TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Vostok Amphibian 10398B Kutu A癟覺l覺覺

Rus Saatleri Hakk覺nda Bilgilere Ulaabileceiniz B繹l羹m

Re: Vostok Amphibian 10398B Kutu A癟覺l覺覺

Mesaj baskentco » 25 Au 2014, 01:42

Triton yazd覺:baskentco,

Size ya da bakas覺na y繹nelik kasti bir deerlendirmem yok. Ben bir saat forumunda her markan覺n doru bi癟imde tart覺覺lmas覺ndan yanay覺m. Markac覺l覺a ve bu nedenle leyhte ve aleyhte gruplamalara kar覺y覺m. Ancak bu durum her yerde var. Ayr覺ca gruplamay覺 ve polemii seven bir toplumuz.

rnein eletirilerin her marka i癟in yap覺c覺 ve objektif olmas覺 gerekir. Herkes her eyi ayn覺 perspektiften g繹rmek zorunda olmamal覺. Bir
saatin, kullan覺lan deerli metaller, hammadde kalitesi ve 羹retim ekline bal覺 olarak, teknik olarak yakla覺k maliyeti bellidir. Bunun d覺覺nda kalan unsurlar bata marka imaj覺 olmak 羹zere bir癟ok deikene bal覺.

Forum i癟erisinden kimseyle yak覺n arkadal覺覺m yok. 襤stisnas覺, zaman zaman g繹r羹t羹羹m ve tecr羹besinden 癟ok yararland覺覺m Cengiz bey dir. Bunun d覺覺nde teorik bilgilerini ve nazik tarzlar覺n覺 sevdiim Modern60, g羹rcalar gibi kat覺l覺mc覺lar var.

Ayr覺ca tarz覺n覺 beendiimi a癟覺k癟a ifade ettim serdarFB gibi zevkle takip ettiim kat覺l覺mc覺lar ve benzer tarzda 羹yeler var ki bu forumu ger癟ekten takip edilir hale getiriyorlar. Bunlar覺 g繹z 繹n羹nde tutarak forumun seviyesini ayarlamaya yard覺mc覺 olacak yaz覺malardan yanay覺m.

Mrbars da esprili ve k覺sa yoldan net g繹r羹 ifade eden kat覺l覺mc覺lardan. Yazd覺klar覺n覺n bir b繹l羹m羹 olay覺 net bir bi癟imde 繹zetliyor.

Ben Vostok da Rolex de tak覺yorum. Eer b羹t癟e olarak belirlediim s覺n覺r覺 amasa butik 羹retim modern mekanizmalara sahip markalardan da edinmek isterim.

Rolex ya da Vostok hi癟bir saati atm覺yorum. Bu nedenle atmak s繹z羹 ne kar覺y覺m. Ama dert etmemek Vostok ve benzerleri i癟in kolayca s繹ylenebilir. 羹nk羹 maddi deerleri yok.

vg羹leriniz i癟in tk ederim.

Umar覺m yeterli a癟覺klamalard覺r... ;)

elbette, benim i癟in yeterli a癟覺klamalard覺r. zaten herkesin farkl覺 fikri olabilii gibi,velev ki bu forumun ortak bir d羹羹ncesi olsa, bu bile saatseverlerin genelinin d羹羹ncesini yans覺tamayacakt覺r. bilhassa l羹ks 羹r羹nlerin resmini 癟ekip yay覺nlamaktan haz almayacak, hatta tersine imtina edebilecek de 癟ok fazla say覺da saatsever, bu tarz internet platformlar覺nda fikir belirtmeyenler de mevcuttur.
bu saat firmalar覺n覺n hi癟biri babam覺z覺n mal覺 deil. 繹zel olarak kendini fun mertebesinde g繹renleri fazla benimseyemiyorum, ama sayg覺m var. fakat bunun d覺覺nda, sadece o firman覺n 羹rettii bir 羹r羹n羹 ald覺 diye o firmayla kendni 繹zdeletirmeyi doru bulmuyorum. rolex eletirisine tepki duyanlar覺n benden 繹nceki en temel arg羹manlar覺 alamad覺覺 i癟in laf ediyor. bak覺n, ucuz bir yakla覺m dahi olsa bu da doru, toplumda apple firmas覺n覺n 100 gr plastiine d羹man olmu, starbuckstaki s覺radan bir kahveye kin kusan insanlar dolu. iletiimin ara癟lar覺n覺n haddinden fazla yayg覺nl覺覺 bilinmeyenlerin fazla bilinmesine yol a癟t覺, bunlar覺 da bizim insan覺m覺z geni bir 癟er癟eveden deil, sadece kendi hayat覺 temelinden deerlendiriyor. mesela sosyal platformlarda, internet sayesinde g繹r羹p urada u kadara sat覺lan u, b繹 bu para m覺 olur alan enayi gibi lin癟 enlikleri oluyordu. :lol: elbette tamamen haks覺z deiller, baz覺 羹r羹nlerin fiyatlar覺n覺n u癟ukluu mant覺k s覺n覺rlar覺 d覺覺, fakat her 羹r羹n羹n bizim i癟in 羹retilmemi olabileceini d羹羹n羹rsek, her eyi kendi mant覺覺m覺zla da yarg覺lamam覺z gerekmez.
elbette bu forumda s覺k癟a eletirilen ''alamayan k覺s覺m'' 覺覺nda birde alan k覺s覺m var ki yukarda da deindiim ekilde bu kesimin tamam覺 deil ancak forumumuzdaki y羹z羹n羹n de farkl覺 bir yap覺da olduunu g繹rd羹m. bak覺n mesela seiko isvi癟relilere nazaran ucuz saattir, bu gs tart覺malar覺nda s覺k癟a dile getirilir, bu markay覺 ta覺yan bir 羹r羹n羹n bu para etmeyebilecei. kesinlikle de toplumsal alg覺y覺 yanl覺lamayan bir bak覺 a癟覺s覺d覺r, ancak rolexin b羹t羹n d羹nyada gayet bilinen alg覺s覺n覺 dile getirmek, ite o yasakt覺r, 癟ok k繹t羹d羹r.
bak覺n, d羹nyadaki otomobil testlerinde illa ferrari ile lamborghini k覺yaslamazlar, bazen klasik bir ara癟 ile, bazen kendisinden 癟ok daha ucuz veya farkl覺 s覺n覺f bir ara癟 ile. imdi bu fimalar覺n b覺rak覺n kullan覺c覺lar覺n覺, yahu sahipleri gelip sen benim 癟ok 癟ok prestijli mal覺m覺 nas覺l dier ucuz muadili ile test edersin demez. bilhassa iin i癟ine fiyat/performans fakt繹r羹 de girdiinde, herey kendi i癟inde mukayese edilebilir olacakt覺r. vayy ben bu markan覺n sahibiyim, benim m羹terisi olduum markay覺 nas覺l ucuz 羹r羹n ile k覺yaslars覺n, bu yakla覺m覺 mrbars覺n psikolojik analizleri bile a癟覺klamaya yetmiyor.
mrbars yine de g羹zel bir yaz覺 yazm覺, patek philippe'in quartz modellerinin t羹m horoloji d羹nyas覺nda yap覺lan bir tart覺mas覺n覺n forumumuzda da yank覺 bulmas覺n覺n bunla ne alakas覺 var, toz tanesi kadar bile anlayamad覺m. mesela 繹rnek ar覺yorsa bu forumda ula覺labilir b羹t癟eli vostok ile, onlar覺n sahip olduu 癟ok k覺ymetli saatlerin eskaza k覺yaslama hatas覺na d羹羹lmesini deil de, ap'nin yakla覺k ayn覺 d覺 g繹r羹n羹teki, ancak farkl覺 kalibredeki modellerinin tart覺覺ld覺覺 bir bal覺kta paylaabilirdi bu analizleri. acaba neden orada paylamad覺? 癟羹nk羹 orada da saatin mekaniinin farkl覺l覺覺 ve 羹st羹nl羹羹 羹zerine olan yorumlar, benim ger癟ekten kullan覺mda avantaj yaratan ne fark, 羹st羹nl羹k var sorum 羹zerine seyir deitirmi, 2014 model, s覺f覺r saatteki kalibrenin tarihi deerine balanm覺t覺. hatta bir moderat繹r羹n 2 farkl覺 kalibrenin fark覺 sorulduunda g繹sterdii ilgin癟 tav覺r y羹z羹nden oluan gereksiz mesajlar da yine ayn覺 kii taraf覺ndan silinmiti. fakat nedense o tart覺mada, tam da bu analiz i癟in 繹rnek olabilecek, d覺 g繹r羹n羹 癟ok az farkl覺, mekanizma -ucuz olan teknik rakamalr ve g羹ndelik kullan覺m i癟in avantajl覺- bir modelde gelip bu analizini, mekanizma etkisiz, 繹nemli olan yaatt覺覺 l羹ksl羹k ve prestij hissi diye paylamas覺ndan mahrum kalm覺t覺k. mesela ben beklerdim ki, eer mesele yazd覺覺 yaz覺s覺 ise, sa癟malamaya 繹rnek diye pilli saatin nas覺l 10 binler edecei tart覺may覺 deil - ki buradan 癟覺kar覺labilecek sonu癟lardan biri saatin iddia edildii gibi mekaniinin deil, m羹cevherliinin pazarland覺覺, aaa o da kendi yaz覺s覺yla m覺 paralel fikir mi ne zaten???- , 2014 saatin mekanizmas覺n覺n tarihi deeri ve miras覺ndan 繹t羹r羹, teknik veri a癟覺s覺ndan 羹st羹n ayn覺 marka ayn覺 kasa dier saatten %50 fazla sat覺lmas覺n覺n doal bulunmas覺n覺 sa癟malamaya 繹rnek g繹stersin, eer d羹羹ncesi bu mesele mekanik deil, m羹cevherat y繹n羹 diyorsa
ama ite, zemin kaygan olunca mant覺k a覺yor. aan mant覺k k繹r parmak gibi yanl覺 yerlere 癟arp覺yor. d羹n 3 dil biliyor diye yuhhh 癟ekenlerin, bug羹n 3 dil biliyor h羹loo demesi gibi :D
Kullan覺c覺 avatar覺
baskentco

Kay覺t: 15 Kas 2010, 04:24

Mesaj mrbars » 25 Au 2014, 10:14

rus saatlerini bize tanitan ve sevdiren emre basta olmak uzere tum arkadaslara tesekkurler :champ:

triton :champ:
Kullan覺c覺 avatar覺
mrbars

Ya: 50
Kay覺t: 07 Mar 2012, 12:39

Mesaj Hsnmrycl » 25 Au 2014, 15:44

mrbars :champ: :champ: :champ:
繹d tengri aysar; kii ogl覺 kop 繹lgeli t繹r羹mi.
Kullan覺c覺 avatar覺
Hsnmrycl

Ya: 41
Kay覺t: 12 Mar 2011, 03:57

Mesaj argentum » 26 Au 2014, 10:34

Saatleri seviyorum ama rus saatlerini hele ki vostok amphibialar覺 癟ok daha 癟ok seviyorum :D Hsnmrylc bunun en b羹y羹k sebeplerinden biri sensin 羹stad.
Kullan覺c覺 avatar覺
argentum

Kay覺t: 27 Au 2013, 09:41

nceki

D繹n TSF Rus Saatleri - Russian Watches

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Google [Bot] ve 3 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners