Aslında biraz da mecburen (maddi olanaklar:)) benimde elimde birkaç Seiko var , benim asıl bahsetmek istediğim ne alınmalıdan ziyade seiko nun ne ifade ettiği ;
ben Seiko yu ,lisede unforgiven dinleyerek metal müzik dinlemeye başlamama , benzetiyorum . Yıllar geçtikçe farklı grupları dinlemeye başladım yalnız bugün geriye baktığımda sonradan yüzüne bakmadığım Metallica dan best of yap deseniz bir çırpıda 20 şarkı sayarım. Seiko da bunun gibi efsane tasarımları çok uygun fiyatlarla elde edebilmenizi kolayca ulaşabilmenizi sağlayan bir marka . Belki en büyük sorunu kolay ulaşılabilir olmasında . Aile mirası başlığı altında paylaştığım Seiko 5 benim en değerli saatim ve babamın kolunda 36 yıl geçirmiş bir makine ( Bengi saat Cengiz ustama teşekkürü borç bilirim onun restorasyonundan sonra saat haftalık +3 sn sapıyor bu arada) onun bana miras kalmasına sebep ulaşılabilir ve ucuz bir saat olmasında yatıyor. Kim bilir belki Seiko da yıllar önce markasını daha yüksek konumlandırabilse bugün kolda çok daha farklı bir imaja sahip olabilirdi.
Sonuçta yazdığım Seiko testlerinde dediğim gibi bu makineler zaman tutma ve bph konusunda dünyaya meydan okumuyor olabilir fakat oldukça dayanıklı ve babamın saatinde olduğu gibi sonraki nesillere gayet rahat aktarılabiliyor.
Herkes çok güzel saatler yazmış bende o beşlide bir Ananta olmalı diyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi