TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Citizen Eco-Drive Primo Chronograph CA0467-03E

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Citizen Eco-Drive Primo Chronograph CA0467-03E

Mesaj copycat » 25 Oca 2016, 15:36

arkadaşlar yine mütevazi bir saat ile karşınızdayım. saat elime ulaştı ancak malum ofis ortamı. işyeri şartları müsaade ettiği kadar elimden gelen tanıtımı yapayım.

saatin modeli eco-drive primo chronograph. mopdel kodu CA0467-03E olarak geçiyor.

temsili resimler şunlar:

Resim
Resim
Resim

saatin çapı 46mm diyor ama nasıl 46 ben anlamadım. benim gözüme o kadar büyük gözükmedi. kasa kalınlığı 13 mm. 23mm boynuz aralığı var. racing tipi delikli sentetik deri kayışla geldi. kayışı beğendim ben, içi mavi dışı siyah, kenarları da mavi dikişli bir kayış. normalde sentetik malzemeden hiç hazzetmem ama bana kalitesiz gelmedi.

Resim

saat gücünü citizen'in alameti farikalarından olan eco-drive güneş enerjili makinesinden alıyor. ben enerji verimliliği olayına son zamanlarda taktığımdan bu güneş enerjisine iyice yöneldim. 10 - 15 saatlik rotasyon tutulunca otomatik saatleri tek tek ayarlamak zor geldiğinden şimdilik solar teknolojiden memnunum. bu teknolojide de citizen'in seiko'dan iyi olduğu söyleniyor ama ne kadar doğru bilmiyorum.

su geçirmezlik 100m. lavaboda biraz suya tuttum ve sorun yaşamadım. bu da bana yeterli bir sınır. denize girsem deri kayışlı bu saati tercih etmem zaten.

cam mineral bu işin tatsız kısmı. bulduğumuzu yiyoruz maalesef.

Resim

kadran iyi gibi. ben normalde çok karışık kadranları sevmem. ama bunun tasarımı bana bayağı spor geldi ve özellikle kot pantolonla iyi duracağını düşündüm. ayrıca luminans da sınıfına göre gayet iyi. diğer bir citizen'im nighthawk kadar olamasa da bu da bayağı ışıl ışıl parlıyor karanlıkta.

Resim
Resim

kadranda 12 yönünde kronometrenin dakika göstergesi var. 3 yönünde citizen'in klasik tarih penceresi, 6 yönünde normal saniye göstergesi, 9 yönünde ise 24 saat göstergesi var. ana saniye kolu ise malum krononun saniyesi. krononun saniyesi moda olduğu üzere saniyenin 5 te birini ölçecek şekilde akıyor. aynı zamanda bu kadranlar güneş paneli işlevi de görüyorlar, ana kadranla beraber.

son olarak kolda duruşa dair de bir iki kare paylaşayım.

Resim
Resim

bu arada nereden kaça aldın gibi çok soru geliyor. ona da birkaç cevap vereyim. saati ebayden aldım. bu saat abd de teşhir ürünü olarak sergilenmiş ama kullanılmamış bir saatti. ben nispeten uygun bir fiyata aldım. saatin etiketleri vardı ancak kutu kitapçık garanti yoktu. bezelin 5:30 kısmında çok ince birkaç çizik var ama pek belli olmuyor. bir de kronoyu başlatan b düğmesi sıfırlama düğmesine göre biraz daha fazla basılmış. bunu hissettim. bunun dışında bir kusur yok.
En son copycat tarafından 25 Oca 2016, 16:30 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
copycat

Re: Kutu Açılışı

Mesaj MertYe » 25 Oca 2016, 15:48

Daha kitap kaç yilinda yazılmış onu bulamıyorum. Ben zaten tahmin edemem :D ama seiko diyerek açılışı yapayım
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj copycat » 25 Oca 2016, 15:51

kitabın yılı değil adı:)
Kullanıcı avatarı
copycat

Mesaj abice » 25 Oca 2016, 15:52

El primero [emoji16]
Kullanıcı avatarı
abice

Mesaj hozburun » 25 Oca 2016, 15:59

Citizen Eco drive 8-)
Kullanıcı avatarı
hozburun

Mesaj copycat » 25 Oca 2016, 16:02

hozburun yazdı:Citizen Eco drive 8-)

aynen o. citizen eco-drive primo chronograph CA0467-03E.
Kullanıcı avatarı
copycat

Mesaj tt59 » 25 Oca 2016, 16:05

iyi günlerde kullanın hocam :thumbup: Hasan abinin tahminine +1 koyuyordum ki açıklamışsınız :)
Kullanıcı avatarı
tt59

Mesaj mermertaş » 25 Oca 2016, 16:18

Hasan reis affetmemiş
Kullanıcı avatarı
mermertaş

Sonraki

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 220 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners