TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Hat Trick Köşesi

Genel Otomotiv Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Hat Trick Köşesi

Mesaj Baran » 21 Haz 2012, 19:12

mücadeleci nazik davetini bir otomobil aşığı olarak bende üzerime alındım fakat buna hem sevindim hemde üzüldüm cunku Facebook hesabım senelerdir yok ve olmasınıda istemiyorum.Keşke bu sekilde bir forum ortamı oluşturulsa... classic car dergisi ve sanayi dışında klasiklere fazla yaklaşamıyorum.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj 2fast4u » 22 Haz 2012, 00:40

Bu arabayi (mld plaka buyuk ihtimalle )bakirkoy sahilde dayima motorsiklet alicaz diye gidip gorup almistik sene 93 falan. Amerikadan cok parca getirmistik bu arabaya bizzat bavula koyup t top fitilleri orjinal beyni vs. Tarik sari usta dan aldigimiz beyin fiyatinin onda birine eski beyni depozit saydirip 100 dolara almak cok komikti .... Duz yolda gazi yiyince yanlamasi 97' 6 ileri ramair transam da yoktu:) stingray cevdet li bagdat - amerikan hatti...... :champ:
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj mucadeleci » 22 Haz 2012, 01:02

fotograf manidar arac hoş :thumbup:
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj Baran » 22 Haz 2012, 09:12

2fast bu aractmı bahsettiğin peki ? kadıncağız bana yurtdışından getirdiklerini söledi sıktı demekki :lol:
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Baran » 22 Haz 2012, 09:13

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj razz » 22 Haz 2012, 09:26

2fast & Baran :champ:

Sesinden, egzost çıkışından ve genel görünümünden anladığım kadarıyla araç 6 silindir bir versiyondu.. Kilit diferansiyel de olmadığını hesaba katarak yanlama konusunda tahmin edilenden daha iyi bir performans sergilemesini güçlü motoruna değil kabak lastiklerine borçlu diyelim biz :D

Tarık Sarı, rahmetli Cem Akçay, Roket Oto ( Emir Usta ).. 1990lar'ın başları ve ortaları.. Bahsi geçen mekanlardan alışveriş yapmak/servis almak = USA katalog fiyatının 3 katını ( en iyi ihtimalle! ) vermek..
Örn. vaka: 1998'de kullandığım 1974 Chevy Camaro Type LT üzerinde B&M Quicksilver shifter vardı ( iptidai ancak döneminin yegane alternatifi, tiptronic benzeri kullanım imkanı sunan, mekanik bir vites kolu diyelim ;) ).. Aracı aldığımda arızalıydı.. Tarık Usta'ya gittim.. Alet söküldü, kırılan pim tornada tekrar yapıldı, alıştırıldı, yerine takıldı.. 1 saatlik bir iş, parça demeye dilim varmayan bir metal çubuk üzerine açılan dört sıra diş, sökme takma.. Borcum ne kadar..? Yarım depo benzin parası.. :shock:

Edit: 1974 GM F Body ( Chevrolet Camaro & Pontiac Firebird ) yakıt deposu kapasitesi: 21 us gallons = 80ltrs. :!:
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj 2fast4u » 22 Haz 2012, 09:31

bır nevı dogru soylemıs netıcede hepsı amerıkadan ıthal :D plakayı goremıyorum ama jantlar değişmiş bana göre aynı yılların camaro suna ait modelle yenılenmıs gıbı kasa bıldıgımız karaşimsek kasası :D razz maalesef o sarı usta hala varmıdır bılmem ama o yıllar stıngray ın yetkılı servısıydı artık donen paraları dusun :shock:
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj razz » 22 Haz 2012, 09:43

Jantlar aracın orijinal jantları 2fast.. 3.Gen Camaro ( Iroc-Z ) jantları da bu aracın jantlarına ciddi şekilde benzer bu arada ;)

Kasa, baz olarak Kara Şimşek kasası, ancak bu Firebird 3.Gen'in sonlarına doğru facelift görüp tampon altındaki park far yuvaları içe doğru incelerek gelen model.. 8-) KITT'ten ( ve tabii ki KARR'dan :super: ) bir çıt yeni diyelim.. Oto Sanayi tayfası tarafından Japon Göz, Badem Göz olarak da bilinir bu kasa :geek: 90lar'ın başında aynı araç bir sigara markası tarafından çekilişle hediye edilmişti, iyi hatırlarım..

Bu arada aklıma geldi Amerikan oto sanayi tabirleri şimdi bak; balta kafa, kare far, badem göz, çekik göz, japon göz, kuyruklu, ordu tipi, havuz kasa, sütçü kasa, fındık 8, yatık 6, tabut 8.. :D Hey gidi gençlik.. :roll:
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

ÖncekiSonraki

Dön TSF Otomotiv & Motorsporları - Automotive & Motorsports

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 12 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners