Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildi
eraslani yazd覺:
sinanarmy yazd覺:
Bu set icin
Metroda indirim vardi kahveler biraz cacik sanki ama v60 in fiyati gayet uygundu bakalim nasil olcak
Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildi
Emirr yazd覺:Ben de son 3-4 ayd覺r 3. nesil kahve demleme y繹ntemlerini deneyimliyorum. V60 ile Chemex aras覺nda temel 2 fark var. Birincisi filtre, ikincisi ise demleme ekipman覺n覺n malzemesi. V60 ekipman覺nda genelde seramik kullan覺l覺r. Chemex'te ise her zaman cam kullan覺l覺r. Kahve demleme i癟in 繹nerilen s覺cakl覺k 92-95 derece aras覺d覺r. Ayn覺 mekanda ayn覺 s羹rede demlenen Chemex, her zaman V60'dan daha souk gelir. Bunun sebebi de malzemenin cam olmas覺 ve demleme alan覺n覺n daha geni olmas覺 olarak a癟覺klan覺r. Bence daha 繹nemli olan konu ise filtre. Chemex filtresi net bir ekilde V60 filtresinden daha kal覺nd覺r. Bunu demlenen kahvenin filtreden ak覺 h覺z覺ndan da g繹rebilirsiniz. Kal覺n filtrenin bir olay覺 da kahve ya覺n覺n filtre 羹zerinde kalmas覺. Bu kimilerine g繹re art覺 bir 繹zellik kimilerine ise eksi. Kahvede derinlik arayan biri olarak benim i癟in eksi. Sonu癟ta ikisi ile demlenmi kahveler aras覺ndaki farka bakacak olursak, V60 derinlikli ve kahvenin b羹t羹n 繹zelliini net bir ekilde verirken, Chemex k繹eleri t繹rp羹lenmi, daha d羹z bir kahve sunuyor.
D繹n TSF Yaam Stili - Lifestyle & Entertainment
Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: alperengur ve 81 misafir
|