msturan yazdı:mücadeleci, motorları hakkında hiçbir fikrim olmasa da pantera ve buick mükemmel

Zevkine hayran olmamak imkansız

teşekkürler *msturan, bu arabalar beni benden alıyor diyebilirim. buick ve muadili tasarımlar streamline akımından geliyor, sanki 1000km hız yapacakmış psikolojisi ile çizilmişler

pantera ise safkan bir spor otomobil. motoru Ford (Fo.Mo.Co.) tarafından Mustang ve birçok performanslı modelde kullanılmış 351c (cleveland) ve şanzumanı Ford GT40 larda da kullanılan bir Alman markası (ismini hatırlayamadım) tasarımı ise Tom Tijaarda isimli bir tasarımcı ki Avrupa ve Amerikada bir çok "sport" ve "super sport" araba tasarımında imzası vardır. aracın 160mph yani yaklaşık 260km hızı o günün şartlarında son derece sıkı bir rakam. bu araca Elvis Presley de sahip olmuş fakat bir gün arabaya binip çalıştırmaya uğraşmış araç çalışmayınca çok sinirlenmiş arabadan inip, araca birkaç el ateş etmiş ve oracıkta aracı bırakmış aslında araçta sadece akü sorunu varmış malum garajında 10larca spor araba ve diğerleri içinde beklerken aküsü bitmiştir

o araç birkaç kez el değiştirmiş olsada şimdi graceland müzesinde görülebilir. biraz uzattım galiba

Zamana and olsun ki.....