TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

TSF Kahve ve ay Merakl覺lar覺 / Coffee & Tea Fans

Genel Yaam Stili Konular覺n覺 Bulabileceiniz B繹l羹m

Re: TSF Kahve ve ay Merakl覺lar覺 / Coffee & Tea Fans

Mesaj bumingaffar » 14 Ara 2016, 14:20

foottwo yazd覺:Sevdigim bi konu :)

Resim

Sen profesyonel olmuun ama purolarla da iyi gider :) :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
bumingaffar

Ya: 43
Kay覺t: 21 Nis 2015, 11:22

Mesaj bumingaffar » 14 Ara 2016, 14:43

asymptote yazd覺:Eraslani g羹zel bal覺k.. :champ:

Bir 癟ay tiryakisi olarak bu bal覺kta 癟ay severlere 繹nerilerimi sunmak ve onlar覺n 繹nerilerini de duymak isterim:

- ncelikle 癟ay, AYKUR'dan al覺n覺r. Yani AYKUR marka olan覺ndan.. Dier yerli markalar覺 zaman覺nda epeyce denemitim, hi癟biri AYKUR'un yan覺na dahi yaklaamaz. Karaali organik hari癟..

- ay i癟in porselen demlikli 癟aydanl覺k olmazsa olmazlardan. Kaliteli 癟ay覺 癟elik demlikte demlemek Adana kebab覺 gazete ka覺d覺na sar覺p d羹r羹m niyetine yemek gibi bir ey. Porselen demlik i癟in tavsiyem Esse ve benzeri maazalarda indirimle 40-50 liraya bulabileceiniz alt覺 癟inko 羹st羹 porselen 癟aydanl覺klar. Ahanda b繹yle bir ey:
Resim
Bu 癟aydanl覺k 4 kiilik servis i癟in idealmi ama benim gibi tek bir tiryakiye maalesef yetmiyor.. :) D覺ar覺dan alaca覺n覺z porselen demlikler genellikle bu 癟aydanl覺覺n alt haznesine uyuyor. Ben B襤M'den 3 TL'ye (1 dolar bile deil) daha b羹y羹k癟e bir porselen demlik ald覺m, bir s羹redir onu kullan覺yordum ta ki kapa覺n覺 d羹羹r羹p k覺rana kadar. imdilik ge癟ici bir 癟繹z羹m 羹rettim ama ara ara B襤M'i de kontrol ediyorum..

Bu aralar foruma uza覺m ,konuya ge癟 girmi olabilirim :(

- Demlik d覺覺nda 癟ay覺n lezzetini belirleyen bir dier unsur da demleme ekli ve s羹residir. Dolab覺n覺zdaki 癟ay paketlerinin 羹zerinde genellikle demleme s羹resi olarak 10-12 dakikal覺k bir s羹reden bahsedilir. Bu porselen demlik i癟in yetersiz bir demleme s羹residir. Tavsiyem en az 15 dakika beklemeniz hatta 癟ok aceleniz yoksa bu s羹reyi 20 dakikaya 癟覺karman覺zd覺r. Demleme ekline gelecek olursak: Baz覺 arkadalarda g繹r羹yorum, 繹nce demi d繹k羹p 羹zerine kaynar suyu boca ediyorlar. Bu 癟ok yanl覺.. :) Kaynar suyu demlie d繹k羹p 10-20 sn bekledikten sonra 癟ay覺 d繹kmek gerekir, doru demleme ekli budur..

- Belirtmem belki gereksiz ama yine de hat覺rlatmakta fayda g繹r羹yorum: ay ekersiz i癟ilir. Aksi halde 癟ay deil s覺cak erbet i癟ilmi olur ve 癟ay覺 bu ekilde t羹ketmek sal覺k a癟覺s覺ndan da sak覺ncal覺d覺r.

- 襤in bu k覺sm覺 biraz zevk meselesi ancak ben bunun evrensel bir hakikat olduuna inan覺yorum. :D Fincanda ya da kupada kahve i癟ilir, 癟ay deil. ay, ince belli cam bardakta i癟ilir. ay taba覺 da ayn覺 resimdeki gibi olmal覺d覺r.. ;)
Resim

- aya aroma kat覺lmas覺na kesinlikle kar覺y覺m. aya kat覺lan aromalar genellikle 癟ok kuvvetli aromalard覺r, parma覺n覺z覺n ucuyla koysan覺z bile 癟ay覺n tad覺n覺 deitirirler. Yemee bir ka覺k karabiber katt覺覺n覺z覺 d羹羹n羹n. O yemei yerken karabiberin tad覺n覺 m覺 al覺rs覺n覺z yoksa yemein tad覺n覺 m覺? ayet aromas覺z i癟emiyorsan覺z para verip de kaliteli 癟ay alman覺za gerek yoktur. AYKUR sar覺 paket fazlas覺yla iinizi g繹r羹r..

- Gelelim iin en 繹nemli k覺sm覺na: AYKUR alaca覺z, anlad覺k, ama hangisini? nceki sayfada darksider'覺n belirtmi olduu AYKUR Alt覺nba muhteem bir 癟ayd覺r. Toz oran覺 癟ok d羹羹kt羹r, 癟aylar覺n u癟 yapraklar覺ndan hasat edilmitir. Alt覺nba'tan daha iyisini isterseniz 42 Nolu Tirebolu derim. Ancak iki 癟ay aras覺ndaki fark覺 癟ou kimse ay覺rt edemez. Ayr覺ca baz覺 tiryakiler Alt覺nba'覺 daha 癟ok severler. Ben hava durumuna g繹re hangi 癟ay覺 demleyeceime karar veriyorum. Yamurlu havalarda Alt覺nba daha iyi gidiyor.. :D
Resim
ay覺n damakta b覺rakt覺覺 buruk tad覺 sevenler ayr覺ca AYKUR'un Tiryaki 癟ay覺n覺 da beeneceklerdir..

imdi AYKUR d覺覺nda 繹nerilecek hi癟 mi 癟ay yok? Elbette var. Yerli markalardan Karaali Organik pahal覺d覺r ama ahane bir 癟ayd覺r mesela. ok ge癟 demlenir ve demlendikten sonra bayatlamas覺 癟ok uzun s羹rer. 襤癟imi 癟ok yumuakt覺r. Hep bu 癟ay olsun, bunu i癟eyim istersiniz.. :)

Howdah Brand Sri Lanka 癟ay覺 da yumuak i癟imli geni yaprakl覺 ho bir 癟ayd覺r. Ancak keyif 癟ay覺 olarak tavsiye edilmez. Kahvalt覺 i癟in 癟ok idealdir.

Assolistler sahneye en son 癟覺karm覺, biz de kapan覺覺 癟ay覺n kral覺 ile yapal覺m: Ahmad Tea :super: Bu 癟ay覺 tarif etmek istemiyorum, hen羹z tatmam覺 olanlar l羹tfen kendileri deneyimlesinler..
Resim

Ben Alt覺nba'覺 Rak覺 bilirdim.Yalan yok.ay olduunu bile yeni 繹rendim:D
ayc覺 olduumda s繹ylenmez , kahvalt覺da Coca Cola'y覺 tercih ederim :)
Annem genelde 襤zmit'teki evlerinde 癟ay覺, sat覺n ald覺klar覺 damacana su ile yapar.
Fakat Maukiye'de sular dadan geldii i癟in, oradaki evde 癟ay覺 ebeke suyundan yapar efsane olur ve tad覺 dama覺nda kal覺r i癟en kiinin(En az覺ndan benim i癟in, ama babamda ayn覺 eyi s繹yler)
unu sormak isterim.
Su, bir 癟aya bu kadar g羹zel tat verebilir mi? Ayn覺 癟ay, farkl覺 su :)
Maukiye taraf覺na gidersen bir 癟emeden doldurup demleyip i癟ersen ve bilgi verirsen sevinirim.
Kullan覺c覺 avatar覺
bumingaffar

Mesaj foottwo » 14 Ara 2016, 14:59

bumingaffar yazd覺:
Sen profesyonel olmuun ama purolarla da iyi gider :) :thumbup:

Kahve konusuna giriim biraz puro y羹z羹nden oldu zaten.

Ge癟en y覺l覺n ortalar覺nda hoca eliinde antrenmana balam覺t覺m, bir s羹re "kesinlikle" alkol t羹ketmemem gerekiyordu.

Puroyla beraber ne i癟eyim diye d羹羹n羹rken hoca kahve serbest dedi :lol:
"Ba emedik ed璽niye ikb璽l 羹 c璽h i癟in.."
Kullan覺c覺 avatar覺
foottwo

Kay覺t: 25 Mar 2016, 15:49

Mesaj asymptote » 14 Ara 2016, 15:01

Hocam, en k繹t羹 ebeke suyu 癟ay demleme konusunda dinlenmi ve beklemi haz覺r sulardan daha iyidir. Ben bunu deneme-yan覺lma y繹ntemiyle 癟ok 繹nce fark etmitim. imdi nedenini arat覺r覺nca g繹r羹yorum ki iin s覺rr覺 akan suyun durgun sudan daha fazla oksijen ihtiva etmesiymi. Suyu da bu y羹zden fazla kaynatmamak gerekirmi. Hatta kaynayan suyu demlie d繹kerken yukar覺-aa覺 hakeret ettirmek i癟ine biraz daha oksijen girmesini salayaca覺 i癟in tavsiye ediliyor.

Sizin dadan gelen suyla demlenen 癟ay覺n覺z eminim 癟ok lezzetlidir. Bazen d羹羹n羹yorum da 癟aya herhalde bouna 癟ay dememilerdir.. ;)
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj Shinigami » 14 Ara 2016, 15:13

hi癟 癟ay kahve i癟miyorum ama bu iten anlayan insanlara ayr覺 bir imreniyorum. ne kadar t羹ketmesem de bal覺覺 ilgi takip ediyorum :super:
Kullan覺c覺 avatar覺
Shinigami

Kay覺t: 02 Haz 2012, 12:10

Mesaj asymptote » 14 Ara 2016, 15:30

Tieguanyin in 癟ay覺. Arkada in'den getirmi. zellii, ayn覺 癟ay 5-6 kere demlenebiliyor. 襤lk demden 癟ok bir ey anlam覺yorsunuz. 襤kinci demde biraz lezzeti art覺yor. 癟 ve d繹rt 癟ok lezzetli. Be idare eder. Alt覺da tekrar baa d繹n羹yor, neredeyse hi癟 lezzet alm覺yorsunuz.
Resim
https://en.wikipedia.org/wiki/Tieguanyin
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj bumingaffar » 14 Ara 2016, 16:04

asymptote yazd覺:Hocam, en k繹t羹 ebeke suyu 癟ay demleme konusunda dinlenmi ve beklemi haz覺r sulardan daha iyidir. Ben bunu deneme-yan覺lma y繹ntemiyle 癟ok 繹nce fark etmitim. imdi nedenini arat覺r覺nca g繹r羹yorum ki iin s覺rr覺 akan suyun durgun sudan daha fazla oksijen ihtiva etmesiymi. Suyu da bu y羹zden fazla kaynatmamak gerekirmi. Hatta kaynayan suyu demlie d繹kerken yukar覺-aa覺 hakeret ettirmek i癟ine biraz daha oksijen girmesini salayaca覺 i癟in tavsiye ediliyor.

Sizin dadan gelen suyla demlenen 癟ay覺n覺z eminim 癟ok lezzetlidir. Bazen d羹羹n羹yorum da 癟aya herhalde bouna 癟ay dememilerdir.. ;)

:thumbup:

G羹zel bilgiler i癟in teekk羹rler
Kullan覺c覺 avatar覺
bumingaffar

Mesaj mlm » 14 Ara 2016, 16:11

Resim
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullan覺c覺 avatar覺
mlm

Ya: 44
Kay覺t: 03 Au 2010, 02:59

ncekiSonraki

D繹n TSF Yaam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 73 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners