TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Soviet Cockpit Saati Model 60ЧП Kullanıcı İncelemesi

Rus Saatleri Hakkında Bilgilere Ulaşabileceğiniz Bölüm

Re: Soviet Cockpit Saati Model 60ЧП Kullanıcı İncelemesi

Mesaj mlm » 03 Kas 2012, 23:39

Ben de inanamadım :D
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Re: Soviet Cockpit Saati Model 60ЧП Kullanıcı İncelemesi

Mesaj gurcaglar » 04 Kas 2012, 00:30

mucadeleci yazdı:*Gürçağlar hocam, bilgilendirme için çok teşekkür ederim :thumbup: Anladığım kadarı ile 2. dünya savaşı sırasında sovyetler hem bu bahsettiğiniz panel saatlerinden kullandılar hemde elzem cronograph özelliğine sahip chronoflite saatleri kullandılar. Zira cronoflite saatlerin mig3 v.b. gibi 2. dünya savaşı dönemi uçaklarında kullanıldıklarını pek çok yerde okudum bu saati araştırırken... 2. dünya savaşı yılları, D/Hampden type1 mekanizmalı cockpit saatlerinin yerini cronoflite saatlere bırakmaya başladığı bir geçiş dönemi olmuş diyebilirmiyiz ?

Merhaba,

Yüzde yüz haklısınız. Jaeger Lecoultre üretimi kronographları Sovyet saat endüstrisi 1940'lardan itibaren geliştirerek kullandı ve 1980'lere kadar da rafine haline getirdi. Konunun üstadı Mark Gordon SSCB'nin Jaeger Lecoultre'a 1939'da kronograf siparişi verdiğini yazıyor, anlaşılıyor ki Sovyetler siparişle aldıkları bu kronografı daha sonra rafine etmişler ve Tip 1 kalibre yerine kullanmışlar.
Resim

İşte bu 1939'da SSCB'nin JLecoultre'a sipariş ettiği kronograflardan biri. Üstat Gordon'un koleksiyonundan. Aşikar ki SSCB eş zamanlı olarak uçaklarında her iki kalibreyi de kullanmış. Gordon deniz taşıtlarında da kullanıldığından söz ediyor bu zaman ölçerlerin.

mucadeleci yazdı:*Not: Hocam eğer, olası bir yemini bozma durumundan kaçınmak istiyorsanız, sizin önerdiğiniz saatlerin incelemesini bizler yapalım siz ilavelerde bulunun :) Horoza kıymamış olur, masraftan kurtulmuş oluruz :lol:

Saat tanıtımı konusundaki latifenize müteşekkirim. Ben yeminimi bozarım saat tanıtımı yaparım, ama bana ait olmayan bir saatin tanıtımını yapmak yerine elime aldığım koluma taktığım bir saatin tanıtımını yapmak bana zevk verir, başka türlüsü ise etik olarak içime sinmez. Kimin siner ki?

İyi dileklerle
Önyargıları yıkmak kaleleri yıkmaktan zordur...
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Önceki

Dön TSF Rus Saatleri - Russian Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 11 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners