@clk
İlk Rolex'im 16610'du.. Daha sonra DateJust aldım ( şu an babam kullanıyor ).. 16610'u satıp 16613 aldım..
İlk gördüğüm günden beri 16613'e ciddi bir hayranlığım vardır.. "Tek Saat" konulu post'ta da belirttiğim üzere bence alınabilecek en güzel saatlerden biridir..
Genelde saat severler 16613'taki tercihlerini Blue'dan yana kullanırlar.. Bunun en fazla dile getirilen nedeni ise şöyle; Bir 16613 Black, 16610'la bilezik ve kasa üzerindeki altın adaptasyonu dışında herhangi "major" bir fark göstermezken, 16613 Blue tüm Submariner/SeaDweller/GMT Master serisinden ayrı, tamamen farklı ve nev-i şahsına münhasır bir model olarak algılanıyor..
Ben siyah'ı tercih ettim çünkü mavi 16613'e göre daha şık ve daha geniş kullanım alanı olan bir model olduğunu düşündüm.. Ancak ne zaman bir 16613 Blue görsem ( ki mavi 613 siyahtan çok daha fazla bulunur ) içim bir fena olmuyor değil

Fotolarda görünen kendi 16613'ümdür.. En sevdiğim ve en sık kullandığım saatimdir.. A Serisidir ve 1998 modeldir.. Kadranı Tritium'dan Super LumiNova'ya geçiş aşamasında kullanılan ( Transitional Dial ) "Swiss" ibareli kadrandır.. Üretim yılı itibarıyla bileziği SEL değil Folded bağlantıya sahiptir ve klips üzerinde "Rolled Gold" parça yoktur, tamamen çeliktir.. Ayrıca siyah bezel üzerindeki sayılar kadranda kullanılan hafif uçuk renkli altın tonunda yazılmış olup yine bu modelin son sürümlerinde kullanılan "bal sarısı" bezelden kanımca(!) çok daha güzeldir..
Eğer imkanım olsa 16613 Blue, 16610, 14060M ( COSC ) da alırdım.. Tabii ki SuperCase değil eski jenerasyon modeller

Kısaca ben Submariner severim arkadaşlar