Floransa seyahatimden .. Neredeyse 1 aydır resimleri yükleyeceğim diyorum hep unutuyorum .. Neyse biraz fazla fotoğraf olacak kusura bakmayın İnşallah beğenirsiniz .. Sırada Venedik var gelecek ay
Patek Philippe / Vacheron Constantin / Breguet / Jaeger-LeCoultre
Şehrin en önemli mimari yapısı ve bir anlamda sembolü olan Aziz Stephan Katedrali'nden (St. Stephan's Cathedral) başlayalım:
Katedralin altında kara vebadan ölen insanların üst üste yığılmış binlerce iskeleti bulunuyor. 5 Euro karşılığında rehber eşliğinde gezebiliyorsunuz.
Aşağıdaki fotoğrafta Veba Anıtı'nı görüyorsunuz. Bu anıt Kartner Strasse üzerinde bulunuyor. Aynı şekilde Aziz Stephan Katedrali ve aşağıda fotoğraflarını paylaşacağım butik mağazalar da bu cadde üzerinde bulunuyor.
Acı ve çaresizlik içinde 3 yy. önce vebadan ölen bu insanların iskeletleri üzerinde şehrin en canlı ve işlek caddesi bulunuyor. Burada yaşam/lüks yaşam akıp gidiyor. İnsanlar Rolex/IWC/Patek alıp evlerine dönüyor. Ne tuhaf değil mi?..
Aşağıdaki fotoğrafta ise eski şehir merkezinden (Kartner Strasse'nin olduğu taraf) bir kare görüyorsunuz:
Şehirden bir kesit:
Opera binası:
Karl Kilisesi:
Parlamento binası:
Şehre Türkler damgasını vurmuş:)
Yeni şehir merkezinden bir kesit:
Museum Square:
Einstein Cafe. Oturup bir kahve içmeye vaktimiz olmadı maalesef:
Yeni şehir merkezinde bir kilise:
Bir başka kilise:
Bir başka kilisenin saati:
İtiraf etmek gerek, renkli camları bizim Blue Mosque'tan kesinlikle daha güzel:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Çok güzel fotoğraflar asymptote . Ben de geçtiğimiz ağustos ayında ziyaret etmiştim Viyana'yı. Her yerinden tarih ve sanat akan bir şehir. Yalnış hatırlamıyorsam Stepansdom'un çaprazında bir de Patek mağazası vardı. Ona bakındım fotoğraflarının arasında ama göremedim. Hala yerinde değil mi acaba...