Saatolog 2025 Online Sipariş İçin Tıklayınız

TSF Saatlerimiz Yemekte / Bistro Horology

Her An Her Yerde Saat Günlüğü

Re: TSF Saatlerimiz Yemekte / Bistro Horology

Mesaj MertYe » 19 Ağu 2015, 15:04

Konsept olarak sıfır karbonhidrat alınması gerekiyor. Gün boyunca yenilenlerin %60'ı yağ %40'ı protein oluyor. En azından benimki öyle. Haftada 4 gün fitnessa giderek personal trainer ile çalışıyorum. Normalde bu diyeti yapanların benim yediğimden daha az yemesi gerekiyor. Fazla yememin sebebi sporda da enerji açığa çıktığı için açlık hissetmemek.

Fitnesstaki hocam bana diyeti şöyle açıkladı. Beyin glikojenle çalışıyor fakat ben vücuda glikojen almadığım için yağ hücrelerinden enerji elde ediyor. Tam olarak böyle değildi ama buna yakın bir anlatımdı hocanın dedikleri. Ne yemem gerektiğini buraya yazarsam anlaşılması biraz daha kolay olur sanırım.

Kahvaltıda 6 yumurta ve 50 gr sucuktan sucuklu yumurta veriyor normalde ben yumurta sevmediğim için yumurtanın tadini bastirmak adına 3 yumurta 100 gr sucuk kullanıyorum hocanın tavsiyesiyle. Kahvaltıdan 2 saat sonra cay bardağının 5'te 2'si kadar zeytin yağınin içine ceyrek limon sıkarak içiyorum. Aslında yağı direk icmek gerekiyormuş fakat mide bulantısı olmaması adına ceyrek limon sıkmaya müsade var. 2 saat sonra öğlen yemeği 300 gr kadar kızarmış veya ızgara et, tavuk, balık. 2 saat sonra tekrar aynı dozda zeytinyağı. Aksam yemeğide öğlen ile aynı olacak şekilde.

Hocaya babam alkol alıyor bu diyeti yapabilir mi dediğimde alkolünde sıkıntı yaratmayacağını söyledi tabiki meze ekmek gibi şeyler yasak. Alkol derken belli alkolleri içeriyor bu bira falan yasak ben özellikle rakı ve viskiyi sordum onlarda sorun yok demişti.

Diyetin en önemli özelliği vücudumuz glikojeni 8 saat kullanıyor. Yani 1 öğünde 5 gramdan fazla karbonhidrat alınmaması gerekiyor. Eğer alınırsa vücut onu 8 saat kullanacağı için benim bu yediğim sucuklu yumurtalar, köfteler falan bana ciddi anlamda kilo aldırır. Ondan dolayı ekmek sıfır şeker sıfır. Aslında başlamadan önce yaparım ne olacak hep köfte yerim ne güzel diyordum ama 1 parca bile ekmek yiyememek biraz üzüyor açıkçası. Yazmayı unutmuşum ızgaraların falan yanında hiçbir şey yiyemiyorsunuz. Kızarmış veya kızarmamış domates biber salata cesitleri yasak. Süt ve süt ürünleri yasak. Şu an benim tek lüks tüketimim sıkma limon soda karışımı. Orta boy bir limonda 8.1 gr karbonhidrat var suyu sıkılınca posası falan atılıyor diye 5 gramın altındadır diye düşünüyorum karbonhidrat miktarı ama emin olmadığım için yarım limonun suyunu kullanıyorum.

Son olarak ilginç şeyler serbest bu diyette mesela izgara veya kizartma et balik tavuk dedim ama aslında çok geniş seceneklerde mevcut. Bugün akşam yemeğinde 250 gr et döner yiyeceğim hatta tereyağlı yemem serbest iskenderden tek farkı pide ve yoğurt yasak olduğu icin yiyemiyorsunuz ve üstüne domates sosta yasak. Direk tereyağlı et döner oluyor yani.

Biraz uzun oldu ama olayı açıklamalar olmadan anlatmam zordu. Daha fazla detay için internetten ketojenik diyet diye aratabilirsiniz veya özel mesajlada yardımcı olabilirim. Ama bu diyeti yapacakların kesinlikle uzman kontrolünde yapması tavsiye ediliyor. Şeker hastalığı dahil birkaç hastalığa sahip insanlarin yapması çok riskliymiş. Ben sadece kendi yediklerimi paylaşabilirim bir yemeğin yerine ne alternatif gelebilir pek bilmiyorum açıkçası hocam düzenlediği için. Yinede yardım durumunda hocama da herzaman danışabilirim.
Kullanıcı avatarı
MertYe

TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Mesaj AKadir » 19 Ağu 2015, 15:23

Oğlumun vücut gelişimini düzenleme amaçlı diyetisyene götürdüm
Günde 3 dilim ekmek yiyen, sürekli günde iki idman yapan çocuk kilo almaktaydı.
Diyetisyen 13 dilim ekmek içeren ve şeker hastalarında gördüğüm 3 ana 3 ara öğün yemek verdi.
3 dilim ekmek yerine 13 dilim ekmek yiyen çocuk kilo vermeye başladı.
Sebep: Sürekli tok atıştırma yok. :thumbup:
Düzenli spor yapıyorsanız lütfen ihtiyacınız olan karbonhidratı "0" noktasına indirmeyin.
Kullanıcı avatarı
AKadir

Mesaj altıkırkbeş » 19 Ağu 2015, 15:35

Senin neren diyetlik allah aşkına :D Bu arada kilo vermek ilgili okuduğum en güzel yazılardan biri de linkteki yazarın yazdıkları, hem bilimsel hem de sohbet havasında anlatıyor , ben keyif almıştım,diğer yazıları da iyi tavsiye ederim. Benim de bu tavsiyelere kulak vermem lazım bir an önce https://eksisozluk.com/entry/53051771

SeRxx yazdı:MertYe nasıl bir diyet bu, neye yarar?

Ben de 5 gündür karbonhidrat ve şekeri kesmiş durumdayım.
Kullanıcı avatarı
altıkırkbeş

Mesaj MertYe » 19 Ağu 2015, 17:00

Toruntaybora yazdı:Oğlumun vücut gelişimini düzenleme amaçlı diyetisyene götürdüm
Günde 3 dilim ekmek yiyen, sürekli günde iki idman yapan çocuk kilo almaktaydı.
Diyetisyen 13 dilim ekmek içeren ve şeker hastalarında gördüğüm 3 ana 3 ara öğün yemek verdi.
3 dilim ekmek yerine 13 dilim ekmek yiyen çocuk kilo vermeye başladı.
Sebep: Sürekli tok atıştırma yok. [emoji106]
Düzenli spor yapıyorsanız lütfen ihtiyacınız olan karbonhidratı "0" noktasına indirmeyin.

Bu karbonhidratı sıfıra indirme noktası geçici bir süre açıkçası. 2 aydır spora gitmeme rağmen yediklerimi düzenleyemediğim için kilo veremedim.(ancak 2 kilo gitti) Fakat şöyle de bir durum var kilo vermemiş olmam vücudumun yağ oranının düşmediği anlamına gelmiyor şayet 2 gün içerisinde yag oranımı ölçtürmeyi düşünüyorum. Spora başladığımdan beri değişim ne olmuş görmek adına. Bu diyeti 2 gündür hiç fire vermeden yapabilmemin sebebi ise hocanın en ufak bir karbonhidratın bu diyeti çok sıkıntıya sokacağını söylemesi. Normalde olsa şu şekeri yiyeyim bişey olmaz gibi bir tutuma sahibim. Bu diyeti 2-3 hafta kadar bir süre yapacağım. Haftada 1 gün 1 öğün karbonhidrat yüklemesi de yapacağız zaten. 2 haftada 1 öğün de olabilir bu daha belli değil.

Bu sistem açıkçası banada çok mantıklı gelmedi başta fakat vücudun yağı kullanarak enerji açığa çıkaracağını düşündüğüm zaman en azından belli bir forma girene kadar bu diyeti yapmayı düşünüyorum. Yoksa sıfır karbonhidratla ömür geçmez zaten.
Kullanıcı avatarı
MertYe

TSF Saatlerimiz Yemekte / Bistro Horology

Mesaj Ozgur » 19 Ağu 2015, 17:59

Resim

Uyarıları dikkate alarak çalınma ihtimaline karşı bu sefer saatsiz malesef...

Herkese afiyetler olsun
En son Ozgur tarafından 19 Ağu 2015, 18:10 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Festina lente
Kullanıcı avatarı
Ozgur

Mesaj SeRxx » 19 Ağu 2015, 18:05

MertYe detaylı bilgiler için teşekkürler :champ: Çok zor bir diyet gibi görünüyor. Başladıysan bu emeğin boşa gitmemesi için devam et bence :thumbup: Ben de karbonhidrat ve şekeri münimuma indirdim; bakalım ne kadar devam edebileceğim. :?

1 aydır aşırı alkol ve yemekten göbeğim çıktı biraz ve o kadar huzursuz ediyor ki :( Bir de geçen sene baklava dilimi çıkarma sevdam yarıda kalmıştı, onun ön hazırlığı da olabilir diyelim ;) :D
altıkırkbeş yazdı:Senin neren diyetlik allah aşkına :D
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj eraslani » 19 Ağu 2015, 18:23

Diyetin mutlaka bilimsel bir açıklaması bulunuyordur..Ancak ben bu tür diyetlerin sağlık açısından sakıncalar doğuracağını düşünüyorum..
18-20 yaşlarımda ulaştığım 80 kg ağırlığımı muhafaza etmeye çalışırım sürekli..muhafaza derken aman altına inmeyim değil tabii :lol:
önceki sene bir dostumun uyarmasıyla kilo kontrolüne giriştim..ilk defa 87 kg olmuşum..yaş ilerleyince tabi daha zor oluyor bu işler...poğaça vs gibi bol lezzetli ve yağ içerenleri eledim önce (iş icabı burnumda sürekli kokuları olmasına rağmen)..öğle ve akşam yemeklerine dokunmayıp az yeşil takviyesi yaptım..her akşam düzenli 4-6 km yürüyüş yapmayada başlayınca 80 i yakaladım tekrar (6 ay içerisinde)..şu anda aynen devam ediyorum..yağmur kar sıcak demem akşam yürüyüşlerimi yaparım..gün içerisinde 2-3 km mesafelerdede araba kullanmam..telefon uygulamalarına göre günlük 10.000 civarı adım atıyormuşum..78 kg civarında geliyorum,yemek saatlerinde canımın istediği her haltı yiyorum..benim için formül bu :thumbup:
tabii vücut geliştirme vs işlerini bilmem..kendinden gelişmiş benimki :lol:
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj MertYe » 19 Ağu 2015, 19:34

Kiloyu vereyimde benimde vücutla geliştirmeyle bir işim yok. 2 sene önce 105 kiloydum 9 ayda 95 kilolara düşmüştüm. Şu an ise 92 kiloyum. Hedefim 85 kilo olabilmek ilk etapta kilo verirken kas kaybına uğramamak için sporda ağırlıkta çalışıyorum. Bi 1 hafta deneyip bu diyeti de ne olacağını görmek istiyorum.
Kullanıcı avatarı
MertYe

ÖncekiSonraki

Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 113 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners