TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Motosiklet Hastaları Buraya

Genel Otomotiv Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Motosiklet Hastaları Buraya

Mesaj Gifted74 » 18 Mar 2015, 22:09

Arkadaşlar yalnız ben bu aralar Ankara dışına pek çıkamam.. günübirlik olursa (400 km yarıçap) o zaman başka
Kullanıcı avatarı
Gifted74

Mesaj Gofal » 29 Mar 2015, 21:54

Arkadaşlar görüyorum ki epey motosiklet kullanıcısı varmış forumda.

Bu kitleyi bulmuşken bir danışayım dedim. Aranızda daha önce ciddi bir kaza geçirip ailesini tekrar motosiklet konusunda ikna edebilenler varsa nasıl bir yol izlediğinizi merak ediyorum.

Geçirdiğim kazanın üzerinden 2 yıl geçmiş olmasına rağmen aile ve yakın arkadaşlar arasında bahsini bile edemiyorum henüz. :(
The difference between men and boys, is the price of their toys.
Kullanıcı avatarı
Gofal

Mesaj manil » 29 Mar 2015, 23:12

Gofal yazdı:Arkadaşlar görüyorum ki epey motosiklet kullanıcısı varmış forumda.

Bu kitleyi bulmuşken bir danışayım dedim. Aranızda daha önce ciddi bir kaza geçirip ailesini tekrar motosiklet konusunda ikna edebilenler varsa nasıl bir yol izlediğinizi merak ediyorum.

Geçirdiğim kazanın üzerinden 2 yıl geçmiş olmasına rağmen aile ve yakın arkadaşlar arasında bahsini bile edemiyorum henüz. :(

Öncelikle geçmiş olsun. Zor bir durum, tecrübe etmemiş birinin anlaması zannımca mümkün değil.

Benzer bir kaza benim başıma geldi, üstelik kırmızı ışıkta duruyorken, maalesef arabada cep telefonu ile konuşan bir bayan sürücü tarafından uçmağa uğurlanıyordum az kala. Yazın sıcağı olmasına rağmen full koruma olması ve kaskın vizörünün ve kilidinin kapalı olması sayesinde yüzümün asfalta zımpara gibi sürtünüp kazınmasından kurtuldum. Yaklaşık 8,5 metre uçuştan sonra sadece kalça-kuyruk sokumu arasındaki lades kemiğine benzer ufak bir kemikteki çatlak ile (kazanın ertesi günü 170 kg leg press çalışmıştım) ucuz, çok ucuz kurtuldum. O gün bugün "kadın sürücü" kavramına ifrit olurum. Bana kalsa, erkeğe 1 sınavda verilen ehliyet kadınlara 10 sınavda verilmeli ama neyse, derdim polemik değil.

Bu kazayı ailemden hiç kimse bilmedi. Bilselerdi zaten tepkileri farklı olurdu. bu olaydan 2 sene sonra yani 2012'de aktif motorculuğumu bıraktım. Geriye baktığımda 45K yol (büyük kısmı şehirlerarası uzun yol), en büyüğü gs 1200 adv olan 3 motosiklet, 120 saati aşkın teorik ve ağırlıklı olarak pratik eğitim görüyorum. Özeleştiri yapacak bir hareketim olmadı kendi kazamla ilgili. Sürüş güvenliği motor sürerken asıl önceliğim olduğundan bunun dışında açıkçası ciddi bir kaza tehlikesi de yaşamadım. Bunları yazarken, motorun devrilmesini v.s. kazadan saymadığımı belirteyim. :)

Sorunuza gelince, baştan belirteyim bu olayı ailenin kabul etmesi çok zor ama yine de tavsiyem, bu konuda eğitim almanız, full korunaklı giyinmeniz ve ailenizi motorda abuk sabuk işler yapan (alkollü motora binmek, şehir içinde kontrolsüz hız - yüksek hız demiyorum dikkat!, uzun yolculuklarda dinlenmemek, motorda kazanın her an olabileceğini göz ardı etmek v.s.) birisi olmadığınıza ikna etmeniz. Saydıklarımın haricinde mümkünse ailenizin motora binebilecek fertlerini pazar sabahları site-apartman çevresinde gayet sakin tur attırmayı teklif etmek ve motorun korkulacak bir şey olmadığına ikna etmekte söz konusu olabilir.

Gelgelelim diğer kısma, Amerikalıların yaptıkları araştırmalara göre motorda ilk 2 yıl içinde ciddi kaza yapma oranı yaklaşık %70. Bunun kaçarı yok maalesef. Ülkemizde ise bu oran bence %100 çünkü motorcu adamdan sayılmaz. Moto kuryeler milleti trafikte delirtir, taksicide bunlara kızar acısını sizden çıkartır, minibüsü ayrı dert, çaça şahinle yolda karşılaşırsınız sizi sıkıştırır, manyağı arabadan üzerinize kuru soğan atar, Almancı olacak insan kılığındaki hayvan ise Kapıkule'den giriş yaptıktan sonra sizi görmez, küllüğü, çöpü v.s. pencereden silkeler, v.s... nasıl derseniz, şu yazdıklarımın hepsi birebir başıma geldi, ondan biliyorum.

Motorcu insan da zannımca normal değildir, manyaktır. En efendisi bile (ne tarz sürerse sürsün) kafasına göre yaşar, özgürlüğüne ve yalnızlığa düşkündür. Asayiş yunus ekiplerinin 90'ların başındaki ilk üyelerinden (BMW motorrad pilot lisanslarını alman hocaları vermiş) olan bir ağabeyimin "İnsanın poposu ilk kez motorun selesine oturdu mu ya ölümüne korkar ya ölümüne sever" lafı hiç aklımdan çıkmaz. Hülasa, motorculuk bırakılmaz biraz ara verilir sadece. O yüzden içiniz rahat olsun; en kötüsü, mevcut ortamınız düzelene kadar bu işlere bir ara verdiniz gözüyle bakın, esen kalın.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj Bg17 » 30 Mar 2015, 01:22

Manil super yazi...tesekkurler..

Ben motoru birakali baya oldu, maddi ihtiyactan satmistim, bir turlu sira gelmedi sonra. Birkac kere niyetlendim olmadi, bakalim hala aklimda bi harley almak var...bu yil da pas gecerim, belki motor ehliyetini alirim, usenmezsem sinava bir daha girmeye.

Yaptigim tek kaza seninle ayniydi, arkadan carpti bi araba kirmizi da dururken...neyseki daha ucuz atlatmistim.

Korku kismina katiliyorum. Ben her bindigimdr icim titrer.

Soruya donersem, ilk motoru aldigimda annem bildiginiz kustu, 1 aya yakin konusmadi benle. Keske hic soylemeseydim dedigimi bilirim. 41 yasinda motor alip annesinden gizleyen arkadasim var. aile yi konuya dahil etmenin bence hic bir yarari yok, tersine gereksiz kavgalara ortam yaratmasi ve kafa karisikligi nedeniyle extra riskli.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj manil » 30 Mar 2015, 08:55

Bg17 yazdı:Manil super yazi...tesekkurler..

Ben motoru birakali baya oldu, maddi ihtiyactan satmistim, bir turlu sira gelmedi sonra. Birkac kere niyetlendim olmadi, bakalim hala aklimda bi harley almak var...bu yil da pas gecerim, belki motor ehliyetini alirim, usenmezsem sinava bir daha girmeye.

Yaptigim tek kaza seninle ayniydi, arkadan carpti bi araba kirmizi da dururken...neyseki daha ucuz atlatmistim.

Korku kismina katiliyorum. Ben her bindigimdr icim titrer.

Soruya donersem, ilk motoru aldigimda annem bildiginiz kustu, 1 aya yakin konusmadi benle. Keske hic soylemeseydim dedigimi bilirim. 41 yasinda motor alip annesinden gizleyen arkadasim var. aile yi konuya dahil etmenin bence hic bir yarari yok, tersine gereksiz kavgalara ortam yaratmasi ve kafa karisikligi nedeniyle extra riskli.

Başar Hocam rica ederim.. İnsan sevdiği konularda elinden geldiğince bir şeyleri yazıya dökmek istiyor sadece... :thumbup:

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj cagatay1903 » 30 Mar 2015, 10:06

Yazdıklarınız çok faydalı.Xmax kolluyorum şu aralar.En kısa zamanda olaya giriyorum.
Abs li mi abs siz mi sizce ? aradaki fiyat farkı açısından düşünmekteyim. :geek:
Kullanıcı avatarı
cagatay1903

Mesaj manil » 30 Mar 2015, 10:17

Skuterla off-road olayına girmezseniz ABS'li alın. Çok çok profesyonellerin dışında (pist yarışçısı / off road'çu) ABS'siz motoru kullanmaya çok gerek yok. Diğeri de zaten freni performans için kullandığından ABS istemez.

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj Gofal » 30 Mar 2015, 19:54

Yüreklendiren bir yazı olmuş, teşekkür ederim Manil.

Aslında, kullanmaya çok zor ikna etmiştim ki korktukları başlarına gelince mümkün oldukça uzak tutmaya çalışıyorlar. Doğal olarak 2 hafta ameliyathanede ve hastane odasında başımı bekleyip 1 ay da katı hiç bir gıda yiyemediğime şahit olunca gelişiyor bu durum galiba.

Ben yine de yıllık kaza istatistikleri dahil kullanabileceğim birçok argümanla saldırıyorum ama nafile.

Dediğiniz gibi akılına bırakmakta fayda var galiba.
The difference between men and boys, is the price of their toys.
Kullanıcı avatarı
Gofal

ÖncekiSonraki

Dön TSF Otomotiv & Motorsporları - Automotive & Motorsports

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 43 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners