G-Shock saatlere; genelde büyük, hantal, ekranları karışık ve biraz da genç işi gibi gördüğümden pek sıcak bakmadım. Küçük modelleri de nedense pek beğenemedim. Buna rağmen bir suredir (2-3 yıldır) uygun model bakmaya devam ettim ve geçen sene G301 modelini aldım. Çok beğendiğim bu saati özellikle akşam ve gece, gözlerimin zayıflığından okumakta zorlanınca hemen hiç kullanmadım. (Halen satılıktır.)
Sonunda 2 ay önce istediğim saati bularak aldım ; G-Shock GA800-1A.
Öncelikle saat sade ve okunabilirliği yüksek bir analog kadrana sahip. Özellikle saniyesi olması en büyük artılarından. Bunun yanında 48×54×15.5 mm ölçüleriyle bilekte büyük durmayan, hafif bir saat. Küçük ama okunabilir bir dijital ekrana da sahip ve çift aydınlatmalı. Aydınlatması açıkçası çok iyi, hatta gece küçük bir fener olarak da kullanabilirsiniz. Öyle onlarca dünya saati, termometresi, barometresi ıvırı zıvırı yok ama çift saat (dual time) imkanı var. Kronometre tek basmayla çalışabiliyor. Yani temel G-Shock özelliklerine sahip ve gereksiz, pek de kullanılmayan özelliği yok. Solar özelliği de olsaydı harika olurdu.
Sonuçta uygun fiyatlı bu siyah canavarı (farklı renkleri de mevcut) ; sade, kaba olmayan, analog ekranlı, saniyeli ve güçlü aydınlatması olan bir G-shock düşünen tüm TSF üyelerine tavsiye ederim.