TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kitap ve Sinema Grubu

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Kitap ve Sinema Grubu

Mesaj buTa » 18 Ağu 2012, 14:44

vmetin yazdı:Ya onları okuduk gecti gitti, lise, üniversite yıllarında. Bence yeni seyler okuyalım

O halde Umberto Eco- Facault Sarkaci. :D (gerçi bu da eskidir ama...)
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj castiel » 25 Ağu 2012, 01:08

Beyazıt Akman - Dünyanın İlk Günü
Mehmet Niyazi - Çanakkale Mahşeri
Henri Charriere - Kelebek

Bu kitaplar umut tazelemek için yeterli hayal gücünü sunabilen kitaplar benim için, okumayanlara öneririm..
Kullanıcı avatarı
castiel

Mesaj asymptote » 25 Ağu 2012, 01:14

İleride bir Patek'im olursa satıp İsviçre'ye yerleşmeyi düşünüyorum. Belki bir kitap da yazarım ve sizler okursunuz.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Miriel » 25 Ağu 2012, 19:19

Dünyanın İlk Günü
Resim
Beyazıt Akman’dan Osmanoğulları’nın öyküsü…

Amerika’da yaşayan genç akademisyen yazar, üniversite kütüphanelerindeki kaynaklarla birlikte yerli ve yabancı yüzü aşkın eseri inceleyerek beş yılı aşkın bir araştırmanın ardından yazdığı İmparatorluk’la Epsilon yayınevi raflarında…

Manisa’dan başlayıp İtalya’ya kadar uzanan Gütenberg’den Bellini’ye değin pek çok tarihi simayı bir araya getiren roman Hristiyan Müslüman ilişkilerine ve Doğu-Batı ikilemine dair pek çok şeyi yerinden sarsacak. Şövalyelerle yeniçeriler arasındaki çarpışmalar, nakkaşlarla Venedikli ressamlar arasındaki diyaloglar ve kültürlerle yürekler arasındaki gelgitlerle bezeli bu uzun soluklu aşk ve savaş romanı; çok uzun zamandır eksikliği hissedilen renkli ve görkemli bir imparatorluk panoraması sunuyor. Alexander’ın aşkını Albertini’nin hüznünü ve Mehmet’in azmini film izlercesine, bir solukta okuyacak, bir daha unutamayacaksınız.

@asymptote
İsviçre'ye yerleşme isteği saatlerden dolayı mı yoksa orada ki yaşam standartlarından mı?
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj asymptote » 25 Ağu 2012, 19:49

Miriel yazdı:@asymptote
İsviçre'ye yerleşme isteği saatlerden dolayı mı yoksa orada ki yaşam standartlarından mı?

Şu müzeyi soymayı düşünüyorum Miriel:
Resim
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj KKarakuş » 27 Ağu 2012, 18:05

Miriel yazdı:Dünyanın İlk Günü
Resim

Amerika’da yaşayan genç akademisyen yazar, üniversite kütüphanelerindeki kaynaklarla birlikte yerli ve yabancı yüzü aşkın eseri inceleyerek beş yılı aşkın bir araştırmanın ardından yazdığı İmparatorluk’la Epsilon yayınevi raflarında…

Manisa’dan başlayıp İtalya’ya kadar uzanan Gütenberg’den Bellini’ye değin pek çok tarihi simayı bir araya getiren roman Hristiyan Müslüman ilişkilerine ve Doğu-Batı ikilemine dair pek çok şeyi yerinden sarsacak. Şövalyelerle yeniçeriler arasındaki çarpışmalar, nakkaşlarla Venedikli ressamlar arasındaki diyaloglar ve kültürlerle yürekler arasındaki gelgitlerle bezeli bu uzun soluklu aşk ve savaş romanı; çok uzun zamandır eksikliği hissedilen renkli ve görkemli bir imparatorluk panoraması sunuyor. Alexander’ın aşkını Albertini’nin hüznünü ve Mehmet’in azmini film izlercesine, bir solukta okuyacak, bir daha unutamayacaksınız.

@asymptote

Miriel ; Bu konudaki azminiz ve konuyu hareketli tutmanızı takdir ediyorum.İlk başlardaki fikir sunmalarımdan sonra elime ne kitap almaya vakit kaldı ne de kitapçıya uğrayacak zamanım.Bu aralar yazlık yapmakla meşgul olduğumuzdan mütevellit , sebepler nedenler birbirini kovalıyor.

Üstte önerilen Dünyanın İlk Günü adlı İstanbul'un Fethini bir Film gibi anlatan romanı yaklaşık bir yıl önce okumuştum. Gerek olaylara derinliği gerekse gözde canlandırmasıyla mükemmel bir kitap.Bugune kadar Fethi anlatan kitaplar arasında en baştaki yerini almış sayılır :thumbup:

Okumamış olanlar için herkese tavsiye ederim.Yazar devamını da getireceğini belirtmiş fakat hala ortalıkta bir eseri bulunmamaktadır :D
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj castiel » 27 Ağu 2012, 18:24

okunması gereken bir üçleme diye düşünüyorum..

George Orwell Hayvan Çiftliği
1984
Burma Günleri
Kullanıcı avatarı
castiel

Mesaj Miriel » 27 Ağu 2012, 18:46

KKarakuş yazdı:
Miriel yazdı:Dünyanın İlk Günü
Resim

@asymptote

Miriel ; Bu konudaki azminiz ve konuyu hareketli tutmanızı takdir ediyorum.İlk başlardaki fikir sunmalarımdan sonra elime ne kitap almaya vakit kaldı ne de kitapçıya uğrayacak zamanım.Bu aralar yazlık yapmakla meşgul olduğumuzdan mütevellit , sebepler nedenler birbirini kovalıyor.

Üstte önerilen Dünyanın İlk Günü adlı İstanbul'un Fethini bir Film gibi anlatan romanı yaklaşık bir yıl önce okumuştum. Gerek olaylara derinliği gerekse gözde canlandırmasıyla mükemmel bir kitap.Bugune kadar Fethi anlatan kitaplar arasında en baştaki yerini almış sayılır :thumbup:

Okumamış olanlar için herkese tavsiye ederim.Yazar devamını da getireceğini belirtmiş fakat hala ortalıkta bir eseri bulunmamaktadır :D

Teşekkürler KKarakuş :champ: Bende kitabı bu sene okudum. Kitabın dili çok hoş ve akıcı 1-2 gün içerisinde bitmişti. Okulda boş derslerde okudum. :) En son edebiyat hocası okuduğun kitap çok mu güzel içerisine gireceksin demişti. Sonra da derste kitap okuyanlara bunlar notlarınıza yansıyacak dedi ama kitap o kadar sarmıştı ki bırakamadım. Sağolsun üç sözlüye de 100 verdi :D

Castiel teşekkürler ama bütün kitapların tanıtımını ben yapamam ki... :D :)
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 98 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners