Dün ilk defa araci inceleme sansim oldu. BMW tarafindan hazirlanmis olan reklamin aslinda bunda ciddi etkisi vardi. Gönderilen katalog reklaminda ki soru... En son ne zaman yepyeni bir olguya tanik oldunuz?
Grand Turismo, bugüne kadar üretilmis araclarin tamamindan farkli. X6'yi da piyasaya bu sekilde sunmuslardi ama aracin üstü bikini alti cizme gibi duran cizgileri bana bir türlü cazip gelmemisti. Grand Turismo dizayn bütünlügüne sahip olan cok degisik bir model. Bir SUV gibi durmasina ragmen, Coupe cizgileri var. Coupe gibi dursada station kadar bagaj bolumu var...
Aracta en cok hosuma giden özellikler...
1- Araca inmek ve binmek inanilmaz derecede rahat. Ne bir SUV gibi yukari tirmanmak zorundasiniz, ne de bir coupe gibi egilip bukulup aracin icine girmek. Genis bir sedan otomobilde bilr boyle bir rahatlik yok. Daha da ötesi S kasa bir Mercedes'ten bile daha rahat.
2- Arka koltuklari öne ve geriye hareket ettirebiliyor, hatta koltugu tam olmasada yatirabiliyorsunuz. Koltuklar biribirinden bagimsiz hareket ettigi icin cok farkli kombinasyonlar cikartmak mumkun. Arka ve ön koltuklarda ki diz mesafesi inanilmaz derecede genis.
3- Bagaj kapagi 2 farkli sekilde aciliyor. Dar alanlar dusunulerek sadece camdan bagimsiz arka kapak yada buyuk bavullar icin cam ile beraber komple acilabiliyor. Ozellikle aracin formundan ve arka koltuklarin hareketli olmasindan dolayi, gerektiginde sedan araclara oran ile daha fazla yukleme yapma sansiniz var.
4- Kullanilan koltuklar inanilmaz ust düzey. Konfor akliniza takilmasi gereken en son konu. Iscilik kalitesi güncel 5 serisi ile karsilastirildiginda cok yukarilara cekilmis. Aksesuar listesinde parasini ödedikten sonra alamayacaginiz özellik yok. Internet baglantisida buna dahil ki bu artik yeni bir özellik degil BMW icin.
5- Kisada olsa yaptigimiz test sürüsünde, bircok kisi icin aranan özellik olan sportifligin hava destekli süspansiyon sistemi ile biraz yumusatildigini görüyoruz ki bu olumlu bir gelisme.
6- Oturma pozisyonu normal araclara oran ile biraz yuksek tutulmus. Bu yem yol hakimiyeti hem de konfor acisindan cok güzel.
Performans ile ilgili konusmaya gerek olmadigini düsünüyorum. Fonksyonel, güzel dizayn edilmis ve benzeri olmayan bir arac. Piyasada tutulacagina adim gibi eminim. Piyasada ki tüm SUV'lere ve station modellere cok ciddi bir rakip. Incelemenizi öneririm.
Resimler

Saygilarimla
CLK