Sevgili darksider, 癟ay tercihinde orta覺z ancak 癟ay (haz覺rlama) konusunda seninle taban tabana z覺t覺z galiba, 繹yle g繹r羹n羹yor..
- Evvela ebeke suyu deiken olabilir ama en k繹t羹s羹 bile haz覺r i癟me sular覺ndan daha iyidir, 癟羹nk羹 daha serttir..
- Suyu fazla kaynatmak 癟ay覺 daha lezzetli k覺lm覺yor, bence 癟ay覺n lezzetini azalt覺yor. Su kaynar kaynamaz bo bir g繹ze al覺p bir s羹re bekledikten sonra demlemek en iyisi. Daha sonra oca覺 m羹mk羹n olduunca k覺smak gerekiyor.
- Demlemeden 繹nce 癟ay覺 y覺kamak ya da 覺slatmak bana g繹re yanl覺. Nedenini bilmiyorum ama bir癟ok kere tecr羹be ettim, bu ekilde 癟ay覺n lezzeti kayboluyor..
- Demliin dibine kuru 癟ay koyup demlenmeden 繹nce kavrulmas覺na neden olursan覺z o 癟ay ac覺 olur. Ac覺 olmas覺n覺n nedeni 癟ay覺n normal demlemede sal覺vermeyecei bir tak覺m maddeleri salmas覺d覺r. Ayr覺nt覺s覺n覺 bilmiyorum ancak bu maddelerin insan sal覺覺na zararl覺 olduunu s繹yl羹yorlar. ay覺 kuru deil 覺slak koyarsan覺z bu sefer de buhar覺n etkisiyle halanacakt覺r ve yine az覺n覺za ac覺 bir tat verecektir.
Herkesin damak tad覺 farkl覺 olduu i癟in farkl覺 demleme usulleri benimsenebilir, bu gayet doald覺r. Kimi musluk suyunu tercih eder, kimi haz覺r suyu. Ancak son maddeye dikkat edilmesi gerekiyor ve sal覺覺m覺z覺 ilgilendirdii i癟in bu bir tercih olmamal覺d覺r bence.. (襤癟imizdeki sal覺k癟覺lar, eczac覺lar bu konuda bizi ayd覺nlat覺rsalar iyi olur..)
ay覺n yan覺nda sizler ne t羹ketirsiniz? Ben genelde 癟ay覺 sek i癟erim ama yan覺nda bir meze can覺m 癟ektii zaman hafif tuzlu az kavrulmu orum leblebisi ve kabak 癟ekirdei benim favorilerim..