manil yazdı:Dolmakalemlerimin bir kısmına (burada yer veremediğim 3 tane daha var) aşağıda yer verdim. Yorumları da faydalı olur umarım.
Üstten aşağıya doğru:
Kaweco Special > Pilot Justus 95 > Lamy Safari > Kaweco AL Sport > Noodlers Ink
Bunlarda elbiselerinin çıkmış hali. Yeri gelmişken diyeyim, dolmakalemi kartuşla kullanmayı sevmiyorum. Ne yapıp ne edip kalemin pompasını edinirim. aralarında bu açıdan en arıza çıkaranları Kaweco olmuştu. Nedendir bilinmez, distribütörleri bu kalemlerin pompasını getirmiyor. Ben fabrikasından istemiştim, 10 numara adamlar. Mail atıyorsunuz, 10 dk sonra geciktiğimiz için özür dileriz diye cevap veriyorlar. Özetle, pompası Kaweco'nun pompası Almanya'dan geldi. İçlerinde en kolay bulunanı Lamy'ninki. Zincir kırtasiye mağazalarında kolaylıkla bulabilirsiniz.
Üstteki resimden devam edeyim, kullanım açısından en babası Pilot'un ki. Gövdesi reçine fakat verdiği kalite hissi buradaki kalemlerin hepsine amiyane tabirle beş basar. Bu mürekkep dolumu için de geçerli. Sonra Noodler's Ink geliyor. Diğerleri standart zaten. AL Sport'ta kartuş var çünkü onun pompasını diğer Special'da kullanıyorum. Noodlers Ink çok kaliteli değil maalesef, onu da soft nib ayağına aldık ama nazlı gelin gibi bazen mükemmel kaligrafi çalışabiliyorum bazen de "literally" kağıda pisliyor. Soft uçlu kalemlere sardığım için almıştım, pişman sayılmam ama tavsiyede etmem.
Yakın plan bir resim gelsin.
Son olarak, en sevdiğim ve arkadaşlarımın sürekli "hacılamak istedikleri" ama bu saate kadar kaptırmamayı başardığım pilot marka versatil + tükenmez kalemimin resmi. Boyutlarını karşılaştırmanız açısından Kaweco AL Sport ile birlikte resmini çektim. Ön taraf verstail iken, arka kapağı çektiğinizde tükenmez kalem oluyor. İncecik, toplantılarda not tutmak ya da tesbih gibi eli meşgul etmek için birebir.
Detaylı bilgi ve kalem tanıtımları için teşekkürler.
Japon'lar dolmakalem konusunda da iddalılar ki Pilot,Platinum ve Sailor gibi markalar en güzel örnekleri