ağrısı, şeker, yaşam kalitesinin düşüklüğü gibi hayatı zindan edecek sıkıntılarla muhatap olmak istemiyorsak kesinlikle ve kesinlikle günde 30 dk spor şarttır. Bu olay bir lüks değil zorunluluktur.

Lüks olarak tayt giyen seksi kızların reklamlarını yaptığı gym'leri görüyoruz ama boyun bel haşat olduğunda doktorun verdiği fizik tedavi programı bizde bu kızların yaptığı reklam gibi etki uyandırmazsa da bilelim ki, ikisi de aynı amaca hizmet eder.

Salon üyeliği şart değildir. Basit bir kaç hareket (push up, pull up, squat, sit up) ve de 100-150 liraya alınacak ekipman ile (iron bar, dumbell ve resistance bands) EN AZ lüks bir gym'deki imkanlara sahip olursunuz. İnternette home-gym ile ilgili yığınla kaynak bulunmaktadır. İsteyen kişiye de seve seve yardımcı olurum.

sürekliliği sağlanabilen bir motivasyonla evde yapılan antrenman iyidir. her ev küçük bir spor salonuna dönüştürülebilir ve bu hem az bütçe hem de az yer kaplanarak yapılabilir. :thumbup:
ben de seve seve yardımcı olurum :thumbup:
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj mucadeleci » 04 Haz 2014, 13:59

*manil, *raven, beyler bigün bana gelin yauw :)
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj 2fast4u » 04 Haz 2014, 14:12

Manil cok guzel ozetlemisin .
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj manil » 04 Haz 2014, 21:08

tesekkurler @2fast4u. Bu konu aslinda cok uzar ve kapsami cokca asar ama batida butun sistem bunun uzerine kurulu. sigorta sirketlerinin hareketsizlikten kaynaklanan hastaliklara sarfettikleri paralari goz onune alirsaniz (milyar dolarlardan bahsediyorum) aslinda duzenli spor yapmak sadece kisiye degil dolayli yoldan ve uzun vadede ulke ekonomisine katki sagliyor. maalesef bu bilinc sag-sol fark etmiyor politikacilarimizda yok. son yillarda yasanan doping skandallarina dikkat cekerim. aslinda onceside farkli degildi. sportif basariyi sadece futbola endeksledigimiz icin bir cok husus arada kayboluyor.

bu konuda dedigim gibi, soylenecek cok sey var ama konuyu dagitmak istemem. sunu soyleyeyim, 35 yas ustundeki kisilerde yapilan check uplarda karaciger yaglanmasi, kolesterol, kan sekerinde dengesiz sonuclar, kalp ritmi bozuklugu gibi sonuclar varsa bilelim ki cok cok buyuk kismi aslinda onlenebilir durumlardir. buna ek olarak postur bozuklugu, kalici yaglanma, boyun ve bel tutulmas, eklem kilitlenmesi gibi ortopedik rahatsizliklarda aslinda hareketsizlikten kaynaklanmaktadir.

ic karartici hastalik haberleri ile kafanizi agrittim, kusura bakmayin.

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj manil » 04 Haz 2014, 21:10

@mucadeleci memnuniyetle. uzun vadede su anki kariyerimle alakasiz olsa da devam ettirmek istedigim bir konu. :) tinerciye-kapkacciya karsi koyma kursu duzenleyebiliriz :)

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj mucadeleci » 05 Haz 2014, 14:11

Bende işim gereği spor salonuna gidecek vakit (yada programlı gidecek vakit diyelim) bulamadığımdan, eve bir kaç tane alet aldım, kendi halimde takılıyorum, konu üzerine konuşur, hasbihal ederiz, ondan dedim, yoksa evde güreşmeyeceğiz yani :D
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 81 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners