Kurulu eski Projeksiyon sistemi iptal edip TV ye geçmeye karar verdim,
Öncelikle sistemi yenilemem gerekliydi zira bendeki projeksiyon eski ve lambası bitmiş yeni lamba almam gerekli, yeni cihaz alırsam ne alırım diye baktım, gene Panasonic'ler oldukça iyi, en son çıkan PT-AE 8000 var 3D li 2400 ANSI, şuanda 7000 var Türkiye'de 8000 henüz gelmemiş, 5000 i serettim bendeki ile ilgisi alakası yok ama genede iyi bir full HD TV görüntüsüne yaklaşamıyor bence, birde en önemlisi eğer alırsam cihazı tavana asacağım şimdiki cihazların ebatları oldukça büyük salonun ortasında pek hoş olmuyor, Tv ile projeksiyonu karşılaştırmak çok doğru değil tabi, maç merakım çok yok filmde pek seyrettiğim yok,aslında Tv seyretmiyorum artık eskisi gibi, ama genede salona bir Tv alıcam bulunsun, o yüzden kurulu olan sistemi iptal edicem, tavanda zamanında kablolamayı sıva altı yaptırmıştım, ev boyanıyor kabloları kesip kapayacağız, Denon amfi , ağaç 5+1 Definitive kolonlar duruyor öyle
TV olarakda Sony 55HX-950'yi bekliyorum, Türkiye'ye henüz gelmedi ama çok yakında gelir, Samsung'ların renkleri çok doğal değil, baktım en iyi panel Sony'de
Birde Sharp 70LE835 var piyasada, 70 inch projeksiyona alternatif olabilir aşağı yukarı 55HX920 ile aynı fiyatda ama Sony'nin görüntüsü daha iyi gerçi bunlar çok ufak farklar bazı göz görmez bile, Tv yi aldıkdan sonra 8-10 sene değiştirmem, led tv den oled sisteme geçilir ondanda yeni bir şey bulunur anca öyle

,