Saatolog 2025 Online Sipariş İçin Tıklayınız

TSF Saatlerimiz Yemekte / Bistro Horology

Her An Her Yerde Saat Günlüğü

Re: TSF Saatlerimiz Yemekte / Bistro Horology

Mesaj altıkırkbeş » 15 Tem 2015, 17:47

Bahsettiğin iki insanın senin değerlerin arasında olduğunu sanmıyorum . Eğer değerlerinden biri Hz. Muhammed olsaydı; bir kişiyi bile öldürmenin bütün insanlığı öldürmek demek olduğunu bilirdin,kin gütmenin,katletmenin en büyük günah olduğunu bilirdin.Hz. Muhammed değil mi ki kendine taş atanların arasından geçip gitmiş,tek bir söz bile dememiş onlara. Eğer değerlerinden diğeri Mustafa Kemal Atatürk olsaydı, insanların özgürlüklerine laf edemezdin. Eğer onun felsefesini biraz anlamış olabilseydin insanları yaptıklarına göre yargılamayı değil,onların da değer yargılarına saygı duymayı öğrenirdin.Bunların hiç biri sizde olmadığı için bu iki kişi de sizin değeriniz olamaz. Çünkü anlamamışsınız ikisini de. Size ne başkalarının içtiğinden, yediğinden.Hayat güzel architecte tadını çıkarın,nefretinizi de başka yerlerde kusun lütfen.

Architecte yazdı:Benim iki kutsalım, iki hassasiyetim var terasus. İkisinin de adı Mustafa.

İslam dininin kurucusu Hz Muhammed Mustafa

Türkiye Cunhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk.

İslam dinine ve bu cumhuriyete

Dokunan yanar!

Sana da iyi bayramlar diliyorum sevgilli arkadaşım
Kullanıcı avatarı
altıkırkbeş

TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Mesaj Anesthesia » 15 Tem 2015, 17:49

altıkırkbeş yazdı:Bahsettiğin iki insanın senin değerlerin arasında olduğunu sanmıyorum . Eğer değerlerinden biri Hz. Muhammed olsaydı; bir kişiyi bile öldürmenin bütün insanlığı öldürmek demek olduğunu bilirdin,kin gütmenin,katletmenin en büyük günah olduğunu bilirdin.Hz. Muhammed değil mi ki kendine taş atanların arasından geçip gitmiş,tek bir söz bile dememiş onlara. Eğer değerlerinden diğeri Mustafa Kemal Atatürk olsaydı, insanların özgürlüklerine laf edemezdin. Eğer onun felsefesini biraz anlamış olabilseydin insanları yaptıklarına göre yargılamayı değil,onların da değer yargılarına saygı duymayı öğrenirdin.Bunların hiç biri sizde olmadığı için bu iki kişi de sizin değeriniz olamaz. Çünkü anlamamışsınız ikisini de. Size ne başkalarının içtiğinden, yediğinden.Hayat güzel architecte tadını çıkarın,nefretinizi de başka yerlerde kusun lütfen.

Architecte yazdı:Benim iki kutsalım, iki hassasiyetim var terasus. İkisinin de adı Mustafa.

Dokunan yanar!

+1
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj Clk » 15 Tem 2015, 17:55

Anesthesia yazdı:
altıkırkbeş yazdı:Bahsettiğin iki insanın senin değerlerin arasında olduğunu sanmıyorum . Eğer değerlerinden biri Hz. Muhammed olsaydı; bir kişiyi bile öldürmenin bütün insanlığı öldürmek demek olduğunu bilirdin,kin gütmenin,katletmenin en büyük günah olduğunu bilirdin.Hz. Muhammed değil mi ki kendine taş atanların arasından geçip gitmiş,tek bir söz bile dememiş onlara. Eğer değerlerinden diğeri Mustafa Kemal Atatürk olsaydı, insanların özgürlüklerine laf edemezdin. Eğer onun felsefesini biraz anlamış olabilseydin insanları yaptıklarına göre yargılamayı değil,onların da değer yargılarına saygı duymayı öğrenirdin.Bunların hiç biri sizde olmadığı için bu iki kişi de sizin değeriniz olamaz. Çünkü anlamamışsınız ikisini de. Size ne başkalarının içtiğinden, yediğinden.Hayat güzel architecte tadını çıkarın,nefretinizi de başka yerlerde kusun lütfen.

Dokunan yanar!

+1

+1000 Altikirkbes, aklin yolu birdir :thumbup:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj drm67 » 15 Tem 2015, 18:23

[quote]Thevenin, umarim yakinda forum cevresinde tekbir getiren bir topluluk gormeyiz, malum otel yakmak falan bu zihniyet icin normal aksiyonlar

Sayın Bg17 kusura bakmayın ama her tekbir getiren kastettiğiniz zihniyette değil. Sizin gibi bir insandan daha yapıcı bir cümle beklerdim. Kaş yapayım derken göz çıkarmayalım lütfen...
Kullanıcı avatarı
drm67

Mesaj ysrFCB » 15 Tem 2015, 18:30

Bg17 Lutfen genellemeyin.
ysrFCB

Mesaj Bg17 » 15 Tem 2015, 18:32

drm67 yazdı:
Thevenin, umarim yakinda forum cevresinde tekbir getiren bir topluluk gormeyiz, malum otel yakmak falan bu zihniyet icin normal aksiyonlar

Sayın Bg17 kusura bakmayın ama her tekbir getiren kastettiğiniz zihniyette değil. Sizin gibi bir insandan daha yapıcı bir cümle beklerdim. Kaş yapayım derken göz çıkarmayalım lütfen...

Dogru soyluyorsun, oyle bir dusuncem ve amacim yoktu. Belli bir zihniyeti tanimlamaya calisirken, yapilmamasi gereken bir genelleme yapmis olabilirim.

Lakin, bu zihniyetin varligini ve yapabileceklerini birinci agizdan birden fazla duyunca, ister istemez cagrisim yapiyor. Sivasta otel yakan katil surusu tekbir getiriyordu insanlar can cekisirken.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Clk » 15 Tem 2015, 18:43

Bg17'nin benim aciklamama ihtiyaci oldugunu zannetmiyorum ama yazdigi cümle altinda yatan altikirkbes arkadasimizin altini cizdigi noktalar ile ayni. Elestiri bir yandan tekbir getirirken diger yandan insanlari cezalandirma/yok etme isteginde ki sahislari hedef aliyor.

Cümleyi konsept disinda tekil olarak ele alip genele vurmak yanlis.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj asymptote » 15 Tem 2015, 18:51

Bg17 yazdı:Lakin, bu zihniyetin varligini ve yapabileceklerini birinci agizdan birden fazla duyunca, ister istemez cagrisim yapiyor. Sivasta otel yakan katil surusu tekbir getiriyordu insanlar can cekisirken.

İşte o zihniyetten birisi de Architecte. Bugün kendini ele verdi..

asymptote yazdı:
Architecte yazdı:O bölgedeki insanların yüzlerindeki hüznü acıyı ve utancı kendi gözlerimle görmüştüm. O'rada bulunan bir arkadaşa, siz insan yakıyorsunuz, deyince yüzü düştü gözleri yaşardı. Hiç unutmam biz insan yakmıyoruz, bu olayı biz yapmadık diye cevap vermişti.

Meydanda toplanan 20 000 kişi orta dünyadan mı gelmişti? Bu soruyu sormadın mı kendisine?..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: autograph ve 6 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners