TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

TSF Pipe / Pipo Merakl覺lar覺

Genel Yaam Stili Konular覺n覺 Bulabileceiniz B繹l羹m

Re: TSF Pipe / Pipo Merakl覺lar覺

Mesaj deVille » 17 Nis 2013, 21:59

asymptote yazd覺:En iyi aa癟 hangisidir? G羹l m羹?

G羹l aac覺 benim bildiim pipo yap覺m覺nda kullan覺lm覺yor. Erica arbrorea (briar) denilen k覺sa boylu bir Akdeniz bitkisinin k繹k羹nden yap覺l覺yor. Br Maki t羹r羹 olan bu aa癟癟覺覺n k繹kleri atee ve 覺s覺ya kar覺 mukavemet salad覺覺 i癟in tercih ediliyor. San覺yorum dikeni yap覺s覺 sebebiyle bu k繹klere G羹l k繹k羹 deniliyor.
En son deVille taraf覺ndan 17 Nis 2013, 22:09 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
Post Tenebras Lux
Kullan覺c覺 avatar覺
deVille

Ya: 45
Kay覺t: 23 Au 2012, 15:07

Mesaj deVille » 17 Nis 2013, 22:08

mlm yazd覺:襤lemelerden ziyade daha 繹nce de bahsettiim suyuna ve sofras覺na kesim hadisesi var k覺ymetli dostum ;) 覺k覺nt覺l覺 veya d羹z g繹r羹n羹mlerim sebebi bu kesimler..

ayr覺ca sandblast ve rusticating denilen uygulamalarla da p羹r羹zl羹 ve kaba bir g繹r羹n羹m salan覺yor. Piponun y羹zeyinde bir tak覺m giriti ve 癟覺k覺nt覺 olmas覺 sebebiyle piponun 覺s覺s覺 y羹zeye daha ge癟 ulat覺覺 i癟in serin bir i癟im salad覺覺na y繹nelik s繹ylentiler de var. Bence serinlik a癟覺s覺ndan%1 etkisi vard覺r.
Post Tenebras Lux
Kullan覺c覺 avatar覺
deVille

Mesaj deVille » 18 Nis 2013, 09:21

mlm yazd覺:Dostum ne desen hakl覺s覺n, bu pear wood pipolar acemiliime geldi, biraz da tasar覺mlar覺na aldand覺m alm覺 bulundum :)
Ama almay覺 d羹羹nd羹羹m s覺radaki pipo aa覺daki Peterson, tam olarak model kodunu bilmiyorum, makul fiyatl覺 denk gelirse haber verirsen sevinirim, estate d羹羹n羹yorum. Sendeki pipolar da bir hayli fazla g繹rd羹羹m kadar覺yla, yok mu elinden 癟覺karmay覺 d羹羹nd羹羹n :)

Resim

Teekk羹rler :champ:

Pipo elden 癟覺kartmay覺 hi癟 d羹羹nmedim. hepsini ayr覺 seviyorum :)

forumdaki fotoraf Peterson'un Standart quality rustic serisinden 317 ya da 314 kodlu (b羹y羹k ihtimal 314) piposu http://www.peterson.ie/pipes/standard-q ... ustic.html. bu pipolarda filtre bulunmamakla beraber shank diye tabir edilen sap i癟erisinde t羹t羹n羹 soutan bir sistem gelitirmitir peterson http://www.peterson.ie/pipes/system.html. mant覺覺 k覺saca udur: shank i癟ersinde hazneden gelen duman direkt olarak stem'e (a覺zl覺k) gelmeyip beklemekte ve bu sebeple serin bir i癟im sunuldu覺u iddia edilmektedir.
Post Tenebras Lux
Kullan覺c覺 avatar覺
deVille

Mesaj mlm » 18 Nis 2013, 09:27

Eyvallah :)
Peterson'un dry system dedikleri bu serilerindeki a覺zl覺klar da biraz farkl覺, a覺zl覺覺n u癟 k覺sm覺ndaki duman delikleri pipo 癟ekildiinde duman direk olarak dile deil de, damaa doru gidiyor, bu da san覺yorum dil 覺s覺rmas覺 dediimiz hadisenin biraz da olsa 繹n羹ne ge癟iyor :)
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullan覺c覺 avatar覺
mlm

Ya: 44
Kay覺t: 03 Au 2010, 02:59

Mesaj deVille » 18 Nis 2013, 09:35

mlm yazd覺:Eyvallah :)
Peterson'un dry system dedikleri bu serilerindeki a覺zl覺klar da biraz farkl覺, a覺zl覺覺n u癟 k覺sm覺ndaki duman delikleri pipo 癟ekildiinde duman direk olarak dile deil de, damaa doru gidiyor, bu da san覺yorum dil 覺s覺rmas覺 dediimiz hadisenin biraz da olsa 繹n羹ne ge癟iyor :)

o tamamen ayr覺 bir olay genelde pipo a覺zl覺klar覺 "fish tail" (F/T) (bal覺k kuyruu demek) eklinde yap覺l覺r ancak peterson, peterson lip denilen ve pipoya dudakla m羹dahale etmeyi kolaylat覺ran ve dediin gibi direkt dil 羹zerine deil de damaa gelmesini salayan bir a覺zl覺k yapm覺. Ben pek bir faydas覺n覺 g繹rmedim. Temizlii zor oluyor. ancak karizmatik de duruyor.
Post Tenebras Lux
Kullan覺c覺 avatar覺
deVille

Mesaj mlm » 18 Nis 2013, 09:41

Bir de galiba ekilleri ayn覺 olmas覺na ramen nikel bilezikli olanlar standart, g羹m羹 bilezikli olanlar deluxe diye adland覺r覺l覺yor okuduum kadar覺yla..
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullan覺c覺 avatar覺
mlm

Ya: 44
Kay覺t: 03 Au 2010, 02:59

Mesaj deVille » 18 Nis 2013, 09:46

evet. tabi dier metal nikel mi onu bilemiyorum.
Post Tenebras Lux
Kullan覺c覺 avatar覺
deVille

Mesaj murderbunnie » 18 Nis 2013, 12:21

deVille, bu bahsettiin filtre tak覺lmayan, kendinden filtreli pipolar覺n i癟imi ile; balsa, karbon, ka覺t vs. filtreler tak覺larak i癟ilen duman覺n kuruluu aras覺nda b羹y羹k fark var m覺? Hi癟 kendinden metal filtreli pipo denemedim ve merak ediyorum. Yukar覺da 繹rnei de bulunan Peterson vs. dier b羹y羹k markalarda da mevcut olan bu sistem kullan覺l覺 m覺?
Gunter glieben glauchen globen.
Kullan覺c覺 avatar覺
murderbunnie

Ya: 39
Kay覺t: 27 Tem 2011, 19:57

ncekiSonraki

D繹n TSF Yaam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 75 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners