TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yazım Gereçleri / Writing Instruments

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Yazım Gereçleri / Writing Instruments

Mesaj KKarakuş » 04 Oca 2016, 00:01

manil yazdı:Dolmakalemlerimin bir kısmına (burada yer veremediğim 3 tane daha var) aşağıda yer verdim. Yorumları da faydalı olur umarım.

Üstten aşağıya doğru:
Kaweco Special > Pilot Justus 95 > Lamy Safari > Kaweco AL Sport > Noodlers Ink
Resim

Bunlarda elbiselerinin çıkmış hali. Yeri gelmişken diyeyim, dolmakalemi kartuşla kullanmayı sevmiyorum. Ne yapıp ne edip kalemin pompasını edinirim. aralarında bu açıdan en arıza çıkaranları Kaweco olmuştu. Nedendir bilinmez, distribütörleri bu kalemlerin pompasını getirmiyor. Ben fabrikasından istemiştim, 10 numara adamlar. Mail atıyorsunuz, 10 dk sonra geciktiğimiz için özür dileriz diye cevap veriyorlar. Özetle, pompası Kaweco'nun pompası Almanya'dan geldi. İçlerinde en kolay bulunanı Lamy'ninki. Zincir kırtasiye mağazalarında kolaylıkla bulabilirsiniz.

Resim

Üstteki resimden devam edeyim, kullanım açısından en babası Pilot'un ki. Gövdesi reçine fakat verdiği kalite hissi buradaki kalemlerin hepsine amiyane tabirle beş basar. Bu mürekkep dolumu için de geçerli. Sonra Noodler's Ink geliyor. Diğerleri standart zaten. AL Sport'ta kartuş var çünkü onun pompasını diğer Special'da kullanıyorum. Noodlers Ink çok kaliteli değil maalesef, onu da soft nib ayağına aldık ama nazlı gelin gibi bazen mükemmel kaligrafi çalışabiliyorum bazen de "literally" kağıda pisliyor. Soft uçlu kalemlere sardığım için almıştım, pişman sayılmam ama tavsiyede etmem.

Yakın plan bir resim gelsin.
Resim

Son olarak, en sevdiğim ve arkadaşlarımın sürekli "hacılamak istedikleri" ama bu saate kadar kaptırmamayı başardığım pilot marka versatil + tükenmez kalemimin resmi. Boyutlarını karşılaştırmanız açısından Kaweco AL Sport ile birlikte resmini çektim. Ön taraf verstail iken, arka kapağı çektiğinizde tükenmez kalem oluyor. İncecik, toplantılarda not tutmak ya da tesbih gibi eli meşgul etmek için birebir.
Resim

Detaylı bilgi ve kalem tanıtımları için teşekkürler.

Japon'lar dolmakalem konusunda da iddalılar ki Pilot,Platinum ve Sailor gibi markalar en güzel örnekleri :thumbup:
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj tarkani » 04 Oca 2016, 00:26

Manil süper kalemler.
Kullanıcı avatarı
tarkani

Mesaj MertYe » 04 Oca 2016, 01:26

Bu konu forumda baya aktif olmaya basladi son zamanlarda madem bende bir soru sorayım. Önceden kullandığım dolma kalemimi artık çok aktif olarak kullanmayacağım için temizleyip kaldırmaya karar verdim ucunu ılık su yardımıyla iyice temizledim.

Artık yazı yazmaya çalışırken hiç mürekkep gelmeyene kadar tekrar ettim bu ılık su olayını. Bu yaptığım yeterli olur mu acaba diye merak ediyorum açıkçası.
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj khef » 04 Oca 2016, 11:43

Miriel yazdı:Khef öncelikle kaleminiz hayırlı olsun. :champ:

khef yazdı: Bir mağaza hariç, digerleri bana ısrarla M uç satmaya çalıştı ve bu ısrarlarını, F uçların ne kadar ince ve kötü yazdığına kadar varan şekillerde desteklemeye çalıştılar. :)

Malesef buna benzer bir süreç benim de başıma geldi ve büyük bir hevesle Lamy Safari kalemi M uçlu aldım ve sürecin sonu kalemin rafa kaldırılması oldu malesef..

Maalesef satıcılar o an kar edip, parayı kasaya atma derdinde. Fakat memnun kalmış bir müşterinin birçok kereler daha kendisinden alışveriş yapacağını ya da arkadaşlarına magazayi tavsiye edecegini ve boylece kendisinin daha fazla musteri kazanacigini düşünmüyor.
Ben ısrarcı oldum ve hiçbirinden almadım. Web'de aradığımı buldum. Bundan sonra da Sirkeci'de alışveriş yapacağım bir tane yer var. Diğerlerinin vitrinine dahi bakmam.
Kullanıcı avatarı
khef

Mesaj khef » 04 Oca 2016, 11:44

manil yazdı:Dolmakalemlerimin bir kısmına (burada yer veremediğim 3 tane daha var) aşağıda yer verdim. Yorumları da faydalı olur umarım.

Üstten aşağıya doğru:
Kaweco Special > Pilot Justus 95 > Lamy Safari > Kaweco AL Sport > Noodlers Ink
Resim

Bunlarda elbiselerinin çıkmış hali. Yeri gelmişken diyeyim, dolmakalemi kartuşla kullanmayı sevmiyorum. Ne yapıp ne edip kalemin pompasını edinirim. aralarında bu açıdan en arıza çıkaranları Kaweco olmuştu. Nedendir bilinmez, distribütörleri bu kalemlerin pompasını getirmiyor. Ben fabrikasından istemiştim, 10 numara adamlar. Mail atıyorsunuz, 10 dk sonra geciktiğimiz için özür dileriz diye cevap veriyorlar. Özetle, pompası Kaweco'nun pompası Almanya'dan geldi. İçlerinde en kolay bulunanı Lamy'ninki. Zincir kırtasiye mağazalarında kolaylıkla bulabilirsiniz.

Resim

Üstteki resimden devam edeyim, kullanım açısından en babası Pilot'un ki. Gövdesi reçine fakat verdiği kalite hissi buradaki kalemlerin hepsine amiyane tabirle beş basar. Bu mürekkep dolumu için de geçerli. Sonra Noodler's Ink geliyor. Diğerleri standart zaten. AL Sport'ta kartuş var çünkü onun pompasını diğer Special'da kullanıyorum. Noodlers Ink çok kaliteli değil maalesef, onu da soft nib ayağına aldık ama nazlı gelin gibi bazen mükemmel kaligrafi çalışabiliyorum bazen de "literally" kağıda pisliyor. Soft uçlu kalemlere sardığım için almıştım, pişman sayılmam ama tavsiyede etmem.

Yakın plan bir resim gelsin.
Resim

Son olarak, en sevdiğim ve arkadaşlarımın sürekli "hacılamak istedikleri" ama bu saate kadar kaptırmamayı başardığım pilot marka versatil + tükenmez kalemimin resmi. Boyutlarını karşılaştırmanız açısından Kaweco AL Sport ile birlikte resmini çektim. Ön taraf verstail iken, arka kapağı çektiğinizde tükenmez kalem oluyor. İncecik, toplantılarda not tutmak ya da tesbih gibi eli meşgul etmek için birebir.
Resim

Manil, zevkle okudum. Elinize sağlık. :champ:
Kullanıcı avatarı
khef

Mesaj manil » 04 Oca 2016, 11:53

Rica ederim Khef... Lamy'nin kesik ucunu (1.1) tavsiye ederim. :thumbup:

Mertye, dolmakalem temizliğine gelince, ben sirke kullanıyorum. Daha iyi bir yöntem öneren olursa ben de bişi öğrenmiş olurum. :champ:
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj KKarakuş » 04 Oca 2016, 12:26

MertYe yazdı:Bu konu forumda baya aktif olmaya basladi son zamanlarda madem bende bir soru sorayım. Önceden kullandığım dolma kalemimi artık çok aktif olarak kullanmayacağım için temizleyip kaldırmaya karar verdim ucunu ılık su yardımıyla iyice temizledim.

Artık yazı yazmaya çalışırken hiç mürekkep gelmeyene kadar tekrar ettim bu ılık su olayını. Bu yaptığım yeterli olur mu acaba diye merak ediyorum açıkçası.

Dolmakalem temizliğinde yaptığınız yöntem doğrudur.

Ilık bir su ile dolmakalemin içindeki mürekkebi boşaltabilirsiniz. Dolmakalemde pompa var ise ılık suyu içine çekip bırakarak bu temizlik sağlanabilir. Önemli olan tam olarak kalemin içinde mürekkep kalmayana kadar bu işlemi tekrar etmektir. ;)
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj KKarakuş » 04 Oca 2016, 14:32

Mont Blanc Versatil (0.9)

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 22 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners