TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Sedan / SUV / Sport / Tuner / Vintage / Muscle

Genel Otomotiv Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Sedan/SUV/Sport/Tuner/Vintage/Muscle

Mesaj mucadeleci » 20 Oca 2013, 22:43

*Baran :thumbup: En arkadaki sarı Vega, "Angel Cengiz" in, mavi '67 Camaro yu rahmetli Uğur abi hazırlamıştı (Rpm oto Ankara) yanlış hatırlamıyorsam, bu araçları çok kere izledim birde Tikveşlinin efsane Camaro su vardı, '71 yada '72 diye hatırlıyorum...

Mopar 8-) :twisted:
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj Baran » 20 Oca 2013, 22:50

Cengizle birara cok takılırdık kaç sene oldu görmeyeli en son kız arkadaşına kaptırmıştı amerikanını :D
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj razz » 20 Oca 2013, 23:25

mucadeleci yazdı:En arkadaki sarı Vega, "Angel Cengiz" in, mavi '67 Camaro yu rahmetli Uğur abi hazırlamıştı (Rpm oto Ankara) yanlış hatırlamıyorsam, bu araçları çok kere izledim birde Tikveşlinin efsane Camaro su vardı, '71 yada '72 diye hatırlıyorum.

Sarı Vega'nın alakasız arka düzeninden ötürü sekerek yoldan çıktığı yarış dün gibi gözümün önündedir.. Angel Cengiz' de arkadaşımdır bu arada.. '67 Camaro'nun motoruyla ilgili bir sıkıntısı vardı diye hatırlıyorum.. Hatta Lingenfelter bir motor vardı üzerinde ancak bir arıza sonucu açılıp kapanmış ama eski performansına bir daha dönememiş türevi bir hikayeydi.. Emin değilim tabii..

Tikveşli'nin efsane Camaro'su iki ad. 74-77 Chevy Camaro'dan oluşturulmuş, tüp şasili, ortadan motorlu, funny car tadında bir araçtı.. Üzerinde GM Crate 502cu.in motor vardı.. Egzost direkt manifolddan çıktığı için motoru çalışırken yanında kulaklarımı tıkardım..
Selahattin ( Vardarlı ) Abi'nin Tikveşli fabrikasındaki garajında benim 1974 Typle LT'ye 3.73 posi Z28 diferansiyeli takmıştık ( 1998 ), hey gidi gençlik..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj mucadeleci » 20 Oca 2013, 23:35

Hakikatten bu foto eskileri canlandırmış hepimizde *Barancım sağolasın :) :thumbup:
Mavi '67 ile ilgili hatırladığım motor sorunu şu; 2001 yılında Ankara hipodrom yarışını izlemeye gitmiştim, Angel, Cevdet Özgür (AC Shelby) , Tikveşli, Tolga Savacı (Nascar GM ile pek iddialı değildi), Baby Nova vardı İsmail ustanın hazırladığı falan ekipler tavan yapıyordu performanslar çok iyiydi ve Tikveşlinin Camarosunu sadece mavi '67 geçebiliyordu, finale ikisi kalmıştı, mavi '67 yaklaşık 1 karış önde iken nedendir bilmem çift Nos aynı anda açmış (tabi bunu yarıştan sonra öğrendim), tabi bir takırtı ile finish çizgisini geçti, biel kolu (yada kolları) kırılmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Hey gidi gençlik... İzmir den oraya yarış izlemeye gitmişim :shock: tabi kardeş ziyareti de bonusu :)
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj razz » 20 Oca 2013, 23:41

İsmail Usta'nın hazırladığı Baby Nova ne renkti..? Bayağı temiz, siyah ve üzerinde Kara Bela yazan küçük bir araç hatırlıyorum, sağlam da gidiyordu.. :?: Tabii bir de Bordo Bela yazan hurda bir araç vardı ama kaputtan blower kiti falan fırlamış.. :D
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj mlm » 20 Oca 2013, 23:42

Gençlikleriniz ne güzel geçmiş arkadaşlar, imreniyorum desem yalan olmaz, ne güzel anılar :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj mucadeleci » 20 Oca 2013, 23:45

Bir tane bal köpüğü vardı, bir de yeşil hazırladı sonrasında her ikisi de epey oynanmış ağırlık merkezleri değiştirilmiş ve yarışa özel hazırlanmış araçlardı. Baby nova modifiye etmek riskli ya vezir yada rezil ediyor :D
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj mucadeleci » 20 Oca 2013, 23:51

Şimdi düşündüm de o elim kazadan sonra Drag yarışları büyük sekteye uğradı Türkiye de...
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

ÖncekiSonraki

Dön TSF Otomotiv & Motorsporları - Automotive & Motorsports

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 16 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners