gur癟aglar, yazd覺klar覺n覺za kat覺l覺yorum.
Benim kurma kolunda houma gitmeyen tarih meselesi. 羹nk羹 fazla say覺da otomatik saatim var ve hepsini belli aral覺klarla kullan覺yorum. Ayr覺ca aral覺kl覺 kullanmak mekanizmalar覺 da bak覺ml覺 olmak kayd覺yla koruyor.
Rolex ya da Vostok fark etmez. 襤kisinin de benim i癟in k覺ymeti var. Ancak Vostok un tarih ayar覺 bana s覺k覺nt覺 veriyor. S羹rekli ileri geri yapmak gerekiyor. Bu elimde kalacakm覺 gibi la癟ka his veren mekanizma i癟in sevimsiz bir i.
Eer bilmediim baka bir usul羹 yoksa. 12 - 8 aras覺nda durmadan ileri geri yapmak houma gitmiyor. Bir de 癟ok hassas zaman tutmad覺覺n覺 s繹ylemeliyim.
rnein en son ald覺覺m 襤nvicta n覺n g羹nl羹k sapma miktar覺 Rolex le 2 sn fark ederken Vostok 10 sn den fazla. Ger癟i bu benim i癟in 繹nemli deil.
Asl覺nda Vostok la ilgili daha yarat覺c覺 d羹羹ncelerim var ancak saat iiyle ilgili karars覺z olduum noktalar olduu i癟in ask覺da. Bizzat Rusya dan eski orijinal mekanizma toplayaca覺m. Bu konuda s繹z veren Rus meslektalar覺m var.
Yaln覺z ilgin癟 olan onlar uzun y覺llar i癟inde kald覺klar覺 sistem nedeniyle 繹zellikle yabanc覺 markalara kar覺 t羹kenmez bir a癟l覺k i癟erisindeler.
Ve l羹ks t羹ketime 癟ok d羹k羹nler eer imkanlar覺 varsa. Bu nedenle Sovyet 羹retimleriyle fazla ilgilenmiyorlar.
Vostok i癟in 繹zellikle eski modellerde pirin癟 羹zerine kaplama eletirisi de var. Ama saatleri genelde bir kaza olmad覺k癟a 癟arpmamaya kendimi al覺t覺rd覺覺m i癟in bu da benim i癟in bir sorun tekil etmiyor.
Yorum i癟in tk ler. Benden de selamlar.....