
Travel retail olarak piyasaya çıkan ve NAS (No Age Statement) olarak şişelenen maltlar genelde sert olur ve alkolünü hissettirir. (Buna uygun bir terim olduğunu ise yeni öğrendim; “köşeli” deniyormuş.) Ancak Heartwood beklentilerimin aksine karamel ve şekerleme aromalarının öne çıktığı, kompleks, yumuşak içim sunan, orta bitişli bir ekspresyon. Köşeli yapının dengelenmesinde başlıca iki etken olduğunu düşünüyorum; birincisi bourbon ve sherry fıçılarında tamamlanan olgunlaşma süreci, ikincisi ise genelde irish viskilerde gördüğümüz “triple distillation”. Marka bu özelliğine kutu içeriğinde vurgu yapmış.

Viskiseverler tarafından biraz dışlanan Lowland bölgesi için ilk iki izlenimim olumlu sonuçlandı. (İlki Glenkinchie 12) Auchentoshan 12 ise denemek istediğim maltlar listesine, kardeşi Heartwood sayesinde, adını yazdırdı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi