TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Vostok Amphibian 10398B Kutu A癟覺l覺覺

Rus Saatleri Hakk覺nda Bilgilere Ulaabileceiniz B繹l羹m

Re: Vostok Amphibian 10398B Kutu A癟覺l覺覺

Mesaj Triton » 28 Kas 2013, 02:59

gur癟aglar, yazd覺klar覺n覺za kat覺l覺yorum.

Benim kurma kolunda houma gitmeyen tarih meselesi. 羹nk羹 fazla say覺da otomatik saatim var ve hepsini belli aral覺klarla kullan覺yorum. Ayr覺ca aral覺kl覺 kullanmak mekanizmalar覺 da bak覺ml覺 olmak kayd覺yla koruyor.

Rolex ya da Vostok fark etmez. 襤kisinin de benim i癟in k覺ymeti var. Ancak Vostok un tarih ayar覺 bana s覺k覺nt覺 veriyor. S羹rekli ileri geri yapmak gerekiyor. Bu elimde kalacakm覺 gibi la癟ka his veren mekanizma i癟in sevimsiz bir i.

Eer bilmediim baka bir usul羹 yoksa. 12 - 8 aras覺nda durmadan ileri geri yapmak houma gitmiyor. Bir de 癟ok hassas zaman tutmad覺覺n覺 s繹ylemeliyim.

rnein en son ald覺覺m 襤nvicta n覺n g羹nl羹k sapma miktar覺 Rolex le 2 sn fark ederken Vostok 10 sn den fazla. Ger癟i bu benim i癟in 繹nemli deil.

Asl覺nda Vostok la ilgili daha yarat覺c覺 d羹羹ncelerim var ancak saat iiyle ilgili karars覺z olduum noktalar olduu i癟in ask覺da. Bizzat Rusya dan eski orijinal mekanizma toplayaca覺m. Bu konuda s繹z veren Rus meslektalar覺m var.

Yaln覺z ilgin癟 olan onlar uzun y覺llar i癟inde kald覺klar覺 sistem nedeniyle 繹zellikle yabanc覺 markalara kar覺 t羹kenmez bir a癟l覺k i癟erisindeler.

Ve l羹ks t羹ketime 癟ok d羹k羹nler eer imkanlar覺 varsa. Bu nedenle Sovyet 羹retimleriyle fazla ilgilenmiyorlar.

Vostok i癟in 繹zellikle eski modellerde pirin癟 羹zerine kaplama eletirisi de var. Ama saatleri genelde bir kaza olmad覺k癟a 癟arpmamaya kendimi al覺t覺rd覺覺m i癟in bu da benim i癟in bir sorun tekil etmiyor.

Yorum i癟in tk ler. Benden de selamlar.....
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
Triton

Ya: 65
Kay覺t: 24 Haz 2012, 12:14

Mesaj gurcaglar » 28 Kas 2013, 22:11

Merhaba Triton,

Yazd覺klar覺n覺z覺n hepsi 癟ok hakl覺 g繹r羹leri ifade ediyor. Poljot kronograflar覺n bile tarih ayar覺 ayn覺 mant覺kla 癟al覺覺yor. Bu Rus saat tasar覺m覺n yumuak kar覺nlar覺ndan biri, hatta Vostok Europe'un ilk 癟覺kt覺覺 zamanlarda 羹mitlenmitim, belki fabrika AB i癟indeki bir irket i癟in daha yeni bir mekanizma tasarlar diye. Hatta 癟覺kar 癟覺kmaz Lunokhod modeline oltaya itahlanan istavrit gibi atlad覺m, lakin rotor'u dekore etmeleri, vidalar覺 maviletirmeleri d覺覺nda baka bir ey yap覺lmad覺覺n覺 g繹rd羹m. Dakiklik ise tamamen ans ii, Votok'un kulland覺覺 pand羹l olduk癟a yumuak ayar yapsan覺z da 覺s覺 deiimi gibi etkenler zaman i癟inde yeniden ayar yapmay覺 zorunlu k覺l覺yor. Fakat bu durum 繹zellikle otomatik modellerde s覺k rastlad覺覺m bir durum. Buna kar覺l覺k kurmal覺 modellerde 2414 ya da 2409 ve 2209 kalibreler olduk癟a iyi performans veriyorlar, o nedenle sizin Vostok'unuzu ald覺覺n覺z sat覺c覺dan bir ka癟 kere 2414 kal. mekanizma al覺p 癟elik amphibia kasas覺na monte ettim ve 癟ok iyi , kurmal覺 dal覺 saatleri yapt覺m. 襤nsan覺n kendisinin kendi zevkine g繹re saat tasarlamas覺 癟ok keyifli bir i, ite Rus saatlerinin en sevdiim taraflar覺ndan biri de bu.
Ruslar覺n Bat覺 羹r羹nkerine olan itihalar覺n覺n daha uzun y覺llar devam edeceine kukum yok maalesef.
Vostok'un eski modellerinde pirin癟 羹zerine kaplama eletirisi bir eletiri olmaktan 繹te bir ger癟ek. Amphibia d覺覺nda hemen t羹m modellerin kasalar覺 b繹yledir. Komandirskie modelleri mesela krom ya da titanium oxide kapl覺d覺r pirin癟 羹zerine. Lakin 1970'lerin ba覺ndan kalma bir komandirskie'min 20 mikron alt覺n kaplamas覺 beni her zaman hayrete d羹羹rmeye devam eder, zira o kalitede ve kal覺nl覺kta bir kaplamay覺 bug羹n nerede yaparlar bilmem...Ya da 1950'lerden kalma bir Kienzle'de ayn覺 salaml覺kta alt覺n kaplama g繹rd羹m ayn覺 ak覺nl覺覺 yaad覺m, hatta 繹nce kasan覺n alt覺n olduunu d羹羹nd羹m.

Rusya'dan eer hala kald覺ysa eski mekanizma toplamak iyi bir fikir, zira eski 羹retimlerdeki y羹ksek i癟ilik kaltesi bir daha asla yakalanmad覺. Bat覺'da ancak bug羹n 癟ok pahal覺 (high end) saatlerde bu t羹rden bir i癟ilik g繹r羹lebilir, bir de mesela breguet pand羹l羹 kullanm覺lard覺r, baz覺 modellerde mikrometrik reg羹lat繹r vard覺r, keza balans 癟ark覺 vidal覺d覺r o eski modellerin.

ok selamlar,
A.G.
nyarg覺lar覺 y覺kmak kaleleri y覺kmaktan zordur...
Kullan覺c覺 avatar覺
gurcaglar

Ya: 60
Kay覺t: 16 May 2010, 01:00

Mesaj Triton » 29 Kas 2013, 00:03

gurcaglar tekrar tk ler.

Bu mekanizmalara ulaabilirsem paylaaca覺m. Kendime ait bir yeri bu ama癟la yeniden d羹zenlemek niyetindeyim.

Eer yapabilirsem buray覺 ayn覺 zamanda bir et羹d mekan覺 haline de getirmek ve bu ite tecr羹besi olan ustalar ve merakl覺larla farkl覺 payla覺mlarda bulunmak niyetim var.

Benim aral覺kl覺 癟al覺t覺覺m bir iim olduu i癟in yeterli zaman kal覺yor. Ama d羹kkan zor ve s覺k覺c覺 g繹rd羹羹m bir 癟al覺ma bi癟imi. 襤e maliye ve dier u anda ba覺m覺 ar覺tmayan ek masraflar da girince ciddi olarak uramak ve mesai yapmak gerekiyor.

Bu i evde kurduum mini at繹lyede zaman ge癟irmeye benzemiyor.

Tasarlama i癟in baz覺 d羹羹ncelerim var. Kendi oluturduum markada belli tipte saat 羹retmek niyetim var. Ama i burada yazmak kadar basit deil. Yine de saat sever olarak oldum olas覺 ilgim vard覺 ama bu iin b繹ylesine sihirli bir yan覺 olduunu hi癟 d羹羹nmezdim.

Bu nedenle markalarla ve prestijle s覺n覺rl覺 olmayan bir bak覺 a癟覺m var. Zaten bu g繹zle yakla覺nca asl覺nda deerli g繹z羹kenlerin deeri azal覺rken, deersiz g繹z羹kenler de farkl覺 anlamlar kazan覺yor.

nemli olan her b羹t癟ede ve merak seviyesinde saat severin bu sihirli d羹nyay覺 yeterince tan覺mas覺.

Deerli bilgiler i癟in tk ederim. Zaten forumun en 繹nemli ilevinin bu olduu d羹羹ncesindeyim.

Daha detayl覺 payla覺mlarda bulunmak dileiyle slm lar....
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
Triton

Mesaj gurcaglar » 29 Kas 2013, 02:16

Yeniden Merhaba,

ok parlak bir d羹羹nce. Balamak 癟ok 繹nemli, ama d羹羹nmek ve iyi tasarlanm覺 bir balang覺癟 yapmak daha 繹nemli. Ger癟ekletirseniz de ger癟ekletirmeseniz de bu d羹羹ncenizi y羹rekten kutlar覺m. Ama imdiden s繹yleyeyim bizim gibi d羹羹nenlerin say覺s覺 癟ok az. Bunu bildiinizi biliyorum.
Sovyet kalibreleri ufuk a癟覺c覺 olacakt覺r projeniz i癟in. Deerli g繹z羹kenlerin deersiz hale d繹n羹meleri konusundaki g繹r羹leriniz sizin bir "saat gurmesi" olduunuzu-tabiri mazur g繹rmenizi dilerim bu saatte daha iyisini bulamad覺m-olduunuzu g繹sterir ki bu 癟ok iyi bir hususiyet. Her b羹t癟ede saatseverin bu d羹nyay覺 tan覺mas覺, sihirli kelime, bir zamanlar 襤ngiliz fusee'leriyle ha覺r neirken Sovyet saat teknolo覺jisine merak sal覺nca fark覺na var覺p b羹y羹lendiim fenomen ite buydu. Teekk羹re deecek bir ey yapmad覺m. Lakin ben teekk羹r ederim, b繹yle parlak d羹羹nceler 羹rettiiniz i癟in. Yard覺m gerekirse elimden gelenin en iyisini yapar覺m-tabii i癟inde olduum koturmacadan f覺rsat bulduk癟a.
Selamlar
Kullan覺c覺 avatar覺
gurcaglar

Mesaj Triton » 29 Kas 2013, 18:47

ok tk ederim.

Bizde ilgi uyand覺ran iin teknii deil sunulma bi癟imi ve imaj覺 olduundan pratikte 癟ok sorun var.

襤lgi az da olsa artaca覺na eminim.Sorun doru noktay覺 yakalamakta ve doru bilin癟 oluturmakta. Ben bunun eksikleri olduunu g繹r羹yorum.

Maalesef bu ii meslek olarak yapanlarda dahi.

Konu basit gibi g繹r羹n羹yor ama i癟ine girdik癟e derinleiyor.

G繹r羹mek ve bu konuda payla覺mlarda bulunmak umuduyla tekrar slmlar...
Kullan覺c覺 avatar覺
Triton

Mesaj gurcaglar » 29 Kas 2013, 20:42

Merhaba,

"Bizde ilgi uyand覺ran iin teknii deil sunulma bi癟imi ve imaj覺 olduundan pratikte 癟ok sorun var. " Bu c羹mleyi 癟ok sevdim. G繹r羹nt羹 var i癟erik yok. Sorunun temel noktas覺. Eski tabirle idare-i maslahat癟覺l覺覺n y羹zlerce y覺ll覺k neticesi. Bunu deitirmek kukusuz 癟ok kutsal bir i olur. En az覺ndan deitirmeye 癟al覺mak. Sonucu bilsek te elimizden geldiini ard覺m覺za koymamak. Bir baka 繹nemli saptama : "Maalesef bu ii meslek olarak yapanlarda dahi." Evet kesinlikle. Saat癟ilik kay覺 tak覺p pil deitirmek ibaret bir meslek haline geldi. Aman kimse a覺rmas覺n bu "global" bir problem, defalarca d羹nyan覺n farkl覺 yerlerinde g繹rd羹m. Ama g繹z kamat覺r覺c覺 istisnalar da var, insan覺n 繹n羹nde yerlere kadar eilesi ustalar var, mesela in'de bir yerlerde doutan elleri olmad覺覺 halde ayaklar覺yla saat tamir eden o insanl覺k abidesi g羹zel insan gibi...

G羹zel bir haftasonu dileiyle,
Kullan覺c覺 avatar覺
gurcaglar

Mesaj Hsnmrycl » 02 Ara 2013, 00:49

G羹r癟alar Hocam ve makale tad覺ndaki yaz覺lar覺... :super:
繹d tengri aysar; kii ogl覺 kop 繹lgeli t繹r羹mi.
Kullan覺c覺 avatar覺
Hsnmrycl

Ya: 41
Kay覺t: 12 Mar 2011, 03:57

Mesaj mferda » 03 Ara 2013, 00:12

襤yi g羹nlerde kullan覺n覺z :champ: q
Kullan覺c覺 avatar覺
mferda

Ya: 67
Kay覺t: 02 May 2012, 13:28

ncekiSonraki

D繹n TSF Rus Saatleri - Russian Watches

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 13 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners