Saatolog 2025 Online Sipariş İçin Tıklayınız

Spinnaker x Erk Koçak Piri Reis Saat İncelemesi

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Spinnaker x Erk Koçak Piri Reis Saat İncelemesi

Mesaj mecako52 » 20 Oca 2026, 21:47

Aslinda spinnaker - PiriReis başlıklı başka bir konu vardı fakat inceleme yazısı olacağından ayrı bir başlığı hak ettiğini ve arayanlar için bulunmasının daha kolay olacağını düşündüğümden yazıyı buraya yazmayı uygun buldum.

Öncelikle sıkı bir saat severim. Eski bir deniz kuvvetleri mensubu ve dalgıç olduğumdan da dalgıç saatlerine de ayrıca ilgiliyim. Kullandığım dalgıç saatlerini de en sona yazacağım ki hangi saatlerin kullanımı hakkında tecrübem/bilgim olduğunu da bilip ona göre değerlendirebilesiniz :) fotoğrafları da yine paylaştım. Onları da incelersiniz.

Öncelikle kutudan başlayalım. Saatin dış kutusu siyah karton bir kutu. Üzerinde Spinnaker x PiriReis yazısı ve saatin hangi limitli olduğu yazıyor. Benimki 112/299 denk gelmiş. (052 için çok darladım ama teksaat yetkilileri ilgilenememiş :)

İçinden çok da kaliteli olmayan ahşaptan yapılma bir kutu bizleri karşılıyor. Kutu kalitesiz hissiyatı veriyor ama süslemeleri bence çok güzel olmuş. Köşelerindeki metal parçalar ve üzerindeki deri 2 çizgi saate çok osmanlı denizciliği havası katmış. İşlemeler lazer ile yapılsa harika olurmuş ama çizim şeklinde olmuş.

Kutunun şık tasarlanmış kilidini açtığımızda bizleri saat, piri reis'ten ve erk koçaktan bahseden ufak bir kart ve design with erk koçak plakası karşılıyor. Kartın üzerinde ayrıca saatin limit sayısı da yazıyor. Buradaki bronz renkli plaka Erk Koçak'a bir jest olarak yapılmış. Bence güzel de durmuş. Fakat PiriReis kartında piri reisten çok az bahsedilmesi ve orada da "türk saat yorumcusu, eleştirmeni ve Youtuber Erk koçak işbirliği" yazısı bence biraz saçma olmuş. Biraz Piri Reisi anlatan bir kart olsa daha iyi olurmuş. Ayrıca ingilizcesinde "journalist" yazılmış. O da bence yanlış bir ifade sanki.

Saatin ebatları beklediğimden daha dengeli. Gercekten daha önce kullandığım 43mm saatlerden daha kibar bi saat. Kalınlığı da sırıtmıyor. Fırça cila yan yüzeyler de fiyatına göre güzel. Saatin kadranındaki deseni çok beğensem de nedendir bilinmez kadran planı biraz vasat hissiyatı veriyor.

Bezel cam yapılmış. Ben beğenmedim. Fakat Erk Koçak'ın bahsettiği gibi zor döndürülmüyor bence. 120 klikte dönüyor ve sağlam. Kubbe kesim safir cam mevcut. Akrep ve yelkovanın Piri Reis'in haritasındaki çizgilerden yapılması beni mest etti. 12, 3, 6 ve 9 indisleri de çok güzel ama bir tık daha yüksek ve tok olabilirmiş. Lume bence başarılı, içerisindeki eskitme desen de yakışmış.

Saat 6 yönündeki tarih penceresinin etrafındaki sarı çizgi vasat olmuş. Saati ucuz göstermiş. Krom veya lume olacak şekilde bir kare çok daha şık olabilirmiş. Tarih penceresinin altındaki zambak çiçeği figürü gereksiz olmuş. Onun yerine kadrandaki spinnaker yazısı altına bi Piri Reis yazısı şık olurmuş. Zira automatic ve 150m yazıları da kaldırılabilirmiş. 200 dolarlık orient kamasu bile 200m su geçirmezliğe sahipken 150m yakışmamış, bir de kadrana yazmanın alemi var mı? Bezelde ve 6 yönünde fosfor olmaması bence büyük eksiklikler.

Vidalı tepeye gelecek olursak, hayatımda tecrübe ettiğim en kötü vidalı tepe. Eşim vidasını çeviremedi bile. Çok zor dönüyor. "Acaba benim saatte bir sorun mu var?" Dedirtti. Bi arkadaşım da aynı saati almıştı, yarın onunkine de bakacağım. Benimki bozuk ise güncelleme yaparım. Tepe üzerinde spinnaker amblemi olması güzel detay.

Saatin deri kordonuna diyecek tek söz yok. Tam anlamıyla harika. Kordon eskimesin diye çıkarmak istiyorum ama bu harika eseri çıkartmak ahmaklık olur. Koluma taksam deforme olacak diye üzüleceğim. Ne yapsam bilemedim. Kordonun arka kısmında lekeler var sandım. Meğer haritanın desenleriymiş. Ba-yıl-dım. Yine toka kısmında Zambak figürü çıkıntı olarak işlenmiş. Buradaki figürü beğendim. İnce bir detay olmuş.

Saatin arka kısmına gelecek olursak cam kapak konmuş. rotor dizayn edilmiş. Oraya da bir desen baskı yapılmış. Baskı kalitesi kötü olmuş. Bir de üzerinde spinnaker yazısı var. Piri Reis yazmak daha mı şık olurdu sanki?
Arka cam kapak etrafında limited edition yazısı ve 112/299 yazısı mevcut. Bir de spinnaker x erk koçak yazılmış. Erk abi seni çok seviyorum, daha önce forumdaki abiler vasıtası ile çokça kez mesajlaştık. Yüz yüze bir etkinlikte tanıştık. JB kordonların da hala bende.. ama saatin adı Piri Reis mi yoksa Erk Koçak mı belli değil gibi olmuş. Videoda bahsettiğine göre sana söylemeden yapmışlar. Ama saatin en azından arkasında bir yerde bence Piri Reis yazmalıydı.

Sonuç olarak ben bu saati koleksiyonumda görmek için aldım, tutacağım ve takacağım da. Bu tarz Türk saatçiliğini geliştirecek her türlü organizasyona da katkı sağlamayı saat sever olarak kendime görev bilirim. Eleştirdiğim bazı hususların zevk meselesi, bazılarının maddiyat olduğunun da farkındayım. Sadece sevgili TSF ailesi ile ilk izlenimlerimi paylaşmak istedim. Bir kere düşünce olarak harika bir proje. Erk Koçak çok çok sevdiğimiz ve özellikle gençlere saat sevgisini çok iyi aşılamış bir büyüğümüz. Biz ondan ve projeden razıyız :) buraya kadar vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.

Daha önce/ halen kullandığım diver saatler:
Orient Kamasu
Tissot Seastar 1000
Tissot Seastar 2000
Oris Aquis
Longines Hydroconquest
Rado Captain Cook
Tag Heuer Aquaracer
Rolex Submariner
Omega SMP 300ResimResimResimResimResimResimResimResim

SM-S906U1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
mecako52

TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Re: Spinnaker x Erk Koçak - Spinnaker Saat incelemesi

Mesaj tt59 » 20 Oca 2026, 21:59

Hayırlı olsun, güzel zamanlarınıza eşlik etsin :thumbup:
Kullanıcı avatarı
tt59

Re: Spinnaker x Erk Koçak Piri Reis Saat İncelemesi

Mesaj mlm » 20 Oca 2026, 22:12

Bilekte gayet güzel durmuş, hayırlı olsun güle güle kullan Mecako :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Bond » 20 Oca 2026, 22:33

Çok tebrikler :champ: Güzel günlerde :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Mrtbls » 20 Oca 2026, 22:35

Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın. Cok samimi ve güzel bir inceleme. Teşekkür ederim kendi adima. Tüm eleştirilerinize katılmakla birlikte, dediğiniz gibi Türkiye de horoloji akımını destekleyecek bu tarz calismalara destek vermek gerekiyor.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Mrtbls

Mesaj fasakasa » 20 Oca 2026, 22:53

Güzel zamanlar göstersin

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
fasakasa

Mesaj runo34 » 20 Oca 2026, 23:13

Hayırlı olsun tebrikler[emoji322][emoji323]

2201116TG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Eğer gerçek bir Patek Philippe sahibiyseniz,artık ölebilirsiniz demektir...
Kullanıcı avatarı
runo34

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: HknDrsn ve 259 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners