sedir hocam çoğunu özetlemiş

Her ikisini de bilekte denemiş biri olarak (ALS nin beyaz kadran olan bir önceki versiyonu) bir kaç noktayı da ben ekleyeyim.

- Boyutlar ve bileğe oturuşta ALS daha iyi. Bg17 kriterlerine çok aykırı ama saat kronograf oldu mu biraz heybetli olmalı, 41mm lik çapa 12.5mm lik PP ince kalıyor. ALS ise oturaklı, ayrıca sedir hocama luglarda katılamıyorum, görüntü PP den kötü ama bileği sarışı daha iyi.
- Mekanizmada PP de de inhouse olsa da hem teknik hem görsel açıdan ALS çok daha önde. PP 5970 deki Lemania bazlı makine daha özeldi bence.
- Kollar indisler ve Tachymeter de yine ALS daha zarif.
- Alt kadranlarda bariz bir Patek üstünlüğü var. Hem okunurluk hem yerleşim çok başarılı. 5270 birinci ve ikinci versiyonlardaki kötü kadranı nihayet bu üçüncü versiyonda hale yola getirdi ama hala ay fazı çevresindeki tarih çemberinin saat 6 daki kronograf saniye indislerini kesmesi gözüme çok batıyor. Buna karşılık ALS nin alt kadranları işin içinden çıkılmaz durumda

neyseki ALS bu durumu datograph perpetual Tourbillon da bayağı toparlayıp çok daha okunur hale getirdi. Ama bu model kötü.
- Sonuçta belki de en önemli öğe olan genel optik görsellikte Patek bir tık önde.
Ben ikisini de parayla almazdım ama (o kadar bütçe olsa ya 5970 e ya da ALS Dato perp. Tourbln a verirdim) ama ille de birini hediye etmek isteyen olursa oyum PP ye gider.