TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sevdiğimiz Ya Da Beğendiğimiz Lezzetler / Mekanlar

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Sevdiğimiz Ya Da Beğendiğimiz Lezzetler / Mekanlar

Mesaj 2fast4u » 15 Ağu 2012, 14:12

herkes masallah michelin yıldızlı'lı gurme :D
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj fsinan » 15 Ağu 2012, 14:40

Bakın bu tiyoları iyi okuyun Anadolu Yakası okuyucuları, bende 2.sıra yok;

Her ikisinin de nette sayfaları var.

Kebap;

1.Bedri Usta. Vallahi ben burada küşleme yiyinceye kadar Sahan'a, Günaydın'a iyi kebapçı gözüyle bakardım. Unutun gitsin. Buraya gidin, önce bir lahmacun yiyin baştan, sonra küşleme yiyin, yahut gitmeden önce web sayfasından bakın, istediğiniz bir etinden yiyin. Usta zaten oradadır, bir de sohbet edin size gezdiği, yediği mekanları nasıl et yapıldığını falan anlatsın.

Baklava;

1.Pendik Gazi Burma. İşte baklava burada arkadaşlar, Ben Antep'te, Urfa'da bilimum yerlerde bakır tepsilerden vs de baklava yedim. man aman diye yedirdiler he iyimiş dedim geçtim. Buradaki baklavanın, çeşidin, lezzetin güzelliğini görmedim. Güneydoğu'da yediğiniz çoook meşhur yerler artık fabrikasyon olmuş, diğer yaygın İstanbul markaları zaten saymam. Gidin vitrinden teker teker seçin, kağıt üstünde tabağa koydurun, yanına da çay..Sonra bana bir hatır duası edeceğinize eminim. Evdekileri de unutmayın, onlara da alın. Özellikle Billuriye ve Sütlü Nuriye tavsiye ediyorum ama hepsi muhteşem.

Vay arkadaş, canım çok istedi...
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj vmetin » 15 Ağu 2012, 14:51

Hiç biri değilde fsinan dağıttı beni :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj Baran » 15 Ağu 2012, 15:01

Sanırım herkesin damak tadı değişiyor.Bedir ustanın karşısında bizim ofis.İlk acıldığında bir döner siparişi verdim bir halta benzemiyodu Allah affetsin.Küşleme vs tam bilmiyorum tabi gidip oturup yemedim.Fsinan bedride alkol varmı bu arada?

Pendik Gazi Burmayı kesinlikle deneyeceğim.Tam olarak yer tarifi verebilirmisin sahilyoluna yakınmı?

Tuzla sahilde carsının içinde sadece tulumba satan bir tatlıcı var hayatımda öyle birşey yemedim bende onu tavsiye edeyim bare tatlı olarak.

Ayrıca kahvaltı olarak Atasehirde Cumhuriyet sucuklarının kahvaltı yeri var haftasonları yer bulunmuyor ama kahvaltısı omleti sucuğu menemeni mukemmeldir.
Kullanıcı avatarı
Baran

Re: Sevdiğimiz Ya Da Beğendiğimiz Lezzetler

Mesaj Archimed » 15 Ağu 2012, 15:13

Baran yazdı:Archimed 2 sorum olacak.Dicle balıkta alkol varsa Göztepenın neresinde mezeleri nasıl vs biraz detaylı bilgi alabilirmiyim.İkinci sorum ise ethemefendide yenı acılan çöpçünün nesini beğendin :D Bizim sokağın başında olduğundan ötürü herkes meraktan 1 kere gitti ne zaman gecsek kalabalık oluşu sebebiyle bizde o kervana katıldık ve oturduk.Oraya buraya kamera koymuş mekan güzel ama ben mekandan cok yediğime bakarım.Masaya kuru lavaşı bıraktılar birde sallamasyon salata.Neyse çöp şiş köfte şiş ve sucuk şiş var biz çöp şiş istedik.Porsiyon kucuktu doymadık yanına domates biberi koymuş.Sert bir etti.Fiyatını haketmicek biryerdi.Öyle biryer acıcak olsam çöp şişi parmakları yedirtirim guzel bi çoban salata yaparım birde olmazsa olmaz acılı ezme tarzı birsey.O sekilde orası yakın zamanda kapanır bu dediğimide unutmayın.Hiçkimseye tavsiye etmiyorum.

Sevgili Baran; Dicle Balık'ta alkol yok. Burası zaten balık satan yer; istersen pişirip paket yaptırıp eve götürebiliyorsun veya orada oturup mideye indirebiliyorsun. Göztepe'deki yeri; balık pazarında. Dolayısıyla meze falan bekleme; ama kalamar ve midye dolmasını ben beğeniyorum. Kadıköy çarşı içinde de yeri var. Dolayısıyla burada melize-balıklı uzun süre oturulacak bir sofra bekleme. Ama taze balık yiyip kalkacaksan işini görür.

Çöpçü'ye gelince; porsiyonu büyük değil, tabakta 2 ızgara biber, 1 domates olduğunu hatırlıyorum. Salata da acılı ezme gibi bir şeydi. Bana gelen lavaşı fena değildi. Ben genelde aldığım hizmetten memnun kaldım, ama bu kişiye göre değişir. Bir de burası yeni bir mekan olduğu için ızgara ustası, garsonlar, kasap falan zamanla değiştirilip hizmet belli bir standarda oturtulabilir. Zaten dediğin gibi genel bir memnuniyetsizlik olursa piyasa affetmez.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj davinci » 15 Ağu 2012, 15:17

Can boğazdan gelir boğazdanda gider, dikkat abartmayalım :D

EN İYİ DÖNER;
1- Sebat şirinevler, aslında esnaf lokantası, diğer yemekleride temizdir, ama döneri mehşur olmuş döner incecik lavaş ile servis ediliyor elle çatal kullanmadan yiyorsunuz Trabzonlu'lar, temizliğe aşırı önem verirler
2- Beyti, Beyti'nin Küçükçekmecede'ki yerini hayal mayal hatırlıyorum, merdivenle 3,4 basamak indikden sonra dönerin önünden geçerek resturanta giriyordun, o kesilen dönerin kokusunu hiç unutmam
3-Gelik-Uludağ;Çok iyi olduklarından değil tanıdık bir tad ve kalitelerini hiçbir zaman bozmadıkları için, dekorasyonları ve kaliteleri hiç değişmez ;)

EN İYİ İSKENDER

Uludağ kebabçısı, sırf bu iskenderi yemek için Bursa'ya gidilir, arkadaşım şehir içinde bir yere götürdü beni adını hatırlamıyorum, Bursa'lılar bilir burası daha iyi dedi ama yok o yolun kenarına oturupda yediğim iskender bambaşka
EN İYİ ET;
Beyti: Beyti klasiktir, Su böreği, enginarı, piyazı,köftesi, döneri, çok yemesemde kendi yapımı olan sucuğu, akşamları tek tek masaları dolaşarak iyi akşamlar demesi ;) herşeyi özeldir

EN İYİ BALIK:
Boğazdaki iyi balıkçılara defalarca gittim, aşşağı yukarı hepsi birbirine benzer ( Eftalya, Bebek balıkçısı, Possedion, mavi balık,Park fora, vs..) en iyisi Kahraman diyebilirim, adam tandırın ocağın başında , çok mezesi yok, salatası güzel ( sirkesi güzel, nerden geldiğini söylemiyor ;) ) biraz tuzludur ama değer.
Birde yeni keşvettim aslında eski yeniköy'de Sandal, ucuz yollu, mezeleri değişik, ayrıca eskiden çok gittiğim kireçburnunda Set balık var mezleri değişiktir, fiyatı uygundur o yüzdenede çok kalabalıktır

EN İYİ KÖFTE:

Çorlu'da eski sanayinin içinde tamircilerin arasında bir köfteci var tebelası falan yok, Çorlu'nun yerlileri köfteyi orda yer , başka yere gitmezler, Avm'nin karşısında lüks bir yerde açtı ama ben oraya gitmem

EN İYİ PİDE

Tabiki Çeşme, Dost Pide

EN İYİ KEBAB

Kebbabla aram çok yok, ama illa gideceksem daha çok kışın Köşebaşı Nişantaşı yada Hamdi sirkeci ( üst teras olmalı) Karşıda Kalamış Develi'dede yedim kaliteli, nezih bir yer, çok bilmiyorum ama Aksaray'da kebabçılar varmış süperlermiş daha gitmek nasip olmadı.
Çok eskiden bir Adana seyahatimde yediğim adananın lezzetini unutamam, Adana Adana'da yenir lafı çok doğru
Kullanıcı avatarı
davinci

Mesaj 2fast4u » 15 Ağu 2012, 15:32

bedrıde alkolun kralı var ....baran kafayı bı ara uzat ıcerıye :D
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj fsinan » 15 Ağu 2012, 15:33

Baran yazdı:Sanırım herkesin damak tadı değişiyor.Bedir ustanın karşısında bizim ofis.İlk acıldığında bir döner siparişi verdim bir halta benzemiyodu Allah affetsin.Küşleme vs tam bilmiyorum tabi gidip oturup yemedim.Fsinan bedride alkol varmı bu arada?

Pendik Gazi Burmayı kesinlikle deneyeceğim.Tam olarak yer tarifi verebilirmisin sahilyoluna yakınmı?

Tuzla sahilde carsının içinde sadece tulumba satan bir tatlıcı var hayatımda öyle birşey yemedim bende onu tavsiye edeyim bare tatlı olarak.

Ayrıca kahvaltı olarak Atasehirde Cumhuriyet sucuklarının kahvaltı yeri var haftasonları yer bulunmuyor ama kahvaltısı omleti sucuğu menemeni mukemmeldir.

Bedri'de et gerçekten güzel, dönerini yemedim.

Gazi Burma Pendik çarşı içinde katlı otoparka yakın tam meydanın alt kenarında...

Ben kahvaltıya sık sık Atasehir Afyon'a gidiyordum. Ancak son zamanlardaki aşırı kalabalığı beni ciddi rahatsız etmeye başladı, bir de yumurtada geçende kötü bir ayçiçek yağı kokusu keşfettim, çünkü sucuksuz yedim, gönderdim geri, mis gibi tereyağla yapmış yollamışlar ;)

Baran bizim işimiz zor :D
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 10 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners