TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Yakuza Samurai Ninja / Sadece Japon

Her An Her Yerde Saat Günlüğü

Re: TSF Yakuza Samurai Ninja / Sadece Japon

Mesaj Miriel » 20 Oca 2015, 21:10

Bond yazdı:Miriel netlik ve çekim ayarları makineye göre değişiklik gösterecektir. Aslen yazdığım değerleri referans alman doğru olmaz sanırım. Fotoğraftan ve makinelerden iyi anlayan kişiler mevcut sitede, onlardan veya makine modeline göre fotoğraf sitelerinden yardım alabilirsin. Bu kompakt bir Sony R serisi makine ancak düşük ışıkta iyi çekim yapabilen bir model. Sendeki fotoğraf makinesi tipine ve çekim özelliklerine göre farklı ayarlar olacaktır mutlaka.

Abi lense göre bile değişiyordur. :D Bu gece biraz daha çalışma yapacağım. Biraz da ışık problem oluyor, ışığı tam manasıyla yumuşatamıyorum ya yeterli ışık olmuyor veya bazı yerlerde parlamalar oluyor. Bir lightbox iş görecektir aslında.. :)
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj MaLi » 20 Oca 2015, 21:19

Eğer durağan nesne çekeceksen tripod şart. Dahili flash kullanıyorsan ışık çok sert olacaktır light box için flash gerekecek yada sürekli ışık, ışığı lightbox olmadan da yumuşatabilirsin şu anda örnek olmadığı için tam bilgi veremiyorum ama bana örnek gösterip yapmak istediğini anlatırsan yardımcı olmaya çalışırım. Bu arada iki lenside zamanında kullandım ikiside f/p ürünü özellikle tamron çok güzeldir.
Kullanıcı avatarı
MaLi

Mesaj Miriel » 20 Oca 2015, 21:25

MaLi yazdı:Eğer durağan nesne çekeceksen tripod şart. Dahili flash kullanıyorsan ışık çok sert olacaktır light box için flash gerekecek yada sürekli ışık, ışığı lightbox olmadan da yumuşatabilirsin şu anda örnek olmadığı için tam bilgi veremiyorum ama bana örnek gösterip yapmak istediğini anlatırsan yardımcı olmaya çalışırım. Bu arada iki lenside zamanında kullandım ikiside f/p ürünü özellikle tamron çok güzeldir.

Teşekkürler, Tamron'u forumdan Hydrocon'un tavsiyesiyle aldım. İki lensten de ben de çok memnunum. :)

Resim

Çekmek istediğim kare bu, ancak bu netliği yakalayamıyorum. Işık içinse flaş değil sürekli ışık kullanıyorum. Bunu çeken arkadaş telefonda beyaz bir sayfa açıp o şekilde çektiğini söylemişti. Ancak enstantane 30 olmasına rağmen yeterli ışık ve netlik seviyesine ulaşamadım. El feneri kullanınca da dediğim gibi parlama yapıyor.

Resim

Bu da benim çektiğim. :D
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj MaLi » 20 Oca 2015, 21:33

Senin fotoğrafında güzel ama sorunlar var. Exif verir misin?
Kullanıcı avatarı
MaLi

Mesaj Bond » 20 Oca 2015, 21:45

Miriel yazdı:
MaLi yazdı:Miriel sende ne makina var?

Canon 500D + Tamron 17-50 f/2.8 + Canon 55-250

Ohoo bende bu pro ekipmanlar olacak varya :lol: :D

Takılıyorum elbette :D Zor bunları kullanması ve istenilen ayarlarda çekim yapılması :? :geek: Makinen + lensin iyi ve yeterli duruyor :champ: Pek derin bilgim yok ancak f değeri ve makinenin düşük ışık ve ISO da bile net çekim yapabilmesi işlemci / lens kalitesi ve çeşiti ile alakalı diye düşünüyorum. Kolay gelsin :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj MaLi » 20 Oca 2015, 21:48

Mirielin derdi aslında makinanın ayarlarında gizli, bana da çok çektirmişti canon :D
Kullanıcı avatarı
MaLi

Mesaj Bond » 20 Oca 2015, 21:52

Kısa sürede çok güzel bir yardımlaşma örneği olmuş :thumbup: MaLi :champ: İleride Miriel'den yeni ayarlar ile örnek fotoları bekliyoruz :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Miriel » 20 Oca 2015, 21:55

Bond yazdı:
Miriel yazdı:
MaLi yazdı:Miriel sende ne makina var?

Canon 500D + Tamron 17-50 f/2.8 + Canon 55-250

Ohoo bende bu pro ekipmanlar olacak varya :lol: :D

Takılıyorum elbette :D Zor bunları kullanması ve istenilen ayarlarda çekim yapılması :? :geek: Makinen + lensin iyi ve yeterli duruyor :champ: Pek derin bilgim yok ancak f değeri ve makinenin düşük ışık ve ISO da bile net çekim yapabilmesi işlemci / lens kalitesi ve çeşiti ile alakalı diye düşünüyorum. Kolay gelsin :thumbup:

:D Bond başkan teşekkürler. :champ: :thumbup:

MaLi yazdı:Mirielin derdi aslında makinanın ayarlarında gizli, bana da çok çektirmişti canon :D

MaLi yazdı:Senin fotoğrafında güzel ama sorunlar var. Exif verir misin?

6.0, f/7.1 ISO200 Diyafram değeri baya yüksek olmuş aslında :D Yardımlar için şimdiden teşekkürler MaLi :champ:
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

ÖncekiSonraki

Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: recklesstr, tt59 ve 100 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners