50 derece canlı yaşamı için üst sınır diye biliyorum, bu sıcaklığın üzerinde protein doku zarar görür, kalıcı bozulmaya uğrar. Aman ha sıcaklığın peak yaptığı öğle saatlerinde dışarı çıkmayalım, Enewws o saat sıcaklığı doğru okuyorsa şayet kendini riske atıyorsun.. Bu sıcaklarda benim gibi soğuk sade sodanı içeceksin, gölgede oturacaksın.
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Abi okulda saat 13.30da sınavım vardı gitmek zorundaydım.
Saat ile sınavdan geldikten sonra ölçüm yaptım. Camın önüne koydum 10dk işte sonuç bu . Meteoroloji raporlarına göre sıcaklık çok daha düşük görünüyor fakat öğle vakitlerinde güneşin ne kadar tehlikeli olduğu bu şekilde anlaşılıyor.
(Saatin kalibrasyonunu termodinamik labındaki termometrelere göre yaptım. )
Enewwss yazdı:(Saatin kalibrasyonunu termodinamik labındaki termometrelere göre yaptım. )
bknz =>Termodinamik sıfırıncı kanun Camın önünde beklettiysen normal, arabanın konsolde beklseseydi 60 ları hatta 70 leri bile gösterirdi, gerçi o sıcaklıklara Rolex bile dayanmıyor, bu yüzden saatin sağlığı açısından denemeni tavsiye etmem, ci şok falan dinlemez eritir netekim
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein