TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Yatırım Klübü

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Yatırım Klübü

Mesaj ernest0 » 20 Haz 2014, 15:14

mvurucu yazdı:finans para pul işlerine hiç kafası basmayan
para gelir gider işlerinden hiç anlamayan birisi olarak sadece düz mantıkla karşıdan borsaya bakışım ile
ben olsam
ramazan geliyor diye ülker coca cola ve bilahare gıda şirketlerinin hissesini alırım
ramazan bitmeden de efes hissesi alırım ki bayramda herkes kendini içkiye vurunca hisseler yükselir .):)

nasıl mantık ama

not:bu kafayla hala batmadım yaşamaya devam ediyorum:)

mantık doğru mantık :D haziran başında garanti yatırımdan gelen rapor;

BİST’TE RAMAZAN AYI ETKİSİ

Bu yıl Ramazan ayı 28 Haziran’da başlıyor. Geleneksel olarak Ramazan ayında, özellikle gıda harcamalarında gözlenen artış, gıda ve perakende gıda şirketlerinde beklenti yaratıyor. Bu raporda, geçtiğimiz on yıl içerisinde Ramazan ayından önceki bir aylık zaman dilimiyle, Ramazan ayı süresince gıda ve gıda perakende sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin BİST-100 endeksine göre performanslarını inceledik. Yaptığımız analize göre, başta gıda perakende sektöründe faaliyet gösteren şirketler olmak üzere, bu şirketlerden bazıları özellikle son 5 yılda, Ramazan ayı öncesinde BİST-100 endeksinin üzerinde performans gösterirken, Ramazan ayında endeksin altında performans göstermişlerdir.

gerçi bu sene ışid'ın baskını sonrası beklenen yükseliş yarıda kaldı...
İmzanız

Bu oluşturduğunuz mesajlara eklenebilecek bir yazı bloğudur. 200 karakterlik limiti vardır.
Kullanıcı avatarı
ernest0

Mesaj tarkani » 21 Haz 2014, 03:30

BES konusunda bir sorum olacak:

Eskiden BES'e yatırdığımız parayı, ücretliler olarak vergi öncesi kazancımızdan düşüyorduk, bu şekilde vergiden kazancımız oluyordu. Geçen senenin başından itibaren ise bu vergi avantajı kaldırıldı onun yerine %25 katkı payı ödenecek denildi. Daha büyük avantaj sağlıyorlarmış gibi reklamını da yaptılar ama sanki tam tersi olmadı mı?

Örneğin, 2013 öncesi BES hesabıma 100TL yatırdığımda aslında cebime girecek olan 70TL'yi kullanmış oluyordum(ortalama %30 vergi ödüyorum). Şimdi ise BES hesabıma 100TL yatmış olması için 80TL cebimden çıkarmam gerekiyor. (80 + %25 devletten = 100).

Üstelik bu katkı payını, anladığım kadarıyla, devlet kendi kasasında tutuyor, yani parayı kendisi değerlendiriyor. Ayrıca sistemen erken çıkıldığı zaman bu paradan da kesinti yapıyor.

Sonuçta bu yeni düzenleme sadece devlete nakit kaynak yaratmak için planlanmış gibi geliyor. Hiç bir yerde böyle bir eleştri ile karşılaşmadığım için teorimden şüphe ediyorum ama açık bir taraf da bulamıyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
Kullanıcı avatarı
tarkani

Re: Ynt: TSF Yatırım Klübü

Mesaj Anesthesia » 21 Haz 2014, 06:59

tarkani yazdı:BES konusunda bir sorum olacak:

Eskiden BES'e yatırdığımız parayı, ücretliler olarak vergi öncesi kazancımızdan düşüyorduk, bu şekilde vergiden kazancımız oluyordu. Geçen senenin başından itibaren ise bu vergi avantajı kaldırıldı onun yerine %25 katkı payı ödenecek denildi. Daha büyük avantaj sağlıyorlarmış gibi reklamını da yaptılar ama sanki tam tersi olmadı mı?

Örneğin, 2013 öncesi BES hesabıma 100TL yatırdığımda aslında cebime girecek olan 70TL'yi kullanmış oluyordum(ortalama %30 vergi ödüyorum). Şimdi ise BES hesabıma 100TL yatmış olması için 80TL cebimden çıkarmam gerekiyor. (80 + %25 devletten = 100).

Üstelik bu katkı payını, anladığım kadarıyla, devlet kendi kasasında tutuyor, yani parayı kendisi değerlendiriyor. Ayrıca sistemen erken çıkıldığı zaman bu paradan da kesinti yapıyor.

Sonuçta bu yeni düzenleme sadece devlete nakit kaynak yaratmak için planlanmış gibi geliyor. Hiç bir yerde böyle bir eleştri ile karşılaşmadığım için teorimden şüphe ediyorum ama açık bir taraf da bulamıyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

önce Cem Yılmaz'dan duymuştum ama sonra yurtdışı kaynaklı pankartlarda da gördüğüm çok beğendiğim bir deyişi paylaşmadan edemeyeceğim

"İnsanlar, çalmayın; çünkü devlet rekabetten hoşlanmaz"
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj manil » 05 Tem 2014, 23:33

@tarkani, burada belirtilen husus benim bildiğim kadarıyla aslında insanları uzun vadeli tasarrufa yöneltmek amacı ile. 10 yıl sonrasında sistemden çıkmak istediğinizde herhangi bir kesinti yok, 10 yıl öncesinde bi vergi kesintisi uygulanıyor. Burada amaç aslında buradaki vergiyi doğuran olaya bel bağlayarak sağlanacak olan kaynak değil, bi şekilde cari açığın da sebebi olan yurtiçi kaynak eksikliğinin önüne geçebilmek. Milletçe tasarruf etmediğimiz için bu tür önlemlerle durumu kurtarmak amaçlanıyor.

Bu açıdan şahsi görüşüm, BES'e verilen paranın bi şekilde unutulması. Zamanı gelince de piyango bulmuş gibi sevinerek, gidilip en güzelinden bir kaç tane Rolex alınması.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj aslan180 » 18 Tem 2014, 21:09

Kumbara hesabı nasıl arkadaşlar çocuğun geleceği için? Veya alternatif önerebileceğiniz yatırım aracı?
Kullanıcı avatarı
aslan180

Mesaj hydrocon » 19 Tem 2014, 03:14

Kumbara hesabı uzun vadeli olarak bir getirebilir fakat şuan ki bes sistemini eski bankacı olarak daha faydalı buluyorum. Özellikle %25 devlet katkısı çok iyi..
Her şey zehirdir mühim olan dozdur.
Kullanıcı avatarı
hydrocon

Mesaj Ozgur » 19 Tem 2014, 06:33

Anesthesia yazdı:
"İnsanlar, çalmayın; çünkü devlet rekabetten hoşlanmaz"

:D :D :thumbup:
Festina lente
Kullanıcı avatarı
Ozgur

Mesaj aslan180 » 19 Tem 2014, 12:22

Hydrocon teşekkürler :smile:
Kullanıcı avatarı
aslan180

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 93 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners