Kendimi bildim bileli hep 3-5 kilo fazlam vardir. Ne sismanim, ne de fit. Kilo almamak icin her zaman yediklerime dikkat etmek zorundayim, ipin ucunu birakirsam ne olacagini cok iyi biliyorum

Bu nedenle elimden geldigince hareket etmeye ve spor yapmaya gayret ediyorum. Genelde kosu ve kardi yapsam da son 1 sene icerisinde agirlik antrenmanlarina da hafiften basladim. Boy 184cm. 2,5 sene once kilo konusunda zirve yaparaktan 94 kiloya kadar ciktim, sonra ciddi bir diyet ve kardio ile 84'e kadar gelip (4 ayda) bu kiloya demirledim uzunca bir sure. Sonra baktim ki bu kilo da biraz fazla, bunlari da vereyim de tam olsun dedim.
iste bu esnada imdadima p90x yetisti. Gectigimiz mart ortasinda basladim ve mayis ortasina kadar elimden geldigince duzenli takip ettim bu programi. Tony Horton amca gayet iyi biliyor bu isi. mayis ortasina geldigimde 76 kiloya inmis, fazlaliklari vermis ve gayet fit bir gorunume kavusmustum. mayis ortasinda tr'ye izne gelince ara vermek durumunda kaldim. tr'de ozledigim guzel yemeklere de dur diyemedim. Sonra tekrar santiye hayatima dondum ve su siralar motivasyonumu kaybetmis durumdayim. sanirsam 2-3 kilo kadar da geri aldim

Acilen p90x programima geri donmem lazim ama motivasyonum yok, cok kotuyum.
Motivasyon icin sizin yontemleriniz nelerdir, nasil motive ediyorsunuz kendinizi? Var mi taktikler?