1- IWC Pilot AMG Petronas
2- Panerai Submersible PAM00682
3- Omega Aqua Terra Small Seconds
4- Cartier Calibre de Cartier
5- Ulysse Nardin Dual Time L.E.
6- Breitling Navitimer B01 46mm
7- Tag Heuer Carrera 1887
8- Tudor North Flag
9- Longines Master Collection Retrograde Moonphase
10- Frederique Constant Vintage Rally Healey L.E.
11- Oris Aquis
12- Tissot Seastar Powermatic 80
13- Maurice Lacroix Aikon Chrono U.S.A. L.E.
14- Hamilton Khaki Aviation Pilot Pioneer
15- Rado Captain Cook Overpole L.E.

15 slotlu bir saat kutum var, IWC ve Omega'nın dahil olmasıyla birlikte kutu doldu. Eşim de seviniyor, artık yeni saat almazsın heralde diye. Oysa bilmiyor ki kutu değişecek ve kaşıntılar devam edecek

Herkesin koleksiyonunda belli başlı kuralları vardır. Ben de benim koleksiyondaki 2 katı kuralımı paylaşmak isterim, şu ana kadarki saatleri toplar iken bu kurallar dahilinde hep karar verdim, kimi zaman çok beğendiğim saatler olmasına rağmen kuralları çiğnediği gerekçesiyle saatleri almadım.
- 1 markadan maksimum 1 adet bulunabilir. Dolayısıyla mevcutta sahip olduğum markalardan tekrar alım yapamıyorum.
- Kasa arkası cam olacak ve mekanizma gözükecek. Bu kural yüzünden Rolex ile hiç bir zaman barışamadık. Son çıkarttıkları 1908 sadece bu kritere uyuyor, onu da çok beğenedim, o fiyata daha iyi markalar mevcut.
Bunun dışında daha yumuşak kurallar olarak şunları sayabilirim:
- Mümkün mertebe saatlerin bir anıya bağlı olarak alınmasını sağlamaya çalışıyorum. Bu hobiye 23 yaşındayken başladım. Yurtdışında okurken ilk staj maaşımla Longines'i almıştım ve hobiye başlangıcım onunla oldu. Sonrasında lisans mezuniyeti,yüksek lisans mezuniyeti, evlilik, çocukların sırasıyla doğumu, doğum günleri vs. hemen hemen her birinin bende bir anısı var. Bu saatleri satmamı imkansız hale getiriyor. Dolayısıyla hiç bir saati satmak amacıyla almıyorum. Saatlerin ileride 2. el değeri ve satma kaygısıyla almamam gerekçesiyle marka, model, renk seçimlerinde daha esnek de davranabiliyorum.
- Koleksiyonu yapmaya başlayalı tam 10 yıl oldu, mümkün mertebe yılda 1 saatten fazla almamaya çalışıyorum, o heyecanı diri tutmak için. Bazen tabi hediye vs. geldiği durumlarda bu durum şaşabiliyor. Ortalama yılda 1.5 saat ile kurala yakın gidiyorum diyebiliriz