Toyota 繹nceden sorunsuz ve kaliteliymi dostlar. Son 5-6 y覺lda 癟覺kan ara癟lar, basitlik ve ucuzluk kokuyor. 2001 y覺l覺nda s覺f覺r Seat Cordoba ald覺m ve 8 y覺l kulland覺m. 2009 y覺l覺nda satt覺m ve s覺f覺r Corolla ald覺m, 癟ok arat覺rmadan ve incelemeden. Daha arabay覺 plazadan 癟覺kard覺覺m ilk dakikas覺nda, arac覺n alt覺na vuran ta seslerinden anlad覺m ki asla bir japon arabas覺, alman arabas覺n覺n yerini tutmuyor. Japon arabalar覺nda alt yal覺t覺m s覺f覺r. Kald覺 ki, arabay覺 uzun yolda s羹rd羹k癟e, kap覺lar覺n cam a癟ma ve kap覺 a癟ma d羹melerinden hava geldiini hissettim ve tamamen kanaat getirdim ki, maliyeti d羹羹rmek i癟in her yerinden k覺rpm覺lar. Her yerden 癟alm覺lar, ancak fiyat ayn覺 fiyat. ok 羹k羹r ki imdilik m/m taraf覺nda bir sorun yaamad覺m (amman eytan duymas覺n), ancak g羹n ge癟tik癟e ve kar覺ma 癟覺kan her olumsuzluk ile, basitliini tam anlam覺 oluyorum. Son 2 y覺lda 癟覺kan dizel corolla'larda, kronik olarak ya yakma ve turbo sorunlar覺 ba g繹stermi, bu da g繹steriyor ki, sorunsuz olan motor konusundan da art覺k toyota eski toyota deil. Bir defa benim de ba覺ma geldi (yurtd覺覺na 癟覺km覺t覺m araba ile) motor stop etti ve 5 dakika 癟al覺mad覺. Mar bast覺 ama motor 癟al覺mad覺. Yak覺t kaynakl覺 sorun olduu s繹ylendi servis taraf覺ndan, ancak yak覺t覺 da Shell'den alm覺t覺m. Ge癟en k覺, s羹rekli kapal覺 garajda duran arabam覺n i癟ine fare girdi, kliman覺n polen filtresini kemirmi ve torpidodaki 癟ikletlerin tad覺na bakm覺, sonra, torpido arkas覺ndan araban覺n yolcu mahalline kadar girmi ve hat覺ralar b覺rakm覺 (pisletmi). Bu olaydan sonra polen filtresinin k覺sm覺n覺 incelerken, torpido arkas覺ndaki bir yeri farkettim ki, 7-8mm kadar delikler var, motor g繹z羹k羹yor. Klima borular覺n覺 ge癟irmiler ancak yal覺t覺m i癟in conta uygulanmam覺.
San覺r覺m ger癟ek bu.. Yeni ara癟lar g繹rsel olarak gelitiriliyor, kalite y羹ksekmi hissi daha ucuz malzeme ve icilikle verilmeye 癟al覺覺l覺yor sanki.. Her yeni kasa 癟覺kt覺覺nda, "eski kasa daha kaliteliydi" denmesi bundan olsa gerek.
Ben toyota'dan jettaya ge癟tim ge癟en sene. Kalite demeyim de, dayan覺kl覺l覺覺n toyota kadar olmayaca覺 hissine kap覺l覺yorum s羹rekli. S覺rf jettaya 繹zel demiyorum 癟ok yak覺n(golf ve passat sahibi) arkadalar覺m da 50 ve 70 bin lerdeki ara癟lar覺nda pahal覺 ve s覺k sorunlar yaad覺lar. Ki ben 2001 toyotay覺 55 bin de iken al覺p 115 binde satt覺m, bir defa oksijen sens繹r羹 bozuldu. ( o da bosch markayd覺).
irket dizel focuslar覺yla bir defa Kayseri, bir defa Istanbula gittim, ikisinde de turbo'lar yolda cozuttu, turbo desteksiz gittim geldim. Ara癟lar 250bin lerdeydi. S羹rekli bu ar覺zay覺 yap覺yorlard覺. Bunlardan 癟ok daha eski 99 model irket benzinli corollas覺 400 binde t覺k覺r t覺k覺r 癟al覺覺yor. Focuslar覺 deitirip jetta dizel ald覺lar imdi ama, ben filo arac覺 i癟in narin olduklar覺n覺 d羹羹n羹yorum.. Yani uzun km'ler hala Toyota bana daha iyi gibi geliyor. Somut biey deil, tamamen eski deneyimlerimle konutum.