TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

TSF Kahve ve ay Merakl覺lar覺 / Coffee & Tea Fans

Genel Yaam Stili Konular覺n覺 Bulabileceiniz B繹l羹m

Re: TSF Kahve ve ay Merakl覺lar覺 / Coffee & Tea Fans

Mesaj gkarinca » 22 Mar 2017, 13:09

Resim

Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
gkarinca

Kay覺t: 06 Au 2011, 16:43

Mesaj asymptote » 22 Mar 2017, 13:54

Masal gibi fotoraf.. :) Herkese afiyet olsun.. :champ:
eraslani yazd覺:Resim
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj sinanarmy » 23 Mar 2017, 18:06

Resim
Bu set icin

Metroda indirim vardi kahveler biraz cacik sanki ama v60 in fiyati gayet uygundu bakalim nasil olcak :)

Kullan覺c覺 avatar覺
sinanarmy

Kay覺t: 01 Kas 2014, 20:22

Mesaj eraslani » 23 Mar 2017, 23:22

sinanarmy yazd覺:Resim
Bu set icin

Metroda indirim vardi kahveler biraz cacik sanki ama v60 in fiyati gayet uygundu bakalim nasil olcak :)

Afiyet olsun :champ:
Metro da bir ara una benzer birey de g繹rm羹t羹m..fiyati 癟ok y羹ksekti..
Resim

SM-G930F cihaz覺mdan g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
eraslani

Ya: 48
Kay覺t: 26 Oca 2012, 13:03

Mesaj sinanarmy » 23 Mar 2017, 23:37

Tesekkurlerrr Bu chemex 250 tl civari ayni mantik aslinda aldigimla ama bence de gereksiz pahali olay filtrede bitiyor sanirim bende yeni yeni ogreniyorum

Kullan覺c覺 avatar覺
sinanarmy

Kay覺t: 01 Kas 2014, 20:22

Mesaj Emirr » 24 Mar 2017, 12:14

Ben de son 3-4 ayd覺r 3. nesil kahve demleme y繹ntemlerini deneyimliyorum. V60 ile Chemex aras覺nda temel 2 fark var. Birincisi filtre, ikincisi ise demleme ekipman覺n覺n malzemesi. V60 ekipman覺nda genelde seramik kullan覺l覺r. Chemex'te ise her zaman cam kullan覺l覺r. Kahve demleme i癟in 繹nerilen s覺cakl覺k 92-95 derece aras覺d覺r. Ayn覺 mekanda ayn覺 s羹rede demlenen Chemex, her zaman V60'dan daha souk gelir. Bunun sebebi de malzemenin cam olmas覺 ve demleme alan覺n覺n daha geni olmas覺 olarak a癟覺klan覺r. Bence daha 繹nemli olan konu ise filtre. Chemex filtresi net bir ekilde V60 filtresinden daha kal覺nd覺r. Bunu demlenen kahvenin filtreden ak覺 h覺z覺ndan da g繹rebilirsiniz. Kal覺n filtrenin bir olay覺 da kahve ya覺n覺n filtre 羹zerinde kalmas覺. Bu kimilerine g繹re art覺 bir 繹zellik kimilerine ise eksi. Kahvede derinlik arayan biri olarak benim i癟in eksi. Sonu癟ta ikisi ile demlenmi kahveler aras覺ndaki farka bakacak olursak, V60 derinlikli ve kahvenin b羹t羹n 繹zelliini net bir ekilde verirken, Chemex k繹eleri t繹rp羹lenmi, daha d羹z bir kahve sunuyor.
Emirr

Ya: 31
Kay覺t: 10 May 2016, 18:26

Mesaj eraslani » 24 Mar 2017, 12:35

Aeropress in huni gibi olan par癟as覺n覺 normal filtre ka覺d覺yla kullan覺yordum bir ara pratik olsun diye..Ayn覺 mant覺km覺..Deirmenli filtre makinas覺 al覺nca b覺rakt覺m.
chemex i (ismini yeni 繹rendim) bir kafede servis esnas覺nda g繹r羹p meraktan sipari vermitim..Ger癟ekten souk geldi biraz..Bu deneyimle birlikte termos i癟ine huniyle filtre y繹ntemini gelitirdim :lol: :thumbup:
Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
eraslani

Ya: 48
Kay覺t: 26 Oca 2012, 13:03

Mesaj foottwo » 24 Mar 2017, 19:29

Emirr yazd覺:Ben de son 3-4 ayd覺r 3. nesil kahve demleme y繹ntemlerini deneyimliyorum. V60 ile Chemex aras覺nda temel 2 fark var. Birincisi filtre, ikincisi ise demleme ekipman覺n覺n malzemesi. V60 ekipman覺nda genelde seramik kullan覺l覺r. Chemex'te ise her zaman cam kullan覺l覺r. Kahve demleme i癟in 繹nerilen s覺cakl覺k 92-95 derece aras覺d覺r. Ayn覺 mekanda ayn覺 s羹rede demlenen Chemex, her zaman V60'dan daha souk gelir. Bunun sebebi de malzemenin cam olmas覺 ve demleme alan覺n覺n daha geni olmas覺 olarak a癟覺klan覺r. Bence daha 繹nemli olan konu ise filtre. Chemex filtresi net bir ekilde V60 filtresinden daha kal覺nd覺r. Bunu demlenen kahvenin filtreden ak覺 h覺z覺ndan da g繹rebilirsiniz. Kal覺n filtrenin bir olay覺 da kahve ya覺n覺n filtre 羹zerinde kalmas覺. Bu kimilerine g繹re art覺 bir 繹zellik kimilerine ise eksi. Kahvede derinlik arayan biri olarak benim i癟in eksi. Sonu癟ta ikisi ile demlenmi kahveler aras覺ndaki farka bakacak olursak, V60 derinlikli ve kahvenin b羹t羹n 繹zelliini net bir ekilde verirken, Chemex k繹eleri t繹rp羹lenmi, daha d羹z bir kahve sunuyor.

Bende hem Hario V60 hem de Chemex (kucuk olan) var.

Elime hangisi gelirse onu kullaniyorum.

Chemex'in sogumasini geciktirebilirsiniz. Zaten filtre kagidini kahveyi demlemeden once islatmaniz gerekiyor. Bunu bol su ile yapip haznenin iyice isinmasini saglayabilirsiniz. Kupayi/fincani da yine demleme suyuyla (94 C derece) doldurup kahveyi servis edene kadar bekletirseniz soguma iyice yavaslayacaktir.

Demleme alanindan ne kastettiniz tam anlamadim ama bendeki Chemexin capi V60dan daha kucuk.

Filtreden akis hizinin filtre kagidindan ziyade ogutulmus kahvenin tane boyuyla ilgili oldugunu soyleyebilirim.

Daha ince cekerseniz daha yavas suzulecektir.

Derinlik kismini da tam anlamadim ama Chemex ile gayet gastronomik tadimlar yapilabildigine sahit oldum.

Bence ikisi arasinda V60 i one cikaran en onemli ozellik direkt kupaya/fincana demlenebiliyor olmasi.

Fakat bu da bazi goruslere ve ustalara gore birsey ifade etmiyor cunku bu kisiler demlenmis kahvenin havalandirilmasi gerektigini dusunuyorlar. Servis etmeden once bir kaptan digerine bir iki kere aktaranlar da var.

Nihayetinde tabi hepsi kisisel tercihler :)

Selamlar

Tanri bizimle..
"Ba emedik ed璽niye ikb璽l 羹 c璽h i癟in.."
Kullan覺c覺 avatar覺
foottwo

Kay覺t: 25 Mar 2016, 15:49

ncekiSonraki

D繹n TSF Yaam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: alperengur ve 81 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners