Triton yazd覺: Ge癟en g羹n Omega sahibi bir arkada覺mla sohbet ediyorduk. Gel sana bir Panerai alal覺m dedim. Yok Rolex alal覺m dedi. Neden diye sordum, Panerai yi ancak saat severler ya da saatten anlayanlar bilir. Rolex i herkes cevab覺 geldi. Ekstra ama癟 budur. Bunun i癟in m羹cevher 繹rnei verdim.
Aff覺n覺za s覺覺n覺yorum ve samimiyetinize g羹venerek kendi sorumla ilgili bir ekleme yaparak devam etmek istiyorum.. Tek amac覺m bilgilenmek ve yazm覺 olduunuz eyleri iyi anlayabilmek.
Yukar覺da son mesaj覺n覺zdan al覺nt覺 yapt覺m. Burada "ekstra ama癟" derken ne demek istediinizi gayet net olarak a癟覺klam覺s覺n覺z. Sorumun bu k覺sm覺 ile merak覺m覺 yenmi durumday覺m. Fakat d羹r羹st olmak gerekirse ben ayn覺 fikirde deilim. Neden derseniz daha 繹nceki mesaj覺mda da a癟覺klamaya 癟al覺t覺覺m 羹zere, sizin ya da bu 繹rnekte arkada覺n覺z覺n "ekstra amac覺" baka bir ortamda Vostok, daha farkl覺 bir ortamda ise Patek Philippe 羹zerinden uygulanabilir. Bu sebeple "ekstra amac覺" anlam覺 olsam bile yal覺n olan覺 tercih etmek ne demektir 癟elikiye d羹羹yorum. Nautilus - Submariner k覺yaslamas覺nda yal覺n olan taraf var m覺d覺r ? Ya da komplikasyon bir Patek ile Calatrava k覺yaslamas覺nda sizin tavsiyenizi ne ekilde g繹z 繹n羹nde bulundurmam gerekir ??
Sadece fikrime destek vermek ama癟l覺, forumda Rolex konusunda sert tart覺malara girmi baka bir 羹yenin mesaj覺n覺 da paylamak isterim.

baskentco yazd覺: tabi bundan panerai anlamayan saati falan anlam覺 癟覺kar覺lmas覺n, moda-sanat vb d羹nyas覺nda tarz覺 sebebiyle panerainin daha fenomenletiini, ama saat 癟evrelerinde jlc nin ayr覺 bir efsane olduunu s繹yl羹yorum
Arkada覺n覺z覺n sadece saatten anlayanlar ya da saat sevenler bilir dedii markan覺n dier bir yorumda ise moda ve sanat d羹nyas覺 sayesinde fenomenletii d羹羹n羹l羹yor.. Esas olarak arkada覺n覺z覺n da "ekstra amac覺" b繹yle bir 羹r羹ne ulamak deil mi zaten ?
Moda ve saat d羹nyas覺n覺n da saatten ne kadar anlad覺覺 tart覺覺l覺r tabi.

Keza son mesaj覺n覺zdaki temenniniz bir 繹nceki mesaj覺n覺zda verdiiniz "yal覺n olan覺 tercih edin" tavsiyenizle 癟elimiyor mu ?
Bu forumda saat sevgisi ve tarz覺yla 繹ne 癟覺kan ve maddi imkanlar覺 yeterli arkadalar覺n kollar覺nda, Rolex den 癟ok, butik 羹retim saatleri g繹rmek dileiyle
Butik 羹retimden kast覺n覺z Vostok ve Invicta m覺 yoksa Richard Mille, Greubel Forsey benzeri bir marka m覺 ??
Konuyu daha a癟覺k bir dille kendi ad覺ma 繹zetlemem gerekirse sizin mesaj覺n覺zdan benim 癟覺kard覺覺m sonu癟;
Rolex 癟okta peinden koulur bir marka deil. Sadece markan覺n imaj覺na kap覺l覺p hak etmedii bu paralar覺 vermeyin. Neredeyse daha sorunsuz ve otomatik saat hevesinize cevap verebilecek olan, 癟ok daha az paralar 繹deyerek, "imaj" dan yoksun olduu i癟in "yal覺n" diye tabir ettiiniz Vostok, Invicta ve benzeri bir saate sahip olunuz.

Yan覺l覺yor olabilirim tabi ama benim yorumum bu ekilde.
Asl覺na bakarsan覺z forumda 繹zellikle Rolex konusunda 癟覺kan polemiklerin de ana sebebi markaya kar覺 tak覺n覺lan bu tav覺rd覺r diye d羹羹n羹yorum. Eer farkl覺 forum 羹yeleri de sizin tavsiyenizi benim gibi alg覺lad覺larsa ve 羹st羹ne 羹stl羹k bu 羹yeler d羹nya paralar vererek bu markaya da sahip olmularsa o zaman c羹mb羹 bal覺yor ite.

襤in 繹z羹nde uzun y覺llard覺r Rolex sahibi olarak tecr羹benizi paylaman覺z bizler i癟in bir kazan癟t覺r. Zaten forumun amac覺 u anda da yapt覺覺m覺z gibi bu payla覺mlard覺r. Fakat yine dostluunuza ve samimiyetinize g羹venerek size unu sormak istiyorum,
artlar ve tecr羹beleriniz ne olursa olsun Vostok ve Rolex'i herhangi bir platformda, her ne sebeple olursa olsun, yan yana getirmek sizce de ger癟ek bir polemik sebebi deil midir ? Samimi ve ger癟ek癟i bir payla覺m m覺d覺r ? Bu sekt繹re ad覺n覺 kal覺c覺 olarak yazd覺rm覺, say覺s覺z patente ve yenilie imza atm覺, hali haz覺rda hala bu sekt繹rde en y羹ksek yat覺r覺mlar覺 yapan bir Rolex'in ismini kendisini takip ve taklit etme yar覺覺nda olan bir Vostok, bir Invicta ya da bir Steinhart'la, nas覺l beraber anabilir, k覺yaslama i癟erisine sokabiliriz ?
Bu kadar uzun mesajlar覺 ikimizden baka kimse okumayaca覺 i癟in polemik olsa bile aram覺zda kalacakt覺r. O y羹zden at覺 serbest.

Birbirimiz anlayal覺m yeter. 襤yi niyetli olduumuz i癟in gerisini hallederiz diye d羹羹n羹yorum.