Adasim ilk zamanlar etli yapıyordum ama malum sağlıklı olmuyor pek, bakteri vs üretebiliyor, et yerine kaynamış patates kullanıyorum. Madem öyle, tarifini vereyim

Malzemeler: ( 8 kişilik)
1 kg. Cigkoftelik Esmer bulgur
4 büyük bas kuru soğan
5 diş sarımsak
2 adet haslanmis patates
4 çorba kasığı isot biber
2 çorba kasığı kırmızı pul biber
20 gr karabiber ( 1 çorba kasığı )
20 gr kişniş
40 gr köfte baharı
20 gr yenibahar
20 gr köri
20 gr kimyon
20 gr tuz
2 çay kasığı toz zencefil
1 çay kasığı tarcin
3 çorba kasığı tuzsuz domates salçası
1 çorba kasığı acı biber salçası
Yarım çay bardağı nar eksisi
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yeteri kadar marul
1 bağ kıyılmış maydanoz
1 lt civarı sıcak su( yogururken yavas yavaş kullanacağız)
1 adet tabani tirtikli cigkofte tepsisi
Tepsimize yukarıdaki malzemeleri koyduktan sonra soğan, sarımsak ve kaynamış patatesleri rendeliyoruz. Harcı iyice karıştırdıktan sonra ılık su eşliğinde yavaş yavaş 1 saate yakın ( bulgurun yumuşama durumuna göre) yoguruyoruz. En son kıyılmış maydanozlari da karıştırdıktan sonra yine sıcak su kullanarak yani elimizi sıcak suyla islatarak köfteleri avucumuzla sıkıyoruz. Artık köftelerimiz afiyetle yenilmeye hazır, bu işlemi de marul ve limon vasıtasıyla yapıyoruz.

Afiyet, bal, seker olsun..
