TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hobilerimiz

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Hobilerimiz

Mesaj Ozgur » 17 May 2013, 18:25

Strider yazdı: Resim

Cok guzel Strider :thumbup:

ozellikle bu resimdekilere bayildim :super:
Festina lente
Kullanıcı avatarı
Ozgur

Mesaj asymptote » 17 May 2013, 19:04

Steampunk tarzı neler var Strider? :) :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj mlm » 17 May 2013, 22:08

Strider harika ve ilginç bir koleksiyon, toplamak hayli zaman almış olmalı :) Bir de kalem, saat vs. nispeten daha kolay bulunabilen şeyler, bütün bunlar nerden alınır, nerede satılır :) Kılıçlar, başlıklar, zırhlar, James Bond'un filminde kullandığı silah :shock:

Tebrikler :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Strider » 17 May 2013, 22:44

@mrbars Ne guzel memleketiniz :) Tabiki uygun oldugunuzda beklerim dedigim gibi.. Parcalar Bursada detayli resimlerim var ama makinem burada degil malesef uygun vakitte cektigimde koyarim tabiki :)
@mcco Cok tesekkurler yorumlariniz icin :) Her zaman beklerim dedigim gibi aslinda bu kucuk bir kismi ve soyle diyeyim bu camiada gercekten cok buyuk 2-3 tane kisi mevcut inanin villa dolusu boyle seyler mevcut :)
@erdemguner35 Begenmenize sevindim vesileyle tanismis olduk, ilgi gostermeniz cok guzel.. Sagolun.
@ozgur Tesekkur ederim benimde koleksiyonumda 1:1 anlaminda sevdigim en guzel kose bu arada gorduklerinizin hepsi limitli.
@asymptote Steampunk ile ilgili seyler bende mevcut degil fakat film olarak son zamanlarda Hellboy ve Sucker Punch bu tarzda olduklari icin onlarla ilgili esya toplayanlarin urunlerine Steampunk diyebiliriz aslinda asil bu olay Weta collectibles in DR Grordbort un silahlari vb tam Steampunk tir :)
@mlm Tesekkur ederim :) Dedigim gibi yaklasik 10 senedir topluyorum tabi kucuk yasta basladigim icinde maddi olarak belli bir butce ayirmak zorunda kaliyor insan fakat son iki parcami alip ara veriyorum koleksiyona uzun sureden sonra :) İnanin zor oldu bircok urunu ozel kargolarla Amerikadan almak durumunda kaldim vb. Screen used urunler en sonu diyebiliriz bu isin, bondun giydigi kiyafetten tutun arabasi vb bircok seyi topluyor koleksiyonerler filmde kullanilan..
Kullanıcı avatarı
Strider

Re: Ynt: Hobilerimiz

Mesaj Baran » 18 May 2013, 08:37

Koleksiyon super tebrikler kucuk yaslardan beri diecast koleksiyonu yapan biri olarak belli bir sure sonra arada verseniz biraksanizda elinizde degerli bir koleksiyon oluyor.evinize gelenlerin tepkileri yetiyor zaten.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Scubat » 18 May 2013, 09:40

Strider, müthiş bi koleksyon yapmışsın tebrik ederim. jedbangi zengin ettin muhtemelen:) benimde minyatür helmet replicalarım var

Resim
Kullanıcı avatarı
Scubat

Mesaj Strider » 18 May 2013, 13:08

Arkadaslar sagolun, aslinda birakma nedenim dedigim gibi baska seylere yonelmem su anda zaten yeterince beni tatmin eden parcalarim mevcut.

Guzel scaled helmet lar bende de mevcut onlardan 10-12 tane sanirsam.Jedbangin sahibi Ertan abi yi iyi tanirim, tesekkurler.
Kullanıcı avatarı
Strider

Mesaj fsinan » 19 May 2013, 20:58

2003 senesinden beri plastik maket yapmıyorum. Sebebi yok aslında ama gelip geçerken baktığım, beğendiğim siteler ve maket mağazaları içimdeki ateşi hiç söndürmeden tutmama yardımcı oldu.

Plastik maketçilik çok emek isteyen, çok vakit isteyen ama verdiğiniz vakitte size inanılmaz bir dinginlik ve huzur sağlayan bir hobi.

Ben askeri zırhlı araçlar, aslında özellikle de tank yapmayı seviyorum. Uçak da yapıyorum ama asla tank kadar zevkli değil. Toplamda 20-30 arası maket yaptım, son yaptığım 3-4 tanesi orta karardır. Bakanlar, anlamayanlar ağbi muhteşem falan diyorlardı ama ben beğenmem yaptıklarımı. Üstüne 3 defa taşınınca ve birçoklarını hediye edince sadece bir adet yapılmış maketim kaldı.

Bu Tamiya PanzerIVG, 44-45 yılı camosu. 2.Dünya Savaşı'nda Alman ordusunun Panzer ordularının belkemiği idi. İlk yaptıklarımdan, pek iyi değil ve taşınırken de hırpalandı..

Resim

Bana tankları sevdiren 1988 yılı yapımı "The Beast of War"

http://www.imdb.com/media/rm4279213568/tt0094716

Bu filmde Rus t-55 modeli bir tank ve mürettebatının Afganistan'da mücahitlerle olan mücadelesi işleniyor. Bence yapılmış en iyi savaş filmlerinden. Müthiş bir film.

Ruslar 2.Dünya Savaşı'nda tank yapımının ilkelerini modern seviyeye taşıdılar, Alman Panzerleri zamanında en iyilerdi ancak t34 ile başlayan süreçteki Rus dizaynları modern tank dizaynının temelini oluşturdu. Ruslar 2.Dünya Savaşı'nın hemen sonrasında soğuk savaşta batıya modern anlamda karşı koyabilmek için yeni bir model geliştidi, t-54(55). Bu tank en fazla üretilmiş, en çok savaş görmüş tank denilebilir. t55 de modernleştirilmiş halidir, zamanının en modern tankıydı ve 90'lı yılların sonuna kadar yaygın kullanıldı, tüm doğu bloku ülkelerinde üretildi ve kullanıldı ve hatta birçok ülkede hala kullanılmaktadır. Arap-İsrail, Afgan işgalinde, İran-Irak Savaşı'nda, , Pakistan-Hindistan, Körfez savaşlarında birçok çatışmada yer aldı.

Bugün maketlere bakarken Tamiya'nın bu muhteşem maketini gördüm, çoktandır aklımdaydı, şekliyle çok hoşuma giden bu tank modelini Tamiya 2002'de çıkardı, muhteşem kalitede üretilmiş ve maalesef Türkiye'de genelde az bulunan bu maket maketçideki 3 Tamiya kutusundan biriydi, bu bir mesaj olmalı dedim ve aldım. Yapmaya başlıyorum yavaş yavaş, 273 parça, her akşam yarım saat ayırsam 1 ayda biter :lol:

http://www.tamiya.com/english/products/35257t55/index.htm

maket ve tank hakkında bilgilendirme ve ayrıntılı inceleme;

http://www.modelsitesi.com/inceleme/t55mak/index.htm

Gelişim fotolarını da çeker koyarım. Bakalım yıllar sonra paslanmışmıyız...

Resim

Resim
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners