Ufkynl yazdı:Merhabalar.jargon yazdı:Merhaba,
Vostok Amphibian 470 kasalar için eskilerde kalmış bir başlık![]()
Elime bugün geçen bir modeli paylaşmak istedim. Zira bu kasanın Emre Bey'inde belirttiği kriterlere uyduğunu düşünüyorum. Bunun en güçlü kanıtı sanırım sekizgen bir kasaya sahip olmasından ileri geliyor. (Kasa Çapı 39mm. (tepe ile birlikte) 43mm.)
Diğer kriterlerde bir bir uyunca bu başlık altına bir küçük mesajda olsa katkı sağlama isteğim belirdi. [emoji106] Ancak aynı zamanda da Rus saatleri hakkında benden deneyimli arkadaşlarımın olduğunu gördüğümden naçizane bir iki soru sorma isteği de içimden geçmekte.
Benim bilgilerim ışığında bu kasanın bir bezelinin olması gerekiyordu. Ancak sizde takdir edersiniz ki bu modelde bezel söz konusu değil. Acaba bezeli çıkartılmış bir model mi ? Yoksa bezel olmayan,, ilk kez karşılaştığım bir amphibian modeli mi?
Resimdeki eger elf gozlerim beni yaniltmiyorsa 470 değil 650 kasa. 470 kasa en parlatılmış değil fırçalamıştır. 470 'in modernize!! Edilmiş hali 670 kasa fakat 470 gibi ideal boyutlarda değil. Son yıllardaki büyük çap modası gereği daha büyük. Özellikle lug to lug mesafesi gerçekten kalın bilekli değilseniz hoş durmuyor (bence kalın bilekli olunsa da hoş durmuyor o ayrı bir konu
Bezel konusuna gelince üstteki arkadaşımızın dediği gibi düz bezel takılmış saate. Bence bu düz bezel en güzel bezellerden biri. Şu an kargoda 2 aydır bu bezelin gelmesini bekliyorum
Bir 470 örneği ile bitireyim.
SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Emin olun bende bezeli daha yeni farkediyorum.

Bu saatin vostok 650 mi yoksa 470 kasa mı olduğu konusunda hala kuşkuluyum. Sanırım sekizgen köşeli olması kişiyi yanıltıyor.