Dün sabah benım kıza kendimce bir uygulama yaptım senede 1 yaptığım ağır bakım
_Yıkama (Meguıars cilalı şampuan)
_Jantları söküp (Aquartz Iron Cut) ile temizleyip üstüne (Meguıars Metal Polish) cilasını uyguladım.
_Lastikleri (Meguıars Endurance Hıgh Gloss Jel) ile parlattım.
_Motorum her yıkama sonrası silindiği için iyi durumdaydı (Meguıars Engine Dressing) ile parlatıp bıraktım.
_Aracın içini süpürgeyle süpürüp (Sonax Kokpit Temizliyici) ile sildim.
_Koltukların deri kısımlarını (Pro Meguıars Deri bakımı kremi) ile temizleyip korumasını yeniledim.
_Lastik paspaslar için mat görünüm veren (Turtlewax plastik temizliyici) ürün kullandım.
_Aracın dışındaki zift börtü böcek ve kapı kollarındaki kırmızı oje izlerini önce (Selülozik Tiner) ile temizleyip aracın dışına komple (Meguıars 34) ile (Clay Bar) uyguladım ve aracın boyasını cilaya hazır hale getirdim.
_Meguıars orbital makine ile (Chemical Guys Glaze Dolgu) ile wax cilanın verniğe yapışmasını kolaylaştırdım.Hemde varolan ciziklerden kurtuldum.
_Son olarak ilk kez kullanma fırsatı bulduğum (Chemical Guys 5050 Limited Product Hard Wax) ile koruma ve bakım katmanını oluşturdum.Cila bu zamana kadar kullandığım Carnauba içeriği en yuksek cilaydı.
_Aracın içinde sigara içmediğim içirmediğim su bile içirmediğimden ötürü temiz kokuyordu,bu kokunun ömrünü uzatmak için yurtdışından getirttiğim (California Scents Fresh Linen) koku kapsülü orta konsola koydum.
_Egzoz ucunu ve susturucuyu (Meguıars Metal Polish) ile parlattım.
Uygulamaya sabah saatlerinde başladım ve akşam bitti.Bende bittim ama sıfır gibi oldu cocuk.Ürünleri tek tek yazdım diğer üyelerimizde faydalansın diye.Detailing meraklısı olduğumdan ötürü meraklı arkadaşlarla bilgi alışverişi yapmak isterim.Saygılar..

_