TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Bir Seiko 5 incelemesi!!!!

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Re: Bir Seiko 5 incelemesi!!!!

Mesaj bizantolog » 25 Mar 2010, 21:50

clk yazdı:@Frax,

böyle birsey mümkün mü?

Başlıngıç yapmışsın zaten.

Herşey bir saatle başlamaz mı?

Bu arada yeni Seiko 5'in hayırlı olsun diye yazmayı unutmuşum, dere tepe kullan, sport modellerinde başka beğendiğin bir saat yok mu? Ayrıca bunlara nato kordon takmak lazım, o zaman daha alımlı oluyorlar. (Rolex'e ise nato filan farketmiyor herşey yakışıyor zaten.)
Kullanıcı avatarı
bizantolog

Mesaj Clk » 25 Mar 2010, 22:12

Nato kordon icin en iyi saatin Luminox ve Citizen Promaster Land oldugunu dusunuyorum ama tek problem ikisininde quartz olmasi.

Seiko olarak bu 3. saatim oldu, illa ki devami gelecektir. Seiko gercekten de cok iyi saatler uretiyor....

Klasik dizaynda begendigim saatler maalesef su an odeyemeyecegim saatler. Bir tanesi Vacheron America digeri ise Patek Calatrava. Insallah bir gun :)

Not: Sportif saatler iyidir insani genc gosteriyor Bizantolog :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj bizantolog » 25 Mar 2010, 22:57

clk yazdı:Nato kordon icin en iyi saatin Luminox ve Citizen Promaster Land oldugunu dusunuyorum ama tek problem ikisininde quartz olmasi.

Seiko olarak bu 3. saatim oldu, illa ki devami gelecektir. Seiko gercekten de cok iyi saatler uretiyor....

Klasik dizaynda begendigim saatler maalesef su an odeyemeyecegim saatler. Bir tanesi Vacheron America digeri ise Patek Calatrava. Insallah bir gun :)

Not: Sportif saatler iyidir insani genc gosteriyor Bizantolog :)

Rolex koleksiyonu olan birisinin Seiko'yu beğenmesi çok güzel.
Kullanıcı avatarı
bizantolog

Mesaj Bond » 26 Mar 2010, 18:47

24 Ocakta linkteki konuda bu modeli beğenmişti zaten Clk, sonra dayanamamış almış :)

http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=62&t=1578#p13864
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Clk » 26 Mar 2010, 19:01

Ben yine de elestiri yapmaya devam ediyorum. Bilezik ve kilit sistemini illa ki duzeltmeleri lazim. Bunun maliyetinden ne ola ki? Dur kilit mekanizmasindan birkac resim cekip gondereyim o zaman anlarsiniz.

Saat her yerde yazdigim gibi optik anlamda cok basarili bir saat. Ama bu bilezik yok mu.... Olduruyor beni
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 26 Mar 2010, 19:40

Bizantolog,

Seiko 5`te her türlü Luksten kacinildigini soylemissin ama kilit mekanizmalarinda kullanilan malzeme hangi firma olursa olsun genel anlamda (celik saatler icin) paslanmaz celik. Demeye calistigim bu noktada ortaya cikan fark, kilit sisteminin ne kadar robust oldugu. Seiko 5 dizayni o kadar basit yapilmis ki kalite izlenimi sifir. Malzemeyi 0,1 yada 0,2 mm daha kalin kullansalar ve pim yuvasini daha genis sekilde tasarlasalar hersey cok daha farkli olacakmis. Bu dizayndan cikacak fiyat farki boyle yuksek adetlerde uretilen bir saat icin hissedilmeyecek kadar kucuk olur. Bir saatin 50 kurus pahali olmasi kimse icin bir anlam ifade etmez.

Bir örnek Seiko 5

Resim

Bir baska örnek benim 12-13 yasinda ki Seiko Chronograph ile Seiko 5 karsilastirilmasi

Resim

Mustesem, seri uretim bir otomatik mekanizma uretmis ve bunu ucuza mal etmissin; harika bir dizayn ortaya koymus ve optik anlamda musterinin gonlunu calmissin, 150 Euro kategorisinde PVD kaplamayi en iyi sekilde uygulamis ve renk alternatifi getirmissin. Peki Seiko neden kayisa ve kilit mekanizmasina biraz yatirim yapmiyorsun?
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj bizantolog » 26 Mar 2010, 23:19

clk, ne desen haklısın.

Böyle görece küçük ama konforu etkileyen ayrıntılar önemli.

Seiko gibi kuruluşlar bu tür noktaları not alıyorlar mı acaba?

Ben Seiko ile bağlantılı bir kuruluşta çalışsaydım bu forumu takip eder,
söylediğin eleştirileri de şirkete bildirirdim, sesimizi duyan var mı bilmem?

Bazı saat şirketleri metal kordonlardaki baklalar üzerinde dahi inceden inceye dururken,
Seiko gibi bir şirketin bu tarz konforu etkileyen ayrıntılar üzerinde iyi çalışmaması kötü.
Kullanıcı avatarı
bizantolog

Mesaj archivist » 16 Tem 2010, 20:06

iyi günler.. geçenlerde bir seiko 5 aldım bir arkadaştan. saati henüz yolladığından elime geçmedi ama seiko5 otomatik olduğundan saatin durması için kaç saat hareketsiz kalması gerekiyor diye merak ediyorum? sabaha saatimin durmuş olduğunu görür müyüm?
Kullanıcı avatarı
archivist

ÖncekiSonraki

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 204 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners