Bulent zaten swiss made sorunlari diye girsen bu kadar ateslenmeyecek ortam. Omega bazli baslayinca tartisma, haliyle biraz fazla keskinlesti.
Olayin can alici noktasini bulmussun, (ekmegimle oynuo adam), fabrika cikis fiyati. Simdi eger bir saat firmasi, bilezigi bilezik olarak ithal ediyorsa, yani tamamen uretip ithal ediyorsa, bir mense kazanmis oluyor, cin de isvicre menseli bilezik uretemeyecegine gore cin oluyor. Fakat, makenizma parcasi getirdiginde, makenizma uretemeyecegi icin, saatin toplam degerine gore degerlendiriliyor. Kar marji cok yuksek oldugu icin dedigin acik var. Ama soyle bir control noktasi da mevcut. Isvicre menseli parcalarin degerinden daha fazla olamayacak, toplam degeri. Bir de isvicredeki iscilik ve genel giderler dusunuldugunde, cogunluk yine isvicre de uretilmis oluyor. Sende gayet iyi biliosun ki en iyi parcayi da alsan iscilik en onemli nokta bu uretimde.
alintidan yola cikarsak, hukuki metinlerde tek cumlenin parcasini alip yorum yapilirsa hta yapilir. Tamamini okudugunda, marka kullanim sartlarini tutturman imkansiz eger %50 cin parcasi kullaniyorsan.
Sende demissin zaten Rolex de kullaniyordur. Bencede.. kullanmiyorsa halt ediyor. Ama Rolex kapali kutu, hic bisey bilmiyoruz, bu da bir koruma sagliyor kendisine.
Yine soyleyim, benim icin hic onemli degil neyi nerde urettigi.... Ben aldigim malin kalitesine bakarim. Omega, uretim kalitesi olarak Rolex le yarisir...bazi noktalarda da ondedir.... ama bu ayni klasmanda olduklarini gostermez, cunku marka degerleri farklidir.
Onun icin kendi acimdan konuyu soyle kapatiyim, Omega ya Cin mali demek ciddi bir sahtekarlik olmadigi surece mumkun degildir, butun sartlari tasiyan isvicre markasidir, kalite standartlari da bellidir, ve oldukca yuksektir. Gorsel begeni ayri konudur.
Ayrica her uretimde oldugu gibi tedarik zinciri karisik bir istir, tuketiciyi ilgiledirmez...