Güle güle kullanın.
Bir iki adet Lava tencere tava var evde. Evet diğer markalara nazaran çok hesaplı sayılır lakin normal tencerelere göre de fiyatları yüksek gene de. Kullanım olarak şu söylenebilir. Döküm tencere ya da seramik kaplı döküm tencerelerde pişen yemekler çelik tencerelerde pişen yemeklere kıyasla çok daha lezzetli ve sağlıklı oluyor. Eksi yönleri çok ağır olmaları tabii ki ama sonra alışılır. Ayrıce çok çabuk ısınıp çok geç soğuyan bir malzeme. Bakır gibi.
Bildiğiniz gibi paslanmaz çelik tencerelerde pişen yemeğe acı bir tat katılıyor. Çünki hem alevin hem de metalin acı tadı direk geçiyor yemeğe. Ama döküm tencere tavalarda böyle bir olumsuzluk olmuyor. Sırlı güveç kaplarında pişen yemekler kadar lezzetli ve sağlıklı olduklarını söylenebilir.
Bir de dövme bakırdan nikel krom kaplama (kalaylanmış olanlardan değil) tencere tava önerebilirim. Bu madenlerde özellikle bakırda şekerimsi bir tad var bu yüzden yemeklere lezzet katıyor. Pilav olayı döküm tencerelerde de çok lezzetli oluyor, lakin dövme bakır nikel -krom kaplama tencerede olursa tadından yenmez. Yenmediği için de sofrada kalır.

Espiri bir yana çok lezzetli oluyor.
