TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yazım Gereçleri / Writing Instruments

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Yazım Gereçleri / Writing Instruments

Mesaj manil » 09 Ara 2015, 19:45

Pilot'un justus dolmakalemi. Altın, ayarlanabilir uç inanılmaz bir esneklik ve akıcılık sağlıyor. Yazımı çok keyifli. Kesinlikle tavsiye edilir.

Resim

Resim
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj khef » 16 Ara 2015, 13:12

Merhaba arkadaşlar,

Bir arkadaşım ile haftasonu sirkeci'ye kalem almaya gideceğiz. Eşine(kadın) bir tükenmez bir de dolma kalem olmak üzere set almayi düşünüyor. 600 lira bütçesi var. Hakim olmadigjm bir konu oldugu icin, önerebileceginiz marka, model ve mağaza var ise tavsiyelerinizi rica ediyorum. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
khef

Mesaj manil » 16 Ara 2015, 14:35

Hediyeyi alacak kişinin kalemle olan alaka düzeyini düşük varsayıyor ve bayan olduğundan yola çıkarak Lamy Safari alüminyum serisi dolmakalem + tükenmez kalem diyorum. Renk skalası da çok geniş. Lamy'nin 2'li kalem kılıfı ile birlikte 350 TL'yi çok geçmez.

Dolmakalem için pompasını da alırsanız kartuş bağımlılığından kurtulursunuz. Bir şişe de monteverde ya da caran d'ache mürekkeple beraber alışverişinizi tamamlarsınız.

Spesifik dükkan önermiyorum, standart dışı ürün olmadığı için hemen hemen her dükkanda aynı fiyatta.

plastik olanlar için renk seçenekleri aşağıdaki gibi.
Resim

açıkçası, dolmakalem'de görsellik dışında uç kalitesi, malzeme gözle çok fark ettirmese de fiyata çok etki eder. O nedenle üst seviye kullanıcı için makbul olan iridyum top, el işi gövde, altın uç gibi şeylere çok para vermenize gerek yok bence.

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj mlm » 16 Ara 2015, 17:33

manil yazdı:Pilot'un justus dolmakalemi. Altın, ayarlanabilir uç inanılmaz bir esneklik ve akıcılık sağlıyor. Yazımı çok keyifli. Kesinlikle tavsiye edilir.

Resim

Resim

Anıl el yazını çok beğendim :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj khef » 16 Ara 2015, 17:36

manil yazdı:Hediyeyi alacak kişinin kalemle olan alaka düzeyini düşük varsayıyor ve bayan olduğundan yola çıkarak Lamy Safari alüminyum serisi dolmakalem + tükenmez kalem diyorum. Renk skalası da çok geniş. Lamy'nin 2'li kalem kılıfı ile birlikte 350 TL'yi çok geçmez.

Dolmakalem için pompasını da alırsanız kartuş bağımlılığından kurtulursunuz. Bir şişe de monteverde ya da caran d'ache mürekkeple beraber alışverişinizi tamamlarsınız.

Spesifik dükkan önermiyorum, standart dışı ürün olmadığı için hemen hemen her dükkanda aynı fiyatta.

plastik olanlar için renk seçenekleri aşağıdaki gibi.
Resim

açıkçası, dolmakalem'de görsellik dışında uç kalitesi, malzeme gözle çok fark ettirmese de fiyata çok etki eder. O nedenle üst seviye kullanıcı için makbul olan iridyum top, el işi gövde, altın uç gibi şeylere çok para vermenize gerek yok bence.

Arkadasin esi eczaci ve kalemlerle olan iliskisi esantiyonlardan oteye gecmemistir diye tahmin ediyorum. :D Lamy'ler cok guzel bir secenek olacaktir.
Sanirim aluminyum serisi aşağıdaki renklerden oluşuyor. :arrow:

Resim

Araştırip inceledikce cross, scrikss, graf von Faber gibi markalar haricinde pek bir sey bilmedigimi farkettim. Meslek gereği sürekli imza atan, dilekçe hazırlayıp, not alan biriyim. Simdiye kadar eski tip bir dolmakalem haricinde ,genelde pilot kalem kullandım. Bana önerebileceginiz orta sınıf bir dolmakalem var mı? Yoksa Lamy benim için de yeterli olur mu? Saatlerden sonra kalem dünyasına girmë derseniz ikinci paragrafı yok farzedin. :thumbup:

Vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim manil. :champ:
Kullanıcı avatarı
khef

Mesaj manil » 16 Ara 2015, 18:04

@mlm

Cengiz Başkan, kimisi stres bastığında sigara içer, tuhaf gelecek ama ben yazı yazıyorum. Yazdığım şeyin önemi de yok aslında, benim için meditasyon aracı. Geçen çok sıkıcı bi iş toplantısında bi sayfaya sadece Süleyman Demirer yazmışım. Rahmetliye olan özel ilgimden değil, sadece "S", "Y" ve "D" harflerindeki kıvrımları sevdiğimden.

Yan taraftan birisi ile gözgöze gelince pişkinliğe verdim. Artık hakkımda ne düşünmüşse bilemiyorum.. :D

@khef

Dolmakalem çok ciddi masraf çıkartır. Lamy'lerin yanı sıra Alman markası olan Kaweco'yu ve özellikle zevkle kullandığım Kaweco Special FP modelini öneririm. Daha önceden hat sanatıyla amatör uğraştığım için genelde kesik uç tabir edilen italik kalem ucuyla kullansam da siz standart olan M - Medium uçla rahatlıkla kullanabilirsiniz. Resmini aşağıya ekliyorum.

Resim
Resim
Resim

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj mlm » 16 Ara 2015, 18:14

Benim de bazen kafama takılan bir kelimeyi bir sayfa doldurduğum çok olur :D Bol bol imza vs atarım, can sıkılınca terapi oluyor hakikaten.
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj KKarakuş » 17 Ara 2015, 13:27

Mont Blanc Starwalker

Resim
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 74 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners