Motosiklet zehiri alınmış, bundan sonra yapman gereken korkmaya devam etmek ve motosiklet sürerken sürekli kendini korumak. Bu sayede uzun yıllar motosiklet sürersin. Motosiklet üstünde trafikte haklı çıkmak için sakın uğraşma, trafikte canlı kalmaya odaklan daha çok. Sinirlerine her zaman ama her zaman hakim ol, defansif sürüşü öğren, eğitim al. Motosiklet kültürünü içine sindir, apaçi olma, çakal olma (istersen ol tabi ama motosiklet üzerinde değil

)
Gelelim motosiklet seçimine;
1. İkinci el alınması konusuna katılıyorum, çünkü belki motordan soğuyacaksın, belki de büyük ihtimalle çok seveceksin ve istediğin tarz motora daha rahat karar verebilecek hale geleceksin, ilk motorunu kolayca satabilmek büyük avantaj olacak.
2. Mutlaka ABS'li bir motor al. Özellikle ön tekerin kayması durumunda düşmek kaçınılmaz, ABS bunu büyük ölçüde engelleyecektir. Artık hepimiz biliyoruz ki ABS fren mesafesini kısaltmaya değil, direksiyon hakimiyetini korumaya yarıyor. Bu motosiklette çok daha önemli
3. Acemiler için motosikleti özellikle durduğu yerde, düşük hızlarda yönlendirmek, manevra yapmak başlangıçta zor. O sebeple iki ayağını yere basabildiğin motosiklet seçmek akıllıca ve tabi ki aynı sebepten dolayı hafif motor seçmek lazım.
4. Yaş 30, bence yeterli olgunluğa ulaşılmıştır, trafik tanınmıştır, motosikletli görünce gözü dönen şöför tipleri tanınıyordur, bunlardan nasıl uzak durulacağı tecrübe edilmiştir (nasıl uğraşılacağı demiyorum, nasıl uzak durulacağı diyorum

) O yüzden gaz tepkileri sağır, yani nispeten sağır bir motosiklet ile başlamanın vakti gelmiş sayılır. (düşük hacimli denmesinin sebebi budur, hatayı tolare edebilecek bir makina olması için öyle denir, ancak örneğin 2 zamanlı 250'lik bir kros makina alabileceğiniz tehlikeli makinalardan birisidir, çünkü gaz tepkileri çok keskindir, durduk yere kafanıza geçebilir

5. Motosikleti ciddiye al, mutlaka eğitim al.,
6. Son olarak da... mutlaka eğitim al demiş miydim =)