TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Yatırım Klübü

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Yatırım Klübü

Mesaj Archimed » 25 Eyl 2015, 15:01

VW yıllarca DQ200 kodlu DSG şanzımanlı araç sattı ve pek çok araç sahibi bu şanzıman nedeniyle ciddi sorunlar yaşadı. VW bir şekilde günlerini kurtardı. Bildiğim kadarıyla en son DQ200 kodlu şanzımanların yağını değiştirdi ve yeni yağın ısıya daha dayanıklı olmasına istinaden sorunun çözüldüğünü ifade etti. Ama bu defa ciddi bir sorun ile karşı karşıya... Bence Almanlar "keşke ABD'deki distribütörümüz Doğuş Oto olsaydı" diye düşünüyorlardır :lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj Baran » 26 Eyl 2015, 05:43

Birkaç farklı yerden aldığım duyumlara göre vw bu sefer yedi naneyi.Zaten sevmem beter olsun üçkağıtçılar :)
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj altıkırkbeş » 30 Eyl 2015, 15:25

Artık sloganı "Volkswagen.. Dasn't Auto" olmuş anlaşılan
Kullanıcı avatarı
altıkırkbeş

Mesaj Tgm » 30 Eyl 2015, 16:09

VW nin durumu benim gibi yeni Audi almış birini üzdü açıkçası..

Keşke yapmasalardı.. Otomobil üretimi Alman sanayisinin temel dinamiklerindendir. Bu durum Alman otomobillerine bakış açısını maalesef kısmi olarak değiştirecektir. "Üstün Alman Teknolojisi" ne, hatta küresel ölçekte "Made in Germany" sloganına zarar verecektir. VW gerekli tazminatları ödeyecektir. Cezasını çekecektir ama tabir-i caizse "paspas" olmasına izin verilmeyecektir. VW dünyanın en büyük otomobil üreticisi olarak Almanya'nın büyümesine de direkt etki eden bir şirket. VW nin olası bir batışı hem reel olarak hem de algısal olarak Alman otomobil sanayine ve dolasıyla Alman ekonomisine büyük darbe olur.

Kısacası VW bizzat Alman Hükümeti tarafından hizaya çekilecek, diyet ödettirilecek. Ama nihayetinde Alman Hükümeti VW'nin yanında olacaktır.
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj Baran » 30 Eyl 2015, 17:02

VW nin tabiri caizse yediği halt öteki alman firmalarını etkilemez bağlamaz bu bir,ikincisi istifa eden cio hakkında sorusturma başlatıldı.Yazılımı yapan firma o yazılımın yalnızda test aşamasında kullanılabileceği üretimde kullanılmasının yasal olmadığını VW ye bildirdiğini belgelerle ispat edip şimdilik paçayı kurtardı.VW nin bu aşamada ödeyeceği yuklu ceza haricinde kullanıcıların mağduriyetini gıdermesi gerekiyorki maddi boyutun son acıklamalara bakarsak VW gibi bir firmanın bile altından kalkamayacagını goruyoruz.Dizel aracların geri cağrılıp yazılımın degistirilmesi neticesinde araclar şimdiki yakıt ekonomisini kaybedecek üstüne yeni yasal yazılımla birlikte tork ve beygir güçleri düşecek yani misal 140 beygir aldıgınız golfünüz size 120 beygir olarak geri verilecek,bunu hangi kullanıcı kabul eder bilemiyorum.Bu konu hakkında yabancı otomotiv basınını yakınen takıp edıyorum,ülkemizdeki otomotiv pıyasasındakı dergi editörleriyle gorusuyorum benim genel görüşüm VW nin bu işten oldukca zararlı cıkacagı yönünde.Bazı ülkeler şimdiden VW satışını durdurmuş durumda ve hernekadar dillendirilmesede Doğus Oto da yakın zaman içinde VW ile yolları ayıracak.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj eraslani » 30 Eyl 2015, 17:53

olay sadece vw ile sınırlı değil..BMW ile ilgili benzer iddialar var..sanırım x3 2.0d xdrive modelinde emisyon değerinin olduğundan çok düşük gösterilmesi olayı..borsada büyük kayıplar verdi BMW hisseleride.
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj Bg17 » 30 Eyl 2015, 17:57

Bence bu olay sonrasinda markadan bagimsiz dizel olayi ciddi darbe alacak. Hatta elektrikli arabalara gecis hizlanir diye umuyorum...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Tgm » 30 Eyl 2015, 18:05

Bu bir, bu iki.. Noluyoruz Baran... Burda kimse kimseye laf yetiştirmiyor. Sen görüşünü söyledin, ben görüşümü söyledim. Bitti.
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: berserk1028 ve 33 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners