TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Sovyet / Rus Saat Dan覺ma Masas覺

Rus Saatleri Hakk覺nda Bilgilere Ulaabileceiniz B繹l羹m

Re: Sovyet / Rus Saat Dan覺ma Masas覺

Mesaj KKaraku » 18 Oca 2014, 15:26

csaenv yazd覺:
KKaraku yazd覺:Merhaba , cep saatinizin markas覺 POBEDA'd覺r. POBEDA, bu cep saatinde olduu gibi bir 癟ok kol saatinde de ayn覺 mekanizmay覺 kullanm覺t覺r. Mekanizman覺n ah覺m ah覺m bir 繹zellii yoktur lakin 癟al覺ma sesi keyif verebilir ;)

K覺sacas覺 , manevi deeri maddi deerinden daha y羹ksektir diyebiliriz. :thumbup: Ayr覺ca Rus saatleri ile ha覺r neir olan her saat ustas覺 bir bak覺m ile saati 癟al覺覺r hale getirecektir.

Merhaba,

Yorumunuz i癟in teekk羹r ederim, bu saat rahmetli dedemin di ne zaman ald覺 nereden ald覺 bilmiyorum, bu saatin 羹retim y覺l覺n覺 nereden 繹renebiliriz, amac覺m tamir ettirip in. ileride 癟ocuklar覺ma b覺rakmay覺 isterim (belki 50-60 y覺l sonra tarihi eser stat羹s羹ne girer 癟ocuklar覺m veya torunlar覺m k繹eyi d繹nerler :D )

retim tarihi hakk覺nda bir bilgiye sahip deilim. Bir dier konu ise , b繹yle bir saat ilerisi i癟in k繹eyi d繹nmenize yarayacak bir deer ta覺m覺yor,bunu bilmenizi isterim.

Dediim gibi saatinizde klasik Rus mekanizmas覺 kullan覺lm覺 olup(Mekanizma ismini hat覺rlayamad覺m) , sizi sadece 癟al覺mas覺 ile tatmin etmesi yeterli olacakt覺r. Elimde birden fazla Pobeda marka saat bulundurmu olup , bu mekanizman覺n da sapma deerlerinin biraz fazla olduunu da belirtmek isterim. :thumbup:
" 襤nsanlar hangi d羹nyaya kulak kesilmise, 繹b羹r羹ne sa覺r..! " / 襤smet ZEL
Kullan覺c覺 avatar覺
KKaraku

Ya: 34
Kay覺t: 12 Kas 2011, 18:51

Mesaj Erdem35 » 18 Oca 2014, 15:31

Baran nerelerde yav :?: :)
Ders Al覺nmazsa,Tarih Tekerr羹r Eder....!!
Kullan覺c覺 avatar覺
Erdem35

Ya: 42
Kay覺t: 13 Ara 2012, 20:35

Mesaj csaenv » 18 Oca 2014, 15:55

KKaraku yazd覺:
csaenv yazd覺:
KKaraku yazd覺:Merhaba , cep saatinizin markas覺 POBEDA'd覺r. POBEDA, bu cep saatinde olduu gibi bir 癟ok kol saatinde de ayn覺 mekanizmay覺 kullanm覺t覺r. Mekanizman覺n ah覺m ah覺m bir 繹zellii yoktur lakin 癟al覺ma sesi keyif verebilir ;)

K覺sacas覺 , manevi deeri maddi deerinden daha y羹ksektir diyebiliriz. :thumbup: Ayr覺ca Rus saatleri ile ha覺r neir olan her saat ustas覺 bir bak覺m ile saati 癟al覺覺r hale getirecektir.

Merhaba,

Yorumunuz i癟in teekk羹r ederim, bu saat rahmetli dedemin di ne zaman ald覺 nereden ald覺 bilmiyorum, bu saatin 羹retim y覺l覺n覺 nereden 繹renebiliriz, amac覺m tamir ettirip in. ileride 癟ocuklar覺ma b覺rakmay覺 isterim (belki 50-60 y覺l sonra tarihi eser stat羹s羹ne girer 癟ocuklar覺m veya torunlar覺m k繹eyi d繹nerler :D )

retim tarihi hakk覺nda bir bilgiye sahip deilim. Bir dier konu ise , b繹yle bir saat ilerisi i癟in k繹eyi d繹nmenize yarayacak bir deer ta覺m覺yor,bunu bilmenizi isterim.

Dediim gibi saatinizde klasik Rus mekanizmas覺 kullan覺lm覺 olup(Mekanizma ismini hat覺rlayamad覺m) , sizi sadece 癟al覺mas覺 ile tatmin etmesi yeterli olacakt覺r. Elimde birden fazla Pobeda marka saat bulundurmu olup , bu mekanizman覺n da sapma deerlerinin biraz fazla olduunu da belirtmek isterim. :thumbup:

Teekk羹r ederim :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
csaenv

Kay覺t: 17 Oca 2014, 11:28

Mesaj KKaraku » 18 Oca 2014, 16:12

Ben teekk羹r ederim :thumbup:
" 襤nsanlar hangi d羹nyaya kulak kesilmise, 繹b羹r羹ne sa覺r..! " / 襤smet ZEL
Kullan覺c覺 avatar覺
KKaraku

Ya: 34
Kay覺t: 12 Kas 2011, 18:51

Mesaj golgecan » 27 Oca 2014, 13:17

merhaba arkadaslar uzunca bir zaman bekledikten sonra ilk mesajimi bugun yazmaya karar verdim :) mekanik saat merakim bir ka癟 ay oncesinde nette dolairken @Hsnmrycl Hocamin kiisel blogunu gormemle basladi ve sonra forumla tanitim uzun zamandir bilgi sahibi olmak adina sadece okumakla yetindim zira "bilgi sahibi olmadan ,fikir sahibi olunmaz "kanaatindeyim ozellikle sovyet saatleri konusunda paylaimlarinizi bolca okudum.D羹n yine malum sitelerce sovyet saati ararken gozume bir saat takildi;
Raketa kopernik benzeri bir saat goruntu neredeyse birebir ayni iin ironik tarafi sovyet bilinciyle uretilen bu saatin "Bozkurt" felsefesine uyarlanmasi kadraninda "Tanr覺 T羹rk'羹 Korusun" yaziyor merak ettiim konu bu saat sovyet uretimi olabilir mi veya "羹lk羹c羹" bir saat ustasinin sscb ye inat Kopernik modelini baz alarak uretmi oldugu bir urun mu veya restore edilmi bir saat mi?
siz degerle ustadlarla bunu paylasmak istedim yorumlarinizi merakla bekliyorum saygilarimla..
ite saatin linki :http://urun.gittigidiyor.com/antika-sanat/boz-kurt-tanri-turku-korusun-eski-kol-saati-103491443
Kullan覺c覺 avatar覺
golgecan

Kay覺t: 27 Eyl 2013, 19:53

Mesaj Hsnmrycl » 27 Oca 2014, 20:45

Golgecan merhaba,

Evvela saat kollar覺, kasas覺, kadran覺 ve cam覺yla orijinal. Ama elbette mekanizma yanl覺.

Saatteki yaz覺 ve 癟izimler orijinal olabilir. Neden derseniz, ben daha 繹nce de uluslararas覺 sat覺 sitelerinde bozkurt 癟izimli ya da T羹rkl羹kle alakal覺 kadran覺 olan orijinal rus saatleri g繹rd羹m. Bu da onlar gibi 繹zel sipari 羹zerine 羹retilmi bir tasar覺m olabilir. Belki Raketa fabrikas覺 bir d繹nem Y羹ce T羹rkl羹羹n nuruyla nurlanm覺 ve 繹zel siparii beklemeden kendileri 羹retmitir; bilemem. Bana kal覺rsa "Boz Kurt"taki imla hatas覺 ve hilal i癟indeki B繹rte癟ine fig羹r羹n羹n son derece hizal覺 durumu saatin fabrikada 羹retildiine iaret ediyor.

Bunun yan覺nda iyi bir T羹rk ustan覺n eseri de olabilir.

Kesin fikrim yok.
繹d tengri aysar; kii ogl覺 kop 繹lgeli t繹r羹mi.
Kullan覺c覺 avatar覺
Hsnmrycl

Ya: 41
Kay覺t: 12 Mar 2011, 03:57

Mesaj golgecan » 28 Oca 2014, 13:40

Hsnmrycl verdiin k覺ymetli bilgiler i癟in tesekkurler
Kullan覺c覺 avatar覺
golgecan

Kay覺t: 27 Eyl 2013, 19:53

Mesaj argentum » 04 ub 2014, 12:14

ncelikle belirtmek isterim ki 2 sene 繹nceye kadar mekanik saate pek ilgim yoktu, daha sonra malum sitelerde deiik marka saatlere bakarken sovyet saatlerini g繹rd羹m fakat sat覺n almad覺m ge癟en sene ise ayn覺 say覺n golgecan gibi Hsnmrycl 羹stad覺n web sitesiyle tan覺t覺m pek 癟ok rus saati almaya niyetlendim fakat sadece raketa big zero alt覺n kaplama kasa ald覺m.say覺n Hsnmrycl ve dier saat sever 羹stadlar覺n sayesinde rus saatleri ve dier 羹lkelerin saatleri hakk覺nda 癟ok bilgim oldu.kendilerine bir kez daha teekk羹r ediyorum. biraz rus癟a bile 繹rendim bu sayede :lol:
Kullan覺c覺 avatar覺
argentum

Kay覺t: 27 Au 2013, 09:41

ncekiSonraki

D繹n TSF Rus Saatleri - Russian Watches

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 3 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners