TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Motosiklet Hastaları Buraya

Genel Otomotiv Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Motosiklet Hastaları Buraya

Mesaj hydrocon » 16 Ağu 2014, 16:20

Başlangıç için benim istediğim ya lacivert scarabeo yada gri x city 250 :)
Her şey zehirdir mühim olan dozdur.
Kullanıcı avatarı
hydrocon

Mesaj creeindian » 16 Ağu 2014, 16:26

hydrocon yazdı:Başlangıç için benim istediğim ya lacivert scarabeo yada gri x city 250 :)

Scarabeo 200 ü 7000 km civarıdır kullanıyorum, 2. motor olarak işe gidip gelmek için. Yüksek bakım ve parça ücretleri haricinde gücü 19hp, az yakıt tüketimi (3lt/100km) ile sizi fazlasıyla mutlu edecektir.
Kullanıcı avatarı
creeindian

Mesaj 2fast4u » 16 Ağu 2014, 18:26

Commuter scooter olarak sh300 honda yi tavsiye ederim gerek jant capi gerekse performans olarak en uygunu
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj hydrocon » 16 Ağu 2014, 18:34

Scarabeo un maliyeti hakkında çok şey duydum ama sizden duymam da çok faydalı oldu.
Genel olarak kullanımı yol tutuşu ve büyük tekerlekler nasıl bundan da biraz bahsederseniz bilahare memnun olurum. Performansını atlamışım :)
Kullanıcı avatarı
hydrocon

Mesaj uhpu » 16 Ağu 2014, 18:35

Ybr buyuk motor kullanicilari icin bisiklet olarak gorulse de benim icin en ideal secenek,
Ilk motor icin cok arastirma yaptim, buyuk hacimli ile baslamamda hic bir sikinti olmaz diyenler de vardi ama en mantiklisi kucuk bi motorla baslamak.
Baslangic icin Honda cb ace e baktim ama hem malzeme sikintisi hem de genel ozelliklerinin cok düşük seviyede olmasi ( on ve arka fren kampana, genel malzeme kalitesi ve iscilik cok dusuk ve ozensiz) beni vazgecirdi,
Ktm duke 125 gereksiz pahali geldi,
Duke 200 su an kampanya ile fiyat nispeten uygun olmasina ragmen abs' li versiyonunun fiyatinin 15k tl olmasi baslangic ve ogrenme motoru olarak en fazla 1 yil kullanmayi düşündüğüm bir motor icin yüksek geldi.
O yuzden ybr' yi tercih ettim.
Su an ki duduncelerim dogrultusunda onumuzdeki sene icin yamaha mt 07 almak istiyorum ama zaman ne gosterir bilemem :D
Kullanıcı avatarı
uhpu

Mesaj manil » 16 Ağu 2014, 22:52

Motora yeni baslayacak arkadaslara fosforlu yelek almalarini tavsiye ederim. Guvenli surus egitimi de kesinkes sart. Ehliyete sakin ola guvenmeyin. Ben sahsen, biraz tuhaf olacak ama, motor kullanan en mulayim insani bile ara ara yoklayan o adrenalini, ortopedi ameliyatlarinin videolarini izleyip durumun ne vahim sonuclanacagini gorerek kontrol altina almaya calismistim.

Son olarak minibuscu, bayan sofor ve ozellikle taksicilerden mumkun mertebe uzak durun.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj hydrocon » 16 Ağu 2014, 23:40

Daha bugün zincirlikuyuda gözümün önünde minibüs motorsikletli sürücünün üzerine çıkacaktı..
Kullanıcı avatarı
hydrocon

Mesaj creeindian » 17 Ağu 2014, 02:32

hydrocon yazdı:Scarabeo un maliyeti hakkında çok şey duydum ama sizden duymam da çok faydalı oldu.
Genel olarak kullanımı yol tutuşu ve büyük tekerlekler nasıl bundan da biraz bahsederseniz bilahare memnun olurum. Performansını atlamışım :)

Yol tutuşu gayet tatmin edici, büyük tekerlekler avantajını burada gösteriyor. Frenler de fena değil, biliyorsunuz kombine fren sistemi var.

Eğitimler konusundaki görüşlere sonuna kadar katılıyorum. Artık birçok eğitim seçeneğimiz var, 3 üne 5 ine bakmadan iyi bir eğitim almak şart, Honda ınn eğitimi en uygunu diyorlar genelde, birçok giden tanıdığım var, hepsi çok memnun.

Reflektif yelek konusu önemli, motor dediğimiz araç ufak, kıvrak ve hızlı olduğu için diğer araçların bizi farketmesi oldukça zor. Bu yüzden, reflektif Yelek, yardımcı farlar, çekinmeden korna kullanımı, selektör şehir içi sürüşte oldukça faydalı. Tabii diğer sürücüler ve yayaları rahatsız etmediğimiz müddetçe.
Kullanıcı avatarı
creeindian

ÖncekiSonraki

Dön TSF Otomotiv & Motorsporları - Automotive & Motorsports

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 17 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners